Arkadaşım biz 67 yaşındayız sonsuza dek sahneye çıkamayız

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşım biz 67 yaşındayız sonsuza dek sahneye çıkamayız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2010 00:00

Nefretin, kinin ve öfkeyi temsil ettiği düşünülen akrepler, kuyruklarındaki zehirle bir insanı devirebilecek güce sahip. Fakat Almanya’dan tüm dünyaya yayılan Scorpions nefretle değil aşk şarkılarıyla tanındı. 1972’den beri albüm yapan grup, son albümleri Sting in The Tail’i 2010’da yayınladı. Scorpions için yolun sonu mu geldi, diye sorduk grubun kurucusu Rudolf Schenker’e

İstanbul’a ilk geldiklerinde olay olmuştu. 1993’te İnönü Stadyum’unu dolduran binlerce kişi şarkılara hayranlıkla eşlik etmişti. Hala da anlatırlar, Scorpions’ın ne muhteşem olduğunu. 2008’de tekrar seyrettik kendilerini, aradan 15 yıl geçmiş grup yaşlanmış fakat müzikleri pek de yorgun değildi. Grup, geçen yıl çıkarttığı Sting in The Tail albümüyle noktayı koyduklarını ve artık müziğe devam etmeyeceklerini açıkladı. Üç yıl sürecek son turnelerine de albümden hemen sonra çıktılar. Bu akşam Küçükçiftlik Park’ta İstanbul’daki son konserlerini verecek grubun yıllanmış gitaristi Rudolf Schenker: “İstanbul gördüğüm en dolu ve yoğun şehir. Verdiğimiz konserleri çok iyi hatırlıyorum. Boğaz, kulüpler ve atmosfer inanılmaz güzel ve canlıydı. Çok eğlenmiştik. Seyircilerimiz muhteşemdi, inanamamıştık. Bu konseri de çok büyük heyecanla bekliyoruz.” diyor. Onları bir daha İstanbul’da izleyemeyecek olduğumuzu hatırlattığımızda, “Arkadaşım bizler 67 yaşındayız. Sonsuza kadar albüm yapıp sahneye çıkamayız. İnsanlar çok şey bekliyor ve konserlerde enerjimizin son damlasını vermek istiyoruz fakat artık bu mümkün değil. Eskisi kadar hareketli olamıyoruz. Eğer insanların beklentisini karşılayamayacaksak neden varız ki? Hem kendimizi hem de hayranlarımızı üzmemek için grubu dağıtma kararı aldık. Çünkü artık atlayıp zıplayabilir miyiz bilemiyorum” diyor. Porsche otomobilleri ne kadar güçlüyse grubun da öyle hatırlanmasını istediklerini anlatıyor. Son albümleri Sting in The Tail’in ne kadar sert olduğunu eklemeden geçemiyor.

BİZİ SON GÖRÜŞÜNÜZ

Grup ilk albümünü kurulduktan hemen sonra, 1972’de yayınladı. 1980’lerde en parlak yıllarını yaşayan Scorpions daha sonra punk ve grunge gibi akımların yükselişiyle düşüşe geçti. Schenker: “Bir dönem hızımızı kaybetsek de, tekrar ortaya çıktık. 1990’lardaki bu durum çok sürmedi, çünkü rock müzik tekrar yükseldi ve istediğimiz de buydu” diyor ve konsere tüm hayranlarını beklediğini ekliyor: “Çünkü bu bizi son görüşünüz olacak.”
Grubun 2008 konseri hem ses hem de şov bakımından çok parlak geçmemişti. Schenker bu kez kendinden emin: “Muhteşem ve çok etkileyici olacak. Geçen konserden ve turdan genel olarak memnun kalmadık çünkü istediğimiz ekipmanları getirtememiştik. Bu tur son olduğu için varımızı yoğumuzu verdik ve çok para harcadık. Tam özlediğimiz cinsten, 80’lerdeki gibi bir şov olacak. Geçen sefer sadece sahnede beş adam gördünüz bu kez dijital bir gösteri olacak.” Konser bu akşam Küçükçiftlik Park’ta Unilife Organizasyonuyla gerçekleşecek. Biletler için www.biletix.com

ROCK’IN ZENGİN KÖPRÜSÜ

Schenker; grubun geçmişle gelecek, aşk ve barış arasında bir köprü olduğunu söylüyor: “Sahnede en az 1 saat kalacağız. Rock You Like A Hurricane, Still Loving You, Big City Nights ve Bad Boys Running Wild gibi hitlerin hepsini çalacağız” diyen Schenker’den ‘In Trance’ı duymak istediğimi söylediğimde beklemediğim bir tevazuyla karşılaşıyorum: “Yeni şarkı ekleyebilir miyiz bilemiyorum ama not alıyorum. Eğer yapabilirsek şarkıyı çalma listemize alacağımızdan emin olabilirsin.”

METALLICA VE GREEN DAY ÇOK GÜZEL RAMMSTEIN İSE BÜYÜLEYİCİ

“Rock müzik sağlam temellere dayanan çok güçlü felsefeye sahip bir kültür. Bu müziğin bir ailesi var. Bu aile geçmişin üstünü kapatmaz, bugünü sonuna kadar yaşar ve yarını da düşünür. Geçmişte bizim türümüzde muhteşem gruplar vardı. Artık bizim sonumuz geldi ama günümüzde de çok iyi genç gruplar var. Green Day, Metallica ve System Of A Down çok beğendiğim grupların başında. Rammstein ise hem şovları hem müzikleriyle büyüleyici.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!