Artık aksiyona rağbet etmiyorum

Güncelleme Tarihi:

Artık aksiyona rağbet etmiyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2010 01:00

O, sinemanın efsane yönetmenlerinden Francis Ford Coppola’nın yeğeni... Yani bir bakıma sinema aşkı genlerinden geliyor. Müthiş bir oyunculuk yeteneği var... Romantik filmlerden en hızlı ve kanlı aksiyonlara, dramdan komediye her türde varlığını gösteriyor, çoğu zaman destan yazıyor. Ama buna rağmen bir süredir sıkıntıda... Nakit paraya ihtiyacı olduğu, zor günler geçirdiği bilinen, bu yüzden de film üstüne film çeken Nicolas Cage, şimdi aile filmi “Sihirbazın Çırağı” (The Sorcerer’s Apprentice) ile izleyici karşısında. Usta aktörle filmin ıtalya’daki galasında buluştuk.

Haberin Devamı

Finans danışmanının kendisini 20 milyon dolar dolandırmasının ardından borçlarını kapamak üzere evlerini satışa çıkaran Nicolas Cage, zor durumda... Bu zor süreçte birbiri ardına film çekmeye, animasyon filmler seslendirmeye de devam ediyor; hatta yapımcılığa soyunmak istediği için kredi bulmaya çalışıyor.

Sinemaseverlerin hayranlıkla takip ettiği usta aktörün son projesi ise “The Sorcerer’s Apprentice” yani Türkçe adıyla “Sihirbazın Çırağı” oldu... Filmde Balthazar Blake adlı bir sihirbazı canlandıran, “Hissederek oynadım. O karakter için sihirbazlık öğrendim” diyen Cage ile Roma’da görüştük.
       
ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ EFSANELERE İLGİ DUYARIM          
  
Yeni filminizden yola çıkarak sormak istiyorum; çocukluğunuzda siz de sihre inanır mıydınız?   


- Sanırım... Yani elbette... Hangi çocuk sihre inanmak istemez ki? Sihir bence hayal edilendir. ınanılmazı gerçekleştirebilme hissidir. Örneğin bir resim, bir kurgu, bir icat, bir bilim eseri, belki insanları duygulandıracak bir konuşma metni, bir film... şöyle bir durum düşünürsek, aslında hepsi birer sihir ürünü.

Peki gerçek anlamıyla sihirle ilgilenir miydiniz? Böyle bir merakınız var mıydı?        

- Çocukluğumdan beri mitolojiye, efsanelere büyük ilgi duyarım. Film çekmek üzere Amerika’da bulunmadığım zamanlarda ıngiltere’deyim ben, orada yaşıyorum. Çiftliğim de Somerset’e yakın; yani o efsanelerin geliştiği yere...

Nasıl bir film oldu sizce bu?

- Biliyorsunuz, ben bu filmin yapımcılığını da üstlendim. şiddet içermeyen, canilerin ve katillerin bulunmadığı, kansız, olumlu mesajlar verecek bir film yapmak istiyordum. Ailece izlenip hoşça zaman geçirilebilmeliydi. Sanırım bunu başardım da... Gizem ile özel efektlerin birleştiği bir kombinasyon oldu.

Sözlerinizden, bundan sonra hep aile filmlerinde rol alacağınız sonucunu mu çıkarmalıyım?

- Bunu sadece ben değil filmlerimi izleyenler de istiyor. Sanırım “Bad Lieutenant” (2009’daki filmi) türüne artık rağbet göstermemeliyim.

ÇOCUKLARIMIN ÇIRAğI SAYILIRIM

Mistik dünya ilginizi çekiyor gibi... Bu filmin etkisi olabilir mi?

- Evet, biraz etkilenmiş olabilirim. Ama asıl insanın inançları önemli bence.

Etrafınızda hiç “çırak” gözüyle baktığınız kişiler var mı?

- Evet, çocuklarım... Onların benden öğrenecekleri çok şey var. Ama bu arada onlar da bana çok şey öğretiyor. Bu gözle bakarsanız, ben de hâlâ çırak sayılırım.

Bu mütevazılığı gösterdiğinize göre bazen onlardan fikir de alıyorsunuzdur...

- Elbette... Oğlum Weston 19 yaşında ve sanatkar ruhlu bir genç... Bazen kendisine rollerim konusunda danışırım. ılginçtir, bir filmde yürüme tarzımı değiştirmişti. Bir başkasında da konuşma tarzımı yönlendirmişti. Bunları yaşamak güzel.

Haberin Devamı

MONICA TEK KELİMEYLE ŞAHANE BİR KADIN

Filmde Monica Bellucci ile birlikte rol aldınız... Rol arkadaşınız için neler söylemek istersiniz?


- Tek kelime ile şahane bir kadın... ıtalyan gibi ıtalyan... Olağanüstü rol yeteneği var. Bunu bir de güzelliği ile birleştirince “creme de la creme” oluyor.

Haberin Devamı

SİHİRRBAZLARIN SAVAŞI

Filmin konusundan biraz söz eder misiniz?


- “The Sorcerer’s Apprentice”, Merlin’in güçlerini alıp dünyayı kurtaracak tek sihirbazı bulmaya çalışan yalnız sihirbaz Balthazar Blake’in hikâyesini konu alıyor. Balthazar’ın dünyayı kurtaracağını umduğu kişi de Dave Stutler ve onu Jay Baruchel canlandırıyor. Balthazar’ın, yani benim, Dave’i bulup onu kötülüğe karşı vereceği savaş için eğitmem gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!