Aşk bitince arkadaş kalınır mı

Güncelleme Tarihi:

Aşk bitince arkadaş kalınır mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2001 02:17

Yoğun duyguların yaşandığı aşk ilişkilerini çoğu zaman kötü bir son bekler. Büyük kavgalar, iniş çıkışlar, alınan yaralar sonrası biten bir ilişkide iki insanın arkadaş kalması neredeyse imkánsızdır. Ancak her ayrılık gürültülü değildir.

Aşk duygusu eşzamanlı olarak tükendiğinde, karşılıklı konuşarak ilişkiyi bitirme kararı alındığında, iki kişinin arkadaş olmaması için hiçbir neden kalmaz. Tabii üçüncü kişiler devreye girinceye kadar!

Ayrılık sonrası arkadaşlık bağlarını koparmamak ikili arasında yaşananlara bağlı. Karşılıklı sevgi, şefkat ve güvene dayalı bir ilişki söz konusuysa aşk bitse de arkadaşlık devam edebilir. Önceleri, arkadaş kalmayı denemek kolay gelir insana; bu tarafları ani bir kopmanın etkilerinden de kurtarır. Ancak ilişki büyük bir kavgayla sonlandıysa, yaşanan gerilim çiftin arkadaş kalmasını imkansız kılar.

AYRILIK DÖNEMİ

Ayrılık döneminde, eskiden karşılıklı olarak göz yumulan hatalar birdenbire göze batar. Her ayrılık gürültülü değildir elbette, ama tartışmalar sakin bir ortamda yapılsa da, partnerlerden biri ya da her ikisi de kendini yaralanmış veya suçlu hissedebilir. Arkadaş kalabilmek için bu gibi sorunların bir an önce halledilmesi gerekir. Arkadaş kalmaya engel olan bir diğer faktör de gururdur. Artık istenmediğini bilmek kişinin gururunu derinden yaralar. Bunun sonucunda eski sevgilinin arkadaşlığı şiddetle reddedilir.

SUÇLULUK DUYGUSU

Suçluluk duygusu arkadaş kalmayı zorlaştırabilir. Görüştükleri zaman suçluluk duygularının artacağını ya da eski sevgilinin yeniden birleşmek için bu duygularından yararlanacağını düşünürler.

Bazı insanlar yeniden birleşmeyi istemeseler de, karşılarındaki insanın suçluluk duygusu hissetmesini isterler. Böyle davranarak, ondan intikam alacaklarını düşünürler. İntikam duygularının olduğu yerde arkadaşlık da yoktur tabii ki.

YENİ SEVGİLİ

Çift uzun süre önce ayrılmış olsa da, taraflardan birinin yeniden aşık olması arkadaşlıklarını zora sokar. Yeni sevgili iki eski sevgilinin arkadaş kalmasını genellikle hoş karşılamaz, aralarındaki bağı kıskanabilir. Eski sevgililerin arkadaşlığı bitebileceği gibi yeni ilişkide de büyük kavgalar yaşanabilir.

Dost kalanlar, kalmayanlar

Sibel Turnagöl-Kerem Alışık

Ayrıldıktan sonra ilişkilerini arkadaşlığa dönüştürmeyi başaran bir çift. Kuşkusuz bunda oğulları Sadri'nin rolü büyük. İki eski eş özel günlerde bir araya geliyor ve hatta aynı dizide rol alıyor.

Seda Sayan-Mahsun Kırmızıgül

Aşkları bitince arkadaş kalmak bir yana, neredeyse birbirine düşman olan bir çift. İkili ayrıldıktan sonra katıldıkları canlı yayında büyük bir kavgaya tutuşmuştu.

M. Ali Erbil-Nergis Kumbasar

Bir süre önce evlenen Mehmet Ali Erbil evlenene kadar eski sevgilileriyle arkadaşlığını sürdürüyordu. Hatta Nefise Karatay ile beraberken eski nişanlısı Özlem Yıldız ile aynı programda çalışıyordu. Mehmet Ali Erbil kızı Yasmin'in annesi Nergis Kumbasar ile her zaman dostluğunu korumayı bildi.

Beyaz-Çağla Şikel

Son zamanlarda en çok konuşulan ayrılıklardan biri de Beyaz ve Çağla Şikel ayrılığı. İki eski sevgili arkadaşlıklarını sürdürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Çağla Şikel'in Beyaz'ın şovuna katılması çiftin medeni bir şekilde ayrıldıklarının göstergesi.

İbrahim Tatlıses-Derya Tuna

İbrahim Tatlıses'in aşk hayatı çok konuşulur. Tatlıses'in Derya Tuna ile bir dargın bir barışık sürdürdüğü ilişkisi artık tamamen bitmiş görünüyor. Çift, oğulları İdo'ya rağmen bir araya gelmekten kaçınıyor. Tatlıses'in bir araya gelmekten kaçındığı bir diğer isim de yaz aylarında tartıştığı kızı Melek'in annesi Perihan Savaş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!