Antalya'ya Bollywood bereketi

Güncelleme Tarihi:

Antalyaya Bollywood bereketi
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2014 10:38

Hint sinema sektörü Bollywood, 3 film çekimi için Türkiye’ye geliyor. Film çekimleri için Antalya’daki beş yıldızlı otelleri kullanacak olan yönetmenlerin figüran arayışı sürüyor.

Haberin Devamı

Antalya’da henüz adı açıklanmayan 3 film çekmeyi ve 300’ün üzerinde figüran kullanmayı planlayan Bollywood’un film şirketleri, F ajans ile görüşmeler yapıyor. Mayıs ayı itibarıyla işlerinin oldukça yoğunlaşacağını söyleyen F Ajans sahibi Fevziye Çalışkan, büyük bütçeli filmlerin Antalya’da çekilecek olmasının sektörü olumlu etkilediğine işaret etti. Filmler için çalışmaların başladığını ve figüran kadroların oluşturulduğunu belirten Çalışkan, "Ardı ardına yapılacak çekimlere sağlıklı şekilde oyuncu ve figüran sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Mankenler, hostesler, vatandaşlar bu projelerde yer alacak" diye konuştu.

Bollywood geçen yıllarda da Antalya’da Mardan Palace başta olmak üzere birçok oteli filmlerinde mekan olarak kullanmıştı. Yabancı sinema sektörünün turizm sezonu ile paralel bir seyir izleyen film çekimleri için yüzlerce set çalışanı bölgede konaklıyor. Bu çekimler setlerde görevli figüran ve oyuncular ile başta ajanslar olmak üzere, birçok farklı iş sektöründeki kişi ve firmalara alternatif kazanç kapısı aralıyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!