Arıza kraliçe

Güncelleme Tarihi:

Arıza kraliçe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2008 00:00

1983 Londra doğumlu Amy Winehouse, caz müzisyenleriyle dolu bir aileden geliyor.

10 yaşındayken Sweet’n’ Sour adlı rap grubunu kuran Amy, 12 yaşına geldiğinde Sylvia Young Theatre School’a (Tiyatro Okulu) yazıldı, ancak uyum sağlayamadığı gerekçesiyle bir yıl sonra bu okuldan uzaklaştırılarak Croydon’daki Brit Okulu’na girdi. 16 yaşında kendi bestelerini yapıp söylemeye başlayan genç müzisyen, soul müzik sanatçısı arkadaşı Tyler James’in desteğiyle profesyonelliğe ilk adımını 16 yaşındayken attı.

Amy ilk albümü "Frank"i, 2003’te çıkardı. Ülkesinin önemli müzik ödüllerinden BRIT Awards’ta "En İyi İngiliz Kadın Şarkıcı" ve "En İyi İngiliz Şehirli Hareketi" adayı olan şarkıcı, satış rakamlarıyla da platin statüsüne yükseldi. "Frank", İngiltere’de yılın en çok satılan 13. albümü oldu. Amy’yi tüm dünyaya tanıtan ve listelerin zirvesine taşıyan albüm ise "Back to Black" oldu. 2006’da piyasaya çıkan bu albüm, kısa sürede dünya müzik listelerinde zirveye yerleşti.

Kısa müzik kariyerindeki tüm bu parlak başarılara rağmen Amy, basında daha çok sorunlu özel hayatıyla tanınıyor. Sahnede kokain çekecek kadar sınır tanımaz bir müzisyen olan Amy, uyuşturucu bulundurmaktan gözaltına alındı. İngiltere’de ’arıza kraliçe’ olarak anılan Amy, şu anda cezaevinde bulunan eşi Blake Fielder-Civil ile ilişkisinde de büyük sorunlar yaşıyor. Defalarca rehabilitasyon merkezlerinde tedavi görmesine rağmen uyuşturucu bağımlılığından kurtulamayan asi şarkıcı, birçok kez kendini kaybetmiş bir şekilde Londra sokaklarında yürürken görüntülendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!