Arsamızda kaçak çadır var, bir de tapu davası açmış

Güncelleme Tarihi:

Arsamızda kaçak çadır var, bir de tapu davası açmış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2007 00:00

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, İTO meclis üyelerine İDTM A.Ş. arsası üzerindeki İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi Çadırı, İDTM A.Ş tarafından işletilen 9, 10 ve 11’inci hollerin son durumu ve İDTM A.Ş. eski genel müdürü hakkındaki incelemelerle ilgili bilgi verdi.

Yalçıntaş, çadırla ilgili olarak, "Bizim tapulu bir arsamız var. Üzerinde bir işgalci var. İşgalcinin yapısı var ruhsatı ve iskanı yok, yani kaçak. İTÜ ve Yıldız üniversitelerinin yapının tehlikeli olduğuna dair raporları var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de yıkım kararı var. Biz bu arsayı birine kiralamışız ama para alamıyoruz, işgal eden bir de tapusunu almak için dava açmış" dedi.

ÖYKÜSÜNÜ ANLATTI: Yalçıntaş, çadırın öyküsünü şöyle anlattı: "Biz CNR Fuarcılığa alanı ’açık otopark ve geçici fuar alanı olarak kullanılmak’ şartıyla kiralamışız. Biz ’buraya ticaret ve iş merkezi inşa edeceğiz bu başlarsa bu alanı tahliye edeceksiniz’ diye sözleşme yapmışız. CNR Reysaş’a yıllık 780 bin dolara kiralanmış. 26.11.1999’da CNR’a ihtar çekip, ’Biz sana verdik sen başkasına kiraladın boşalt’ demişiz ve tahliye davası açmışız. Reysaş burayı İyi Eğlenceler A.Ş’ye, o da Özbay Turizm’e devretmiş. Özbay’ın sahibi; ’ben buraya çok para harcadım bana satın ya da kiralayın yoksa mağdur olurum’ demiş. Biz de ’senin mağdur olmanda bizim kusurumuz yok’ demişiz. O da ’Benim arsa üzerindeki binam-çadırım arsadan daha kıymetlidir, arsanın tapusu bana verilmelidir’ diye dava açmış. İTÜ ve Yıldız’ın bu yapıyla ilgili ’tehlikelidir’ raporları, ruhsatsız ve iskansız olması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi yıkım kararı almış. Sonra yıkımla ilgili yürütme durdurulmuş ve şimdi hukuki sonucunu bekliyoruz. Bu orada CNR da bir dava açmış. Onun davası ise ’İTDM A.Ş. ile CNR arasında husumet var o nedenle burası yıkılmak isteniyor, yıkılmamalıdır’ diye bir dava."

ERTEKİN’DEN FAİZ TAHSİLATI: Murat Yalçıntaş, İDTM A.Ş. eski genel müdürü Alparslan Ertekin’le igili yapılan inceleme sonucunda, Ertekin’in kasada tuttuğu 500 bin YTL’nin bankada durmadığı sürede oluşan faiz kaybının kendisinden tahsiline karar verildiğini bildirdi. Yalçıntaş, "Ayrıca, İDTM A.Ş.’de 2007’nin tüm hesapları bağımsız bir denetim firması tarafından incelenecek" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!