Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2008 00:00

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLANSEÇTİ

SONRASIZLIK

Dursun bu hatıralar geçerken

Kalbin nedameti biraz daha.

Beni hangi yollar götürecektir,

Dağlar arkası Allaha.

Dursun kapımda yolcular,

Sorsun, benden nasibini.

Ki içime sessizlikler vermekte,

Uzaklarda kalan ninni.

Karanlıklar devam eder yıldızlardan,

Yıldızlar mevsimlerde karanlık bir salkım.

Şimdi nerelere varmıştır

Camdan gemilerle yolladığım.

Dursun sularda ışıklar,

Ağaç dallarında vakit.

Beni çağırmakta masallara,

Çocuklar ki şarka ait.



Fazıl Hüsnü Dağlarca


AVARE’NİN ÖNERİSİ

Richard Yates/Hayallerin Peşinde/Doğan Kitap

Richard Yates’in Hayallerin Peşinde isimli kitabı, Frank ve April Wheeler adlı evli bir çiftin sıkıntılı ve boş hayatlarında kendilerine bir çıkış yolu bulma çabalarını akıcı bir dille anlatıyor. İkisi de genç ve gelecek vaat eden Wheeler çifti mutluluğu yakalamak için hayatlarında büyük bir değişiklik yapmaya karar veriyor. Ancak 1960’ların Amerikası’nın acımasız ve yoz ortamında, bir rüyanın peşine takılmanın bedelini ağır ödüyorlar

SEYAHATTE NE OKUYALIM

AYŞE HATUN ÖNALBU KİTABI ÖNERİYOR

Stefano E.D’AnnaTanrılar OkuluGOA

Seyahat için sakin ve keşfedilmemiş yerleri tercih eden manken, şarkıcı Ayşe Hatun Önal, sık sık tatile çıkıyor. Ağaç evlerin bulunduğu Fethiye Kabak Koyu’nda yaz aylarını geçirmeyi seviyor. Adana yakınlarındaki Dervişler Köyü’nde yılın tüm sıkıntısını attığını söylüyor. Bafa Gölü kıyılarında yürüyüş yapmaktan hoşlanıyor. En yakın zamanda Mardin’e gitmeyi planlıyor. Yurtdışında eski tarihi yerleri gezmeyi tercih ediyor. Özellikle Venedik çok hoşuna gidiyor. Moğolistan ve Peru’yu görmeyi planlıyor. Ayşe Hatun Önal, Avare okuyucularına Stefano E. D’Anna’nın "Tanrılar Okulu" kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

SÜMER TİLMAÇ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

AlpayHayalimdeki Resim

Tiyatro oyuncusu Sümer Tilmaç, yurtiçinde seyahat etmeyi tercih ediyor. Antalya’nın Serik ilçesinde kurduğu Melek Çiftliği’nde yaşamanın kendisine ayrı tat verdiğini söylüyor. Ihlara Vadisi’nin doğasından çok hoşlanıyor. Tarihi dokusundan dolayı fırsat buldukça Kapadokya bölgesine gidiyor. İşi gereği sık sık yurtdışına turnelere giden oyuncu yurtiçindeki güzelliklerin hiçbirini yurtdışında bulamadığını belirtiyor. Sümer Tilmaç, Avare okuyucularına Alpay’ın "Hayalimdeki Resim" adlı albümünü öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!