Artık evlenmek istiyorum!

Güncelleme Tarihi:

Artık evlenmek istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2010 01:00

Sunuculuk yaptı, kliplerde oynadı, albüm çıkardı. Ancak aradığı şöhret “Akasya Durağı” dizisiyle geldi. Pelin Sönmez, babası yüzünden bir türlü evlenemeyen Dilek rolüyle geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. şu sıralar şarkıcı Murat Dalkılıç ile yaşadığı ilişkiyle gündemde olan Sönmez’e hakkında merak edilenleri sorduk...

Haberin Devamı

PELİN SÖNMEZ FOTOĞRAFLARI

*  Bir süredir “Akasya Durağı”nda rol alıyorsunuz. Aynı zamanda üniversite eğitiminiz de devam ediyor sanırım...

- Evet, öğrencilik hayatını çok sevdiğimden üniversite bir türlü bitmiyor! (Gülüyor) Okul konusunda ipin ucunu kaçırdım açıkçası... Turizm ve Seyahat bölümünde okuyorum. Okulum Kocaeli’de olduğu için işlerimden dolayı gitmeye pek fırsat bulamıyorum. Hocalar ne kadar müsamaha gösterse de işimden dolayı birazcık askıya aldım üniversiteyi. ış ve okul birlikte çok yorucu oluyor çünkü.

*  Neden bu bölümü tercih ettiniz?         
 
- Lisede başarılı bir öğrenciydim, fakat ders çalışmayı pek sevmezdim. Üniversite sınavına gireceğim sene de sınava hiç hazırlanmamıştım. Uluslararası ılişkiler bölümünü istiyordum, fakat puanım Kocaeli Üniversitesi Turizm ve Seyahat Bölümü’ne yetti, ben de boşa gitmesin diye kaydoldum.

*  Ünlü olmadan önce herhangi bir işte çalıştınız mı?   

- Evet, bir catering firmasında dekorasyon yapmıştım. Ayrıca Fatih Kısaparmak ve Mansur Ark’ın kliplerinde dansçı olarak rol aldım. Kazandığım para çok fazla değildi ama o iş bana haz veriyordu.

Haberin Devamı

ÇOK CAHİLDİM ALBÜM YAPTIM

*  “Tek Yön” adında bir albüm de çıkarmışsınız. Müzik dünyasına girmeye nasıl karar verdiniz ve devam etmeyi düşünüyor musunuz?

- Önce özel bir müzik kanalında sunuculuk yaptım, ardından albüm çıkardım. Ama sadece çıkarmış olmak için albüm çıkardım, asla “ben şarkıcı olacağım” diye bir düşüncem olmadı. Çok cahil olduğum dönemde bir sözleşme imzaladım. Kitap gibi bir sözleşmeyi okumadan imzaladığım için talihsizliklerin ardı arkası kesilmedi. Albümdeki şarkıların okumasını yarım saatte yaptım. Baştan savma bir iş oldu yani. Piyasaya çıktıktan sonra albümü toplattırdım. şarkıma çektiğim video klibi televizyonda yayınlatmadım. Sözleşmeyi de bir şekilde feshettirdim. Ama “Albümü çıkardım tutmadı, bari oyunculuk yapayım” diye düşündüğüm sanılmasın. şarkıcı olmaya karar verseydim, büyük de olsa küçük de olsa bir başarı yakalardım.

*  “Akasya Durağı” dizisinde oynamaya başlamanız nasıl oldu peki?

- Bir dizide başrol oynayacaktım. O sırada Türker ınanoğlu ile tanıştım. “Akasya Durağı”nın başlamasına çok az zaman kalmıştı ve bana Dilek rolünü teklif etti. ıki dizi arasında tercih yapmam gerekti, ben de “Akasya Durağı”nı tercih ettim. Kadroda usta oyuncular var ve ben onlardan çok güzel dersler alıyorum.

*  O usta isimler oyunculuğunuzu nasıl buluyor?

- Hepsi beni kızları gibi seviyor, bana bir şeyler öğretmeye çalışıyorlar. Hiçbirinden negatif bir yaklaşım görmedim.

ROL GEREĞİ SEVİŞMEK ZOR

*  Dizide sevgilinizi canlandıran Obayana ile ne zaman evleneceksiniz?


- Bana en çok sorulan soru! Neredeyse dizinin her bölümünde gelinlik giyip nikah masasına oturuyorum, fakat babam yüzünden bir türlü evlenemiyorum. Artık evlenmek istiyorum! (Gülüyor) Sponsor firmanın giymediğim gelinlik modeli neredeyse kalmadı. Resmen dalga konusu oldum!

*  Gerçek hayatta Osman Ağa gibi bir babanız olsaydı tercihiniz kimden yana olurdu, babanızdan mı yoksa sevgilinizden mi?

- Bu konuda çok şanslıyım, çünkü ailem çok anlayışlı. Benimle arkadaş gibiler. Aldığım kararlar doğru ya da yanlış olsun, hiç fark etmez, sonuna kadar arkamda dururlar. Sorunuza gelince... Babam Osman Ağa gibi olsaydı, tercihim sevgilimden yana olurdu. Kendi egosunu tatmin etmek uğruna kızının mutluluğunu düşünmeyen, bu kadar bencilce davranan bir babayı dinlemektense, sevgilimin yanında olmayı tercih ederim.

*  Hiç sinema filmi teklifi alıyor musunuz?

- Evet, birkaç teklif geldi. Bazılarına da sıcak baktım aslında. Fakat sözleşmeyi imzalayacağım vakitte bazı pürüzler çıktı. Benimle alakalı problemler nedeniyle teklifleri reddettim...

*  Oyunculukta kurallarınız mı var?

- Belli kriterler altında bazı sahneleri oynamakta sakınca görmüyorum. Fakat çok uç şeyleri yapabileceğimi de düşünmüyorum. Yine de çok büyük konuşmak istemiyorum. Çok iyi bir teklif gelirse, öpüşme sahnesinde oynayabilirim. Rol gereği sevişmek zor. Daha yolun çok başındayım, belki ileride böyle bir şey söz konusu olabilir ama şu anda yapmam.

MURAT İLE AYRILMADIK

*  Sevgiliniz Murat Dalkılıç ile kısa bir ayrılık yaşadınız. Murat Bey o sırada Ayşe Özyılmazel ile ilişki yaşadı, iki ay sonra da size döndü. O süreçte neler oldu ve nasıl barıştınız?


- Çok güzel şeyler oldu. Yaşadığımız şeyin adı tam olarak ayrılık değildi. Ben her zamanki gibi ilişkimiz hakkında susmayı tercih ettim. Dışarıdan görülenle gerçeği birbirine karıştırmadım. Benim için bir problem olmadığını söyleyebilirim. Murat benim ailemden biri. Onunla aramızdaki güven sonsuz. Ben aileme ne kadar güveniyorsam, Murat’a da o kadar güveniyorum.

*  Bu kadar güvendiğinize göre sevgilinizi kıskanmıyorsunuz sanırım...

- Samimi olarak söylemem gerekirse, ben çok kıskanç biriyim. Hayatımda ‘benim’ dediğim değerler çok azdır ve ben o değerlere sonuna kadar sahip çıkarım. O değerler benim dostumsa, sevgilimse, ailemse inanılmaz sahiplenir ve kıskanırım.

*  Murat Bey’in aşk haberlerini duyunca kıskançlık yaşadınız mı?

- O haberlerle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadım, kıskançlığım da olmadı.

*  Peki evlenmeyi düşünüyor musunuz?

- Evlilik fikri herkesin aklında vardır. Fakat ben evliliği bir ihtiyaç olarak görmüyorum. Bence tamamıyla bir istek. Bir an gelir, “Evet bu benim evleneceğim adam” dersin. Ben onu dediğim an o insanla evlenirim. Bu işler biraz da kısmet...

Haberin Devamı

LOLİTA DENMESİ HOŞUMA GİDİYOR

*  Sizin için ‘lolita’ deniyor. Bu sizi rahatsız mı ediyor, yoksa hoşunuza mı gidiyor?


- Genç ve güzel denilmesi nasıl hoşuma gitmesin ki? (Gülüyor) ‘Lolita’ öyle bir şey ki, yolda yediğiniz laflara benzemez. ınsanlar bana lolita sıfatını yakıştırdıysa, bu güzel bir şeydir...

LEZBİYEN ROLÜNÜ AİLEM İSTEMEDİ

*  Ailenizin çok anlayışlı olduğunu söylediniz. Sevişme sahnesinde oynamanız gerekse, yine arkanızda dururlar mı?


- Ben onayladıktan sonra konuyu oturup aileme anlatırım. Onay verirlerse oynarım. Ortak bir noktada buluşabiliyoruz onlarla. Yıllar önce lezbiyeni oynamam için teklif gelmişti. Ailemle konuştum, istemediler. Benim de zaten içime sinmemişti, reddettim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!