Aşiret düğünü kriz tanımıyor

Güncelleme Tarihi:

Aşiret düğünü kriz tanımıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk ekonomisini zorlayan kriz, İstanbul'daki aşiret düğününü hiç etkilemedi. Ünlü sanatçıların katıldığı düğünde dolarlar havada uçtu, geline milyarlık takı takıldı.

İçki ikramı yapılmadı

Ataköy'deki Mavi Marmara Gazinosu'nda önceki gece yapılan düğünde, Urfalı aşiret reisi S. İmam Altun'un kızı 25 yaşındaki Deniz Altun'la 27 yaşındaki Hakan Üzün evlendiler. Yaklaşık 600 davetlinin katıldığı düğünde, özel konuklar dışında kimseye içki ikram edilmedi. Görücü usulüyle evlenen çiftin düğününe katılan konuklar, geline takı takmak için yarışa girdiler.

Takı merasimi uzun sürdü

İki bileği de kalın kalın altın bileziklerle dolan genç gelin, sonunda kollarını kaldıramayacak hale geldi. Konuklar ayrıca gelin ve damadın giysilerine de dolarlar iğnelediler. Takı merasiminin olağanüstü uzun sürdüğü gecede, yeni çifte takılan dolarların bir kısmı karton kutulara doldurularak kaldırıldı.

İbo'ya da dolar yağdı

Düğüne İbrahim Tatlıses, Mahmut Tuncer, İsmail Hazar, Güler Işık, Nuri Sesigüzel ve Küçük İbo da konuk olarak katıldı. Sanatçılar, bir ara davetlilerin ısrarı üzerine sahne alarak, şarkı söylediler. En son sahneye çıkan İbrahim Tatlıses şarkılarıyla davetlileri coşturdu. Gecenin ilerleyen saatlerinde ceketini çıkarıp, gömleğinin kollarını kıvırarak oynayan İbrahim Tatlıses, davetlilere halay da çektirdi. Tatlıses şarkı söylerken sanatçının başından aşağı dolarlar savruldu.

Gelinin kolları kalkmadı

Ev hanımı olan gelin Deniz Altun'a, düğünde çok sayıda altın bilezik takıldı. Gelin, bileziklerin ağırlığından dolayı, kollarını kaldıramaz hale geldi.

Dolarlar havada uçtu

İbrahim Tatlıses, düğünde şarkı söylerken başından aşağı dolarlar döküldü.

Karton kutulara doldurdular

Düğün boyunca havada uçuşan dolarların bir kısmı karton kutulara dolduruldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!