Anneeeee ben yazar oldum

Güncelleme Tarihi:

Anneeeee ben yazar oldum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2012 00:00

Kadıköy Nihat Işık İlköğretim Okulu 3-C sınıfı öğrencileri yarın annelerine kitap hediye edecek. Hem de kendi yazdıkları kitabı. Kitap, ‘Anneeeee! Ben Yazar Oldum’ adını taşıyor. Sınıftaki 26 çocuğunun yazdığı ve resimlediği öykülerden oluşan kitabın tüm geliri TEMA Vakfı’na.

Haberin Devamı

Zehra Yılmaz 22 yıllık öğretmen. Mesleki yaşantısı boyunca Anadolu’da köy köy, kasaba kasaba dolaşmış. Kendisini hem çocuklara hem de projelere adamış bir eğitimci. Görev aldığı her yerde okulun neyi eksikse o eksiklikleri bulmak için kolları sıvamış. Kimi okula kütüphane, kimine de laboratuvar yapılması için yardımlar toplamış. Geçtiğimiz yıllarda görevli olduğu İstanbul Fikirtepe 29 Ekim İlköğretim Okulu’nun da yaptığı çalışma İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘örnek davranış’ olarak seçilmiş:
“2009’da sınıfımda 45 çocuk vardı. Çocukların dersler süresince yazdığı masalların ozalitlerini çektirerek kitap gibi yaptım. Bu ozalitle masallardan 400 adet bastırdık. Veliler ve bankacı eşimin arkadaşları bunları satın aldı. 11 bin 500 lira para toplandı. Okulumuzda kütüphane yoktu. O parayla kütüphane için dolaplar masalar, sandalyeler alındı daha sonra yine yardımlar ile kitaplar bulundu ve kütüphane açıldı. Valilikten onaylı takdir aldım” diye anlatıyor o çalışmasını.
Zehra öğretmen üç yıldır da Kadıköy Nihat Işık İlköğretim Okulu’nda. Şimdiki projesiyse
bir hayli ilgi toplayacak
türde. Çünkü yine çocuklara öyküler yazdırmış. Bu öykülerin yanına resimler çizdirmiş. Sonra bu öyküleri yayınevi sahibi bir dostuna göndermiş. Onlar da yardım amaçlı olarak bu kitapları bedava basmış.

Haberin Devamı

Anneeeee ben yazar oldum

ANNELERİN HABERİ YOK

Zehra öğretmen bu yıl ne proje yapayım derken hem işin sosyal sorumluluk projesi olmasına hem de çocuklar için kalıcılığına dikkat ettiğini söylüyor.
“Çocuklar okuma-yazma bilmeden bu sıralara geldiler. Şimdi hepsi de iyi okuyup yazar oldu. Ben de madem ki yazmayı öğrendiler, herkes özgürce dilediği bir hikâye yazsın diye düşündüm. Sonra o hikâyelere resimler çizdirdim. Türkçe öğretmenimiz Evren Kızılöz, bu hikâyelerin düzeltmelerini yaptı. Bir öğrencimin annesi olan tasarımcı Nurdan Tarım Yağcı kitabın kapaklarını hazırladı. Sonra kitap taslaklarını yayıncı dostlarımız Canan ve Hakan Feyyat’a verdik. Onlar da beş kuruş bile almadan hikâyeleri Novel Yayıncılık olarak kitap haline getirdiler. Kitabın ömür boyu saklanacağını düşünerek adını da ‘Anneeeee! Ben Yazar Oldum’ koyduk. Sınıfımda kendi çocuğum olan Utku Başar Yılmaz’ı da okutuyorum. Kitabın Anneler Günü hediyesi olacağını benim çocuğum dâhil hiçbir çocuk bilmiyor. Gerçekten güzel bir sürpriz olacağını düşünüyorum. Anneler Günü etkinlikleri adı altında öğrencilerimizi velileriyle birlikte okula çağıracağız. Anneler Günü’nü burada kutlayacağız. Çocuklar ‘Anneee Ben Yazar Oldum’ kitabını annelerine burada sunacak.”

Haberin Devamı

GELİRİ TEMA VAKFI’NA

200 adet basılan 384 sayfalık kitabın içinde 26 çocuğun öyküsü var. Her çocuğa annesine vermesi için bir kitap hediye edilecek ve kalan 174 kitap açık artırmayla satılacak. Kitap satışlarından elde edilen gelirin tamamı TEMA Vakfı’na bağışlanacak. İşte minik yazarlar :
Adnan Arda Taştaban, Nursima Baykaran, Beyza Düz, Can Gençer, Daniel Eren Tyler, Eda Beren Şimşek, Eda Zeynep Zümbüldağ, Ekin Ensep, Elif Engin, Mert Kemal Yağçı, Mustafa Ernesto Andaç, Şeyma Öter, Kerem Akıncı, Yağız Çabukel, Yılmaz Can Dolar, Yiğitcan Olcay, Zeynep Gök, Emre Çakmak Metin Efe Erim, Daim Karakuş, Yağızcan Yaver, Utku Başar Yılmaz, Merve Sude Yıldırım, Asya Atay, Kardelen Canyurt Tuna Yalçın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!