Annelerimizin yemek ısrarcılığı

Güncelleme Tarihi:

Annelerimizin yemek ısrarcılığı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2004 00:00

Sevdiğiniz insanları bir araya toplamışsınız. Özene bezene sofra hazırlamış, bir yemeği de ilk defa yapmışsınız... Ama misafirleriniz o yemeğe pek ilgi göstermiyorlar. Ne yaparsınız... Belki biraz teşvik etmenizi bekliyorlardır diye düşünüp benim annem gibi ısrar mı edersiniz yoksa bunu dert etmez misiniz? Gerçi annemin yemek konusunda ısrar etmesi için o yemeğin ilk defa denenmiş olması da gerekmez. Hatta annemin bu hallerine o kadar alışmışız ki, mesela babaannem, annem üç kez arka arkaya ısrar etmedikçe sofraya bile oturmaz. Artık anladım ki, bizim eski topraklar mutlaka ısrar bekliyor. Karşılıklı hoşgörüyle sürdürülen bu sisteme ben de "Allah aşkına, n’olur" diyerek dahil oluyorum.Yapraklı sebzeleri tuzlu suda temizlerseniz daha çabuk sonuç alırsınız.Mantarlı marakeş kuskusu6 kişilikHazırlama süresi 10 dakikaPişirme süresi 20 dakikaMalzeme listesi2 su bardağı kuskus3 su bardağı mantar1 yemek kaşığı bitkisel margarin8 dal yeşil soğan (ince kıyılmış)1/2 demet dereotu1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)1/2 limonun suyu2 yemek kaşığı sıvıyağ1 çay kaşığı tuz, karabiberÖncelikle, mantarları yıkayıp doğradıktan sonra kararmaması için bol limonlu suda bekletin.Margarini eritip kuskusu ekledikten sonra devamlı karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun. Başka bir tarafta mantarların suyunu süzün ve bir tavada mantar suyunu bırakıp çekene kadar, 2-3 dakika kavurun Üzerine sıvıyağı, yeşil soğanları, maydanoz ve dere otunun hepsini aktarın. Tuz ve karabiberi de katarak 10 dakika soteleyin. Şimdi de küçük cam kaselere mantarlardan 2’şer kaşık koyup üzerinlerini kuskusla doldurun ve servis tabağına ters çevirin. Kalan mantarlı sosu servis tabağının etrafına gezdirip servise sunun.Not; Aslında, Kuzey Afrika’nın tipik yemeği olan kuskus buharda haşlanır. Afrikalılar bu yemeğe çok özel baharatlarını da eklerler. Siz de kuskusun içine; safran, köri gibi baharatları ekleyebilirsiniz.Neşeli marfinler12 kişilikHazırlama süresi 20 dakikaPişirme süresi 15 dakikaMalzeme listesi2 yemek kaşığı kakao1 su bardağı toz şeker100 gr. margarin (ılıtılmış)1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı pirinç unu1 su bardağı süt 1 çay kaşığı kabartma tozuÜzeri için100 gr. sütsüz çikolata3 yemek kaşığı sun Derin bir karıştırma kabında margarin, kakao ve toz şekeri mikserle 5 dakika çırpın. Sonra süt, kabartma tozu, pirinç unu, un ekleyerek 5 dakika daha çırpmaya devam edin.Şimdi de çırptığınız kek hamurunu, 12 adet orta boy kağıt kalıba, herbirinin yarısını dolduracak şekilde paylaştırıp, kağıt kalıpları fırın tepsisine sıralayın. 175 dereceye ayarlı fırında 15-30 dakika pişirip çıkarın. Orta boy bir cezveye çikolatayı parçalayarak koyup üzerine suyu ekleyin. Kısık ateşte çikolata eriyene kadar sık sık karıştırıp çikolata eriyince ocaktan alın. Erimiş çikolatayı hiç bekletmeden bir tatlı kaşığı yardımıyla pişmiş mafinlerin üzerine gezdirin. Varsa, çikolatalı şekerlemelerle süsleyerek servise sunun.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!