Arındırma otelinde sağlık tatili

Güncelleme Tarihi:

Arındırma otelinde sağlık tatili
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2006 00:00

Son zamanlarda 24 saat yemek yemeye ve yatmaya yönelik tatil programları hepimize sunuluyor. Evet. Bir taraftan yayılmak hoş fikir de sonrasında tartıya çıkınca insan fena oluyor. Buna rağmen dinlenip sağlığını daha da koruyarak tatil yapmak isteyenler için, ülkemizde gerçekten farklı sağlık merkezleri var. Kuşadası ve Söke arasındaki Davutlar köyünde bulunan "arındırma oteli" Natur-Med, bunlardan biri.

Natur-Med, bir aile işletmesi sayılır. Doktor Yaşar Yılmaz’ın oluşturduğu bir doğal tedavi ve kaplıca kür merkezi. Burada amaç sadece iyileşmek değil. Sağlığınızı korumak. Ama rahatsızlığınız varsa da bunu doğal yöntemlerle, su ve oksijenle düzeltmek. Daha da önemlisi kendi kendinizin doktoru olmayı bilmek...

Buraya, tanımak ve sağlıklı bir tatil yapmak için haftasonu kaçamağı şeklinde gelebilirsiniz. Ama kalıcı bir değişiklik istiyorsanız en az iki haftanızı buraya ayırmanız lazım.

Kalacaksanız neler yapacağınıza gelince...

Bir kere sabah 6.00’da uyandırılacaksınız. Giyinip herkesle beraber sabah jimnastiği yaptıktan sonra 1,5-2 saat sürecek olan doğa yürüyüşüne katılacaksınız. Yürüyüş dönüşünde hemen odanıza gidip mayolarınızı ve bornozunuzu giyecek, havuzlara gideceksiniz. Bir 41 derecelik silisyumdioksutli (Sio2) havuza, bir normal havuza... Birkaç kere vücuda şok vereceksiniz; oradan oraya! Sonra havuz başında yine hep beraber, profesör doktor Karl Hecht kontrolünde solunum egzersizi yapacaksınız. Bunu sonra evinizde de yapabilirsiniz tabii.

Ve nihayet giyinip kahvaltı: Biraz peynir, zeytin, bal, maydanoz, roka, domates, salatalık, karpuz. Bazen yumurta, isteyene biraz zeytinyağı...

Bu normal kahvaltı, bir de bunun diyet olanı var. Çünkü buraya tedavi amacının yanı sıra kilo vermek için gelenler de bulunuyor. Sonra doktorların kişilere özel olarak hazırladığı, amaçlarına, rahatsızlıklarına ve orada kalacakları süreye uygun arındırma ve tedavi programını uygulamaya başlıyorsunuz. Bunların içinde epey çeşit var: Ozon Tedavisi, Kolon Hidroterapi, Tıbbi Masaj, İnfraruj Tıbbi Sauna, Tansiyon Düzenleme Testi, Manyetik Alan Tedavisi, Manuel Terapi, Akupressur, Thai Masajı, Akupunktur, Ultrason, Hamam, Kese ve Çamur (Sio2) Tedavisi.. Bunlardan kaçı size gerekiyorsa bir program çıkartılıyor. Kalan zamanda da havuzlarda keyife devam edebiliyorsunuz. Kış ayları için da kapalı havuz mevcut tabii.
/images/100/0x0/55ea5adaf018fbb8f87a85e6


Akşamları da saat 18.00’de bir saat süren ve Prof. Dr. Karl Hecht tarafından verilen, Türkçe çevirileri de yapılan seminerler oluyor. Bu seminerlerde stres, ağrılı hastalıklar, cilt hastalıkları, kaplıca tıbbı, doğal tedaviler, tamamlayıcı tıp, uyku tıbbı, klimatoloji, insanın kendi kendisinin doktoru olması, ilaçsız tedaviler, kür merkezleri gibi konular işleniyor. Sonra da akşam yemeği... Yemekler gerçekten az yağlı ve tuzsuz. Haftada bir gün balık, iki gün et çıkıyor ve bol sebze... Diyeti olanlara daha da sıkı!

BURADA NELER YAPILIYOR

Bedensel ve Ruhsal Arındırma Programları
ağrı tedavileri zayıflama tedavileri sindirim solunum boşaltım sinir sistemi hastalıklarının tedavileri kas-iskelet sistemine ait tedaviler cilt hastalıklarına ait tedaviler sigara bıraktırma tedavileri anti-aging ve detoks uygulamaları vücut ve yüz bakımı dengeli ve sağlıklı beslenme programları orman yürüyüşleri su içi egzersizleri.

Kendinizin doktoru olun

Doktor Yaşar Bey’in burada insanları iyileştirmenin yanı sıra vermek istediği mesajlardan biri, kendi kendinin doktoru olmak. Ayrıca, burada edinilen alışkanlıklara devam etmek lazım. Burada bardak bardak su içip evinize dönünce su içmeyi keserseniz, hiçbir gelişme kaydedemezsiniz. O, kendisine gelenlere bunu anlatmak istiyor. Çünkü bir hastayı iyileştiren temel unsur kişinin organik ve ruhsal rezervleri, yani kişinin vücudunda bulunan "kendi eczanesi."

Buraya gelenler arasında altı senesini yatakta tavana bakarak geçirmiş Sevim Hanım da var. Tedavisi olamayan sistemik skleroz hastası. Bu sistematik bir doku hastalığı. Cildi ve iç organları tutuyor. Yüzü ve teni değişmiş Sevim Hanım’ın, teni taş gibi ve belli yerler hálá soğuk. Ağzı biraz açılıyor. Altı sene yatmaktan kireçlenme, aldığı ilaçlardan midede reflü ve daha birçok rahatsızlık... Şimdi yürüyor ve çok mutlu. Tam 3,5 ay orada kalacak. Yine de hastalanmayı beklemeden sağlıklı bir gelecek için, baştan dikkatli olmakta fayda var. 0 256 6572280 http://www.naturmed.biz
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!