Anneler günü rehberi

Güncelleme Tarihi:

Anneler günü rehberi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2006 00:00

Annenize camdan boncuk yapın Camekan’dan çiçekli vazo alın

İstanbul Beykoz’da bulunan, cam yapımı ve tekniklerinin öğretildiği okul Cam Ocağı, Anneler Günü için üç farklı alternatif sunuyor. Birinci alternatif 14 Mayıs Pazar günü Cam Ocağı’nı annenizle ziyaret etmek. Burada cam ustasının da yardımıyla annenize kendi elinizle bir boncuk yapabilirsiniz. Hazırlanan boncukları, soğuduktan sonra, deri malzemelere geçirerek takıya dönüştürüp annenize hediye edebilirsiniz. Bu hediyenin toplam bedeli 20 YTL. Diğer seçenek, füzyon tekniği ile cam tabak veya pano yapmak... Bu seçenekte ziyaretçiler, cam kalıbın üstüne istediği renk ve desenleri uygulayabilecek, hazırlanan tabak veya pano aynı gün pişmesi için cam fırınlarına bırakılacak. Bu nedenle bu hediye ancak bir gün sonra istenilen adrese kargo ile gönderilecek. Bu seçeneğin kargo dahil fiyatı 20 YTL. Üçüncü seçenek ise cam üfleme, sıcak cam, füzyon, kalıpla şekillendirme, boncuk yapımı tekniklerinin öğretildiği iki günlük veya iki haftalık yoğun eğitimlerden birinin annelere hediye edilmesi. Kursların fiyatları tekniğe göre değişiyor. 2 haftalık kurs 900 veya 1050 dolar, 2 günlük olan ise 120 veya 150 dolar. Cam Ocağı’nı ziyaret edenler, aynı zamanda ünlü cam sanatçıları tarafından üretilen cam eserleri, Cam Ocağı’nda yetişmiş tasarımcıların el yapımı ürünleri sergisini gezebilir veya satışa sunulan bu ürünlerden alabilir. Ziyaretçiler Cam Ocağı’nın kendi mimarisyle de ilginç olan binasını Riva Deresi kıyısındaki yeşil mekanını gezebilir, bahçesinde oturabilir ve cam yapımını izleyebilirler. Tel: 0216-433 36 93.

Annesine camdan yapılma güzel bir hediye almak isteyenler için bir başka öneri de Camekan’ın Anneler Günü projesi. İç mimar Gamze Araz Eskinazi’nin tasarladığı ve Cam Ocağı’nda ürettiği bu özel hediyede, cam vazolar içinde isteğe bağlı olarak lale, bahar dalı, papatya, erengül, sümbül var. Çiçekler Cherie tarafından sağlanmış. Camekan’ın ürünleri şimdilik Nişantaşı Z-Mix’de satılıyor. Camekan markası Gamze Araz Eskinazi ve Yasemin Sayınsoy tarafından yaratıldı. www.camekan.org, www.camocagi.org

Atirus’ta üç kuşak söyleşisi

İstanbul Büyükçekmece’de bulunan Atirus Alışveriş Merkezi’nde Anneler Günü için 14.00’te sunucu Zeynep Kasımlıoğlu annesi ve çocuklarının yer aldığı bir söyleşi planlandı. Söyleşi sonrasında ise Tango, Latin, Salsa, Arjantin dansları yer alan sahne şovları da burada izlenebilir. Alışveriş merkezinde 8 Mayıs’ta başlayan El Emeği Derneği’nin ücretsiz takı, seramik boyama ve ahşap boyama kursları da pazar gününe kadar devam edecek. Tel: 0 212 883 69 14 - 883 78 00

Bağdat Caddesi’ndeki köşkte bir akşam yemeği

Palma D’Oro, adını bahçesindeki palmiye ağacından alıyor. Bağdat Caddesi’ndeki bu lokanta, eski bir köşk. Geniş ve güzel bir bahçesi var. İtalyan mutfağında da çok iddialılar. Makarna, risotto ve pizza çeşitleri, Palma D’oro’ya özel et, balık ve salatalar, diyabetik tatlı ve pastalardan var. Anneler Günü’nde herkes annesiyle brunch’a gidiyor. Palma D’Oro’da da brunch düzenleniyor ama haftanın yedi günü açık olan bu lokantada, annenizle güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Özel kavında Türk, Fransız, İtalyan, Güney Afrika, Şili, Avusturya şarapları, ayrıca ev yapımı Süryani şarapları var. Kazım Özalp Sok. No. 50 Şaşkınbakkal Suadiye İstanbul. Tel: 0216-363 21 10.

Öğrenmenin yaşı yok

e-kolay.net, Anneler Günü için Dialog Eğitim Akademisi ile işbirliği yapmış. Can Gürzap ve Arsen Gürzap tarafından kurulan Dialog’da Feng Shui ve stil danışmanlığı dersleri veriliyor. Tülin Kermen yönetiminde e-kolay.net üyeleri için açılacak atölyede 10 anne kendi tarzını öğrenecek ve uygulayacak. Promosyon 14 Mayıs’a kadar devam ediyor. Katılmak için e-kolay.net’in Şehir Rehberi sayfalarındaki soruya doğru yanıt vermeniz lazım. 10 şanslı e-kolay.net üyesi, 28 Mayıs Pazar günü 14.00-17.00 saatleri arasında düzenlenecek özel atölyeye katılma hakkını kazanacak. Dileyen katılımcılar, katılım haklarını annelerine de hediye edebilecek. İşini şansa bırakmak istemeyenler doğrudan Dialog ile de iletişim kurabilir.

Ankara’da şarabın merkezinde bir gün

Kavaklıdere’nin Ankara’daki merkezinde yer alan Kav Club, lokantası, şarap tadımları, havuzu, sauna ve buhar banyosuyla başkentliler için her zaman kaçılabilecek iyi bir adres. Anneler Günü’nde burada hoş bir gün geçirmek mümkün. Brunch 10.30-14.30 arasında sürüyor. Bilgi: 0312-847 52 61-847 50 73.

Adress’teki bahar festivali

Adressİstanbul, Şişli’de birkaç ay önce açılan, sadece mağazalarıyla değil, tasarıma yönelik etkinlikleriyle de dikkat çeken bir alışveriş ve kültür merkezi. Buraya henüz gitmemiş olanlar için küçük bir haftasonu tatil gezisi. Önceden anneniz için uygun bir armağan bulebileceğiniz gibi, Anneler Günü’nde onunla Adressİstanbul’a gidebilirsiniz. 30’a yakın tasarımcı, sanatçı ve zanaatkarın elinden çıkma eşyalardan oluşan bit pazarını gezer, Kitchenette adlı mekanda çok lezzetli bir Egg Benedict yersiniz.

Sürpriz hediyeler

İstanbul Mecidiyeköy’deki Profilo Alışveriş Merkezi’nde bir kampanya var. 12, 13, 14 Mayıs’ta burada 125 YTL tutarında alışveriş yapan ziyaretçilere sürpriz hediyeler dağıtılıyor. Bunun için Profilo’daki herhangi bir mağazadan alışveriş yapmak yeterli. Sürpriz hediyeler arasında tırnak bakım seti, ışıklı otomatik ayna, tarak ve dikiş seti, radyo, anahtarlık, özel karikatür çizimi var.

Parkorman’da yarışma: Ben annem ve büyükannem

İstanbul Maslak Parkorman, bu yıl Anneler Günü etkinlikleri için yarışma ve brunch planlıyor. Gün İlham Gencer’in müziği eşliğinde bir kahvaltı ile başlayacak. Anne, çocuk ve büyükanneden oluşan üçer kişilik takımların katılacağı biri beceri, diğeri yemek ve tatlı yarışması olmak üzere iki yarışma var. Bu yarışmalara katılmak için öncelikle www.parkorman.com.tr sitesinde bulunan başvuru formlarının 12 Mayıs’a kadar doldurulması gerekiyor. Teksüt’ün sponsor olduğu "En Güzel Yemek ve Tatlı" yarışmasında katılımcının seçtiği bir tatlı veya yemeğin yapılıp getirilmesi gerekiyor. Yarışmada birinci olana mikrodalga fırın, ikinciye mutfak robotu, üçünçüye de kahve makinesi hediye edilecek. Kazananların tümüne Teksüt hediye sepeti de verilecek. Brunch fiyatı kişi başı 45 YTL. Tel: 0 212 328 20 34 (Parkorman Kids)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!