Ata’nın büstünü Venezuella’ya törenle dikecek

Güncelleme Tarihi:

Ata’nın büstünü Venezuella’ya törenle dikecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kıraç Belediyesi’nin bayan başkanı Sonnur Yalnızoğlu, 30 Ağustos’ta düzenlenecek büyük bir törenle Venezuella’nınbaşkenti Karakas’ın Baruta ilçesindeki bir meydana Atatürk büstü dikecek.

İstanbul’un şirin beldelerinden biri olan Kıraç’ın Belediye Başkanı Sonnur Yazıcıoğlu, Venezuella’nın başkenti Karakas’ın Baruta Belediyesi’ne bir Atatürk büstü diktirmek için aylardır hazırlık yapıyor. Bu büstün oluşum hikayesi geçen yıl Amerika’da düzenlenen Dünya Belediyeler Birliği’nin toplantısına kadar uzanıyor. Başkan Yalnızoğlu Baruta’nın Belediye Başkanı Ivonne Attas ile bu toplantıda tanıştı. Kendisi de 100 yıl önce Venezuella’ya göç eden Türk asıllı Yahudiler’den olan Attas, elçiliklerin de içinde bulunduğu caddenin ismine M. Kemal Atatürk Caddesi vermiş. Atatürk’e karşı duyduğu bu derin sevginin ifadesi olarak ülkemize davet edilmiş ve 1997 yılı içinde eşi ve kardeşiyle İstanbul’da konuk edilmişler. Attas, ayrıca Times Dergisi’nin 100 yılın ünlüleri kampanyasına Atatürk’ü destekleyerek katılmış. Türkiye’yi ziyareti sırasında Baruta’da Atatürk heykelini görmek istediğini söyleyen Attas’ın bu isteği üzerine Yalnızoğlu, İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi’nin profesörlerinden oluşan bir grupla çalışmalara başlamış. Yalnızoğlu 30 Ağustos’ta Baruta ilçesi sınırları içindeki geniş bir meydana bu büstün dikimi konusunda büyükelçiliğimizin girişimlerinin sağlanmasına çalışmış. Baruta’da düzenlenecek törene ünlü sanatçı Fatih Kısaparmak da katılacak.

Uzun yıllar Büyükçekmece Belediye Başkanlığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini yaptıktan sonra politikaya atılan ve katıldığı 17 bin nüfuslu Kıraç'tan Belediye Başkanı seçilen 38 yaşındaki ANAP'lı Sonnur Yalnızoğlu, verdiği hizmetlerle beldenin göz bebeği haline geldi. Belediye başkanı olduktan sonra evlenmeye fırsat bulamayan ve bu konuda erkeklerin cesaretsizliğinden yakınan Yalnızoğlu, ‘‘Ben köylü kızıyım. Genç yaşta babamı kaybettikten sonra evlenemedim. Belediye başkanı olduktan sonra da hizmet vermek için yarışıyorum. Erkekler belediye başkanı olduğum için bana yaklaşmaya cesaret edemiyor’’ diyor. Yalnızoğlu, vatandaşa gösterdiği yakınlık nedeniyle ‘‘Zeyna’’ ve ‘‘Hanım Ağa’’ isimleriyle çağrılıyor. Kendini halka adadığını söyleyen Yalnızoğlu ‘‘Ben evlilikten yana değilim. Evlenirsem, halkıma hizmeti aksatacağım korkusu taşıyorum. Özellikle çocuklar beni çok seviyor, yardıma ihtiyacı olan insana hemen gidiyorum. Çocukları çok sevdiğim için Borusan firmasının sahibi Asım Kocabıyık, 32 derslik bir okul yaptırıyor. Öğretmen çocuğu olduğum için okul yaptırmak hedeflerim içindeydi. Ayrıca 200 milyar lira değerinde bir okulu da biz yaptıracağız’ diyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!