Arabesk ve rock bir arada olur mu

Güncelleme Tarihi:

Arabesk ve rock bir arada olur mu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2008 00:00

Nilgül ve Bertuğ Cemil, "Arabesk ve rock bir arada olur mu" eleştirilerine yanıt verdi:

Haberin Devamı

"Arabesk Günler" adlı albümüyle beğeni toplayan Nilgül ve "Yağmur" şarkısı dillere dolanan pop-rock sanatçısı Bertuğ Cemil, düet yaptıkları "Yandım Yandım" şarkısıyla ilgili, "Arabesk ve rock bir arada olur mu" eleştirilerine Trendy dergisine verdikleri röportajla yanıt verdi: "Müziği bu şekilde kategorileştirmek yanlış. Beğenmeyen dinlememeli. Zorla dinletecek değiliz."

Düet yapma fikri nasıl ortaya çıktı?

- Nilgül: Biz zaten aynı şirkette çalışıyoruz. Aslında fikir benden çıktı. Zaten Bertuğ’un şarkılarının hepsini çok beğeniyorum. Bertuğ bana "Yandım Yandım"dan bahsetti ve duyar duymaz şarkıya aşık oldum. Evde şarkıya çalışırken tonu değiştirmedik, Bertuğ’un yaptığı gibi kaldı. "Neden birlikte söylemiyoruz? Bir deneyelim" dedik. Denedik ve benim solo söylememden çok daha güzel oldu. Aslında düet kendi kendine oldu. Şarkı bunu kendi istedi.

Haberin Devamı

Arabesk ve rock bir arada olur mu
- Bertuğ Cemil: Üstelik şarkıyı benim tek başıma söylememden de çok güzel oldu. Bu birliktelik çok hoşumuza gitti. Yapımcımızla konuştuk, şirketteki arkadaşlarımıza dinlettik. Herkesin ortak fikri oldu. Seslerimizin çok iyi uyuştuğunu ve yakıştığını, şarkının tonunun doğru olduğunu ve iyi bir enerji çıktığını söylediler. Biz de "Yürü ya kulum" dedik.

Şarkı sizin için mi hazırlanıyordu?

- Nilgül: Hayır.

- B.C: Åžarkı zaten hali hazırda vardı. Fakat bana deÄŸil de, Nilgül’e çok yakışacağını düşündüm. O dinledi ve çok beÄŸendi. Ben evde onun söylemesi için hazırlıyordum. Nilgül, "Åžarkı benim için hazırlanıyordu" derken onu kastetti. Daha sonra okuma yaparken, "Birlikte söyleyelim mi" dedi. Bu ÅŸekilde geliÅŸti. Aslında ÅŸarkıyı tabii ki kendim için yazmıştım. Fakat daha sonra, Nilgül için iyi olur diye düşündüm.Â

"Yağmur" çok sevildi. Şarkının bu kadar sevileceğini önceden düşündünüz mü?

- B.C.: "Yağmur", albümün 3’üncü video klipli şarkısı. Neden ilk önce ona çekmedik? Çünkü ilk 2 videoyu çektiğimiz şarkıların daha fazla dikkat çekeceğini düşünüyorduk. "Yağmur"a hep kendi halinde, iddiası olmayan bir şarkı diye bakıyordum. Aslında o iddiasını kendi içinde taşıyormuş. Tabii ki bu kadar sevilmesi benim için sürpriz oldu. O kadar sürpriz oldu ki benden daha çok biliniyor. Mesela benim yüzümü daha az bilirler. Ama "Yağmur"u daha çok bilirler!

Haberin Devamı

Funda Arar’la aynı müzik şirketindesiniz. Fakat biz sizi biraz daha geri planda görüyoruz. Bunun nedeni nedir?

- Nilgül: Demek ki o daha çok seviyor ekranlara çıkmayı! Ekranlarda çok fazla görünmemem benim tercihim. Çok fazla ortalıkta olmayı sevmiyorum. İşimin dışında ekranlarda olmayı istemiyorum. Televizyon programları konusunda da çok seçiciyim. O yüzden çıktığım program sayısı çok az. Orada burada konuşmaktan da çok hoşlanmıyorum. Çünkü o kadar çok konuşmak, bir zaman sonra insanları ister istemez boş konuşmaya götürüyor. O ş

/images/100/0x0/55eac491f018fbb8f89571c7
ekilde olmak istemediğim için bu halimden memnunum.

KONSER DE YAPACAÄžIZ

Haberin Devamı

Ciddi bir ameliyat geçirmişsiniz. Müziğinizi olumsuz etkiledi mi yaşadıklarınız?

- Nilgül: Evet ciddi bir ameliyat geçirdim. Omurilik ameliyatı oldum. Tabii ki müziğime etkisi oldu. "Arabesk Günler" albümümün satışları ciddi rakamlara ulaştığında ve gayet iyi giderken bir ameliyat oldum ve 3 yıl hiçbir şey yapamadım. Ama artık geçti. Bunun üzerine çok fazla konuşmayı sevmiyorum.

Konserler yapacak mısınız?

- Nilgül: Tabii ki yapacağız. İstiyoruz.

Konserlerde birbirinizin şarkılarını düet olarak mı okuyacaksınız?

- Nilgül: Tabii. Mesela ben onun şarkısı olan "Yağmur"u okurum. Belki o da "Yıllar Yollar"ı okur. Bilemeyiz ki. O an canımız nasıl isterse. Güzel şeyler yapabiliriz.

Haberin Devamı

Birinizin tarzı pop-rock, diğerinizin daha yumuşak... Rock fanları bazen bu durumu yadırgıyorlar. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

- Nilgül: Bunu böyle düşünenler birlikte söylemesinler. MüziÄŸi bu ÅŸekilde kategorileÅŸtirenlere, abuk sabuk konuÅŸanlara çok sinirleniyorum. Herkes kendi iÅŸine baksın. O yapmak istemiyorsa yapmasın. Herkesin dinlememe hakkı var. Ben beÄŸenmediÄŸimi kötülemek yerine dinlemiyorum. Ama "O onu yapmış, bu bunu yapmış, neden yapmış" gibi durumlara girmesinler. O zaman neden bir sürü rock’çı veya rap’çi arabesk söyledi? Bence çok da güzel oldu. Bizim ÅŸarkımızı da çok beÄŸendiler. Bize gelen tepkiler hep olumlu yönde. Tersi de olabilir, o zaman dinlemesinler. Zorla dinletecek deÄŸiliz.Â

Haberin Devamı

- B.C.: Dinleyici tabii ki müziği kafasında tarzlara böler. Müziği öyle algılar. Ben onu doğal karşılıyorum. Ama dinleyip beğenmemek farklı bir şey, dinlemeyip önyargılı davranmak başka bir şey. Bu çok yanlış. Ama Nilgül’ün bir sürü şarkısı neredeyse rock’tır. Davullar

Arabesk ve rock bir arada olur mu
canlıdır. Gitarlar vardır.  Bence gayet rahatlıkla rock söyleyebiliyor. Ona bakarsanız benim albümümde de "Aheste" gibi yumuşacık şarkılar vardı. Müzik bir deniz ve içinde yüzüyoruz.

Nilgül Hanım parmağınızda yüzük var. Evlendiniz mi?

- Nilgül:ÂBen özel hayatımla ilgili konuÅŸmayı sevmiyorum.

- Bertuğ: Ben evliyim. 2 ay önce de bir oğlum oldu. "Yandım Yandım" da biraz onun kısmeti.

Aynı dizide rol alabiliriz

Bundan sonrası için projeleriniz neler?

- Nilgül: Az önce çok ekranlara çıkmıyorsun dedin ya; artık çıkacağım galiba. Birlikte olabildiğince çok TV programında olacağız. Daha çok canlı şarkılar söyleyebileceğimiz yerlerde olacağız. Yeni şarkı çalışmaları var. Konserler başlayacak.

- B.C: Sıkı bir rock alt yapının üzerine Türk sazlarıyla birlikte enteresan şeyler yapabiliriz. Bunun dışında 3 defa dizi teklifi aldım ve son anda bir şeyler çıktı olmadı. Belki ileride böyle şeyler olabilir. Belki de ikimiz bir yerde oynarız. Farklı şeyler bizi bekliyor bakalım neler olacak!

- Nilgül: Ben nazardan korkarım. Fikrimin çalınmasından korkarım. O yüzden çok fazla bir şey söylemek istemiyorum.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!