Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2008 00:00

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLANSEÇTİ

YEŞİL ARKA BAHÇELER

Kentlerden iniştir arka bahçe

diktiğin gül çeliğini koklamaya

uçarak inersin tüy yaprak

baharlar

dönüşte sonra

yokuş ağırlığınca yüklenir üstüne

sonra bu serseri mayın

nereden gömülmüş gizli toprağına

kayarsın elinde değil

mayın o sezdiğin yerinde

(sessiz) seni beklemede

bir sürçme, belki bir acele

kayma kayma kayma kayma

kayarsın

Gülten Akın

SEYAHATTE NE OKUYALIM

NİLGÜN BELGÜN BU KİTABI ÖNERİYOR

Orhan Pamuk/Masumiyet Müzesi/İletişim Yayınları

Oyuncu Nilgün Belgün, her fırsatta kendini Ege’nin mavi koylarına atıyor. Özellikle İzmir’in balık ekmeğine bayılıyor. Sıcak günlerde Marmaris’in soğuk sularında serinliyor. İlk fırsatta Kars’a gitmek istiyor. Yurtdışında gittiği ülkelerin yemeklerine çok dikkat ediyor. Floransa’da Akdeniz kültürünü hissettiğini söylüyor. Paris’i aşıklar kenti olarak görüyor. Roma’da spagettinin her çeşidini ve bol bol pizza yemeyi seviyor. Afrika’nın tropikal yapısını merak ediyor. Nilgün Belgün, Avare okuyucularına Orhan Pamuk’un son kitabı "Masumiyet Müzesi"ni öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

CEM DAVRAN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Ebru Aydın/Müsaadenizle/DMC

Oyuncu Cem Davran, seyahat etmekten hoşlanıyor. İlk tercihini İstanbul’dan yana kullanıyor ve Beyoğlu’nun arka sokaklarında dolaşmaktan büyük keyif aldığını anlatıyor. Assos Kadırgakoyu’nun denizi ve bakir doğası hoşuna gidiyor. Babasının memleketi olan Erzincan’ın Kemaliye ilçesinin doğasına bayılıyor. Mesleği icabı Türkiye’nin her yerini gezdiğini söylüyor. New York’u İstanbul’a benzettiği için çok seviyor. Berlin’in sokaklarında gezerken karşısına bir sürü Türk’ün çıkmasından mutlu oluyor. Cem Davran, Avare okuyucularına Ebru Aydın’ın "Müsaadenizle" albümünü öneriyor.



SEYAHATTE NE OKUYALIM

Nicholas Sparks/Sevgi Fırtınası/Artemis

Sevgi Fırtınası, New York Times’ın çok satan yazarı Nicholas Sparks’ın bu sene sinemaya da uyarlanan romanı. Konusu kısaca şöyle: 45 yaşındaki Adrianne Willis, kocası tarafından daha genç bir kadın için terkedilince, kendini hayatını gözden geçirmek zorunda hisseder. Bir haftasonu dinlenmek için, yakın bir arkadaşının Kuzey Carolina’nın Rodanthe adlı küçük kasabasındaki evine gider. Ancak büyük bir fırtına yaklaşınca Adrianne’in kusursuz kaçış planı suya düşecektir. Ta ki Paul Flanner adlı bir misafir gelene kadar. 54 yaşındaki Paul, doktorluk kariyerini bir kenara bırakıp geçmişinden kaçmak için Rodanthe’ye gelmiştir. Fırtına, ikiliye hafta sonunda bütün hayatlarını etkileyecek deneyimler yaşatacaktır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!