Anne adaylarına öğüt

Güncelleme Tarihi:

Anne adaylarına öğüt
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2006 00:00

Hamile olduğunuzu fark ettiğiniz andan itibaren, her anne adayı gibi siz de hamilelik ve bebek konularına daha çok ilgi göstermeye başlarsınız. Ancak hamilelikte saç kestirmenin bebeğin ömrünü kısaltacağı inanışı gibi, bazen olmadık komik inanışlar hayatınızı fazlasıyla etkileyebilir. Pembe&Mavi dergisi işte bu hurafeleri yeni sayısında ele aldı.

Miden yanıyor, kesin bebeğin saçı çıkıyor, ondandır

Mide bulantısının rahimdeki bebeğin saçıyla hiçbir ilgisi yok. Çünkü mide ve rahim birbiriyle o kadar ilişkili değil. Ancak bebeğin büyümesiyle rahmin genişlemesi, iç organlarınızı biraz ittirir. Çok normal ve beklenen bu durum karşısında midenizde zaman zaman sıkışma oluşur ve reflü gibi kısa süreli yanmalar hissedebilirsiniz.

Karnın sivriyse, bebeğin erkek olur

Hamileliğiniz sırasında karnınızın sivri bir görünüme sahip olmasının, rahimde yatan bebeğin cinsiyetiyle ilgisi olamaz. Olsa olsa bebeğinizin rahim içindeki gelişim sırasında aldığı pozisyonla ilgilidir.

Ye tatlıyı doğur Hakkı’yı, ye ekşiyi doğur Ayşe’yi!

Çok bilenler, sizi tatlıyı yerken gördüğünde, bebeğinizin erkek olacağını söyler. İştahınız ekşilerden yanaysa, bebeğinizin kız olacağını iddia ederler. Halbuki yediklerimizle bebeğimizin cinsiyeti arasında hiçbir ilişki bulunmaz. Bebeğiniz, midenizle ilgisi olmayan bir yerde, rahimde bulunduğundan, cinsiyetinin de iştahınızı etkilemesi mümkün değil.

Bebeğin kilosu, annenin kilosuna bağlı

Yanlış... Hamile bir kadın hamileliği sırasında bebeğine hiçbir yararı olmayacak şekilde şişmanlayabilir. Örneğin; hipertansiyonlu bir anne adayı, hamilelikte kilo almasına rağmen, karnındaki bebeğin büyümesi gecikebilir.

Geniş kalçalı kadınların doğumu rahat olur

Geniş yuvarlak kalçalarınız olabilir, ama kemikli dar bir baseniniz varsa, bebeğin kafası rahat geçemeyebilir. Ayrıca geniş basenlerinize rağmen ince yapılıysanız, doğumunuzun kolay geçeceğinin garantisi olamaz. Doğum yaklaşırken, doktorunuz bebeğin kafasının geçeceği yeri ölçer. Bu durumda basenlerin genişliği yanıltıcı olabilir.

Ayva yersen, çocuğun gamzeli olur

Hamileliğinizde birkaç defa ayva yediyseniz ve ne sizde ne de eşinizde gamze bulunmamasına rağmen bebeğiniz gamzeli olursa, gülmeye başlayabilirsiniz. Çünkü o gamze yediklerinizden değil, sizin veya eşinizin atalarından miras kalmıştır.

Çiğ ete dokunma!

Çiğ ete dokunup o elinizi vücudunuzun herhangi bir yerine sürdüğünüzde, bebeğin o bölgesinde leke olur derler. Oysa yediğiniz, dokunduğunuz veya içtiğiniz hiçbir şey bebeğinizde doğum lekesi bırakmaz. Sadece bebeğe zarar verebilecek , salam, sosis ve sucuk gibi zararlı etlerden anne adayının uzak durmasına yardımcı olacak bir kandırmaca bu...

Doğacak çocuğu benzetme inanışları

á Hamile kadın kuş ya da büyükbaş hayvan beyni yerse, doğacak çocuk da o hayvana benzermiş.

á Hamile kadın balık yerse, çocuğun derisinde pullar oluşurmuş.

á Hamile kadın ayıya bakarsa, çocuğu kıllı olurmuş.

á Tavşan yiyen kadının çocuğu patlak gözlü olurmuş.

á Hamile kadın mehtaba bakarsa, çocuğu ay gibi güzel olurmuş.

á Doğan çocuk iri ve kara gözlere sahipse, annesinin hamilelikte kara üzüm yediğindenmiş.

á Hamilelikte nar yiyen kadının çocuğu kırmızı yanaklı olurmuş.

Doğacak çocuğun cinsiyetini bilme inanışları

á Tandıra konulan hamur sertleşirse, doğacak çocuk erkek, sertleşmezse kız olurmuş.

á Pişmiş yumurta ikiye kesildiğinde ortası çukur olursa, doğacak çocuk kız, ortası dolgun olursa doğacak çocuk erkek olurmuş.

á Evde dokunan bir kilim dışarı çıkarıldığında horoz görülürse çocuk erkek, tavuk görülürse doğacak çocuk kız olurmuş.

á Bir tastan suyu kepçeyle içen kadının çocuğu kız olurmuş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!