Ankara’ya bahar müzikle geldi

Güncelleme Tarihi:

Ankara’ya bahar müzikle geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2010 12:24

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın başkent Ankara’da 26 yıldır düzenlediği Uluslararası Ankara Müzik Festivali 5 Nisan’da başlıyor.

Haberin Devamı

Bir bahar geleneği haline dönüşen festival, nisan ayının tamamına yayılıyor. Türk sanatçıların yanı sıra Fransa, Rusya, Litvanya ve Japonya gibi ülkelerden de katılımın olacağı festivalde 23 etkinlik yapılacak. Hepsinin biletleri, Biletix’te.

5-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 27. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nde, yine birbirinden güzel konser ve gösteriler sahneye hazırlanıyor. MEB Şura, CSO Konser Salonu, Opera ve Türk Japon Vakfı gibi 7 mekana yayılacak festivale Fransa, Rusya, İsrail, Bulgaristan, Litvanya, Almanya, Japonya, Avusturya, Kore,  İspanya ve Finlandiya’dan yaklaşık 350 sanatçı katılacak. Gençlere yönelik yedi etkinlik de vakfın Türkiye temsilcisi olduğu Uluslararası Dünya Gençlik Müzik Örgütü çatısı altında gerçekleştirilecek.
Festival, 5 Nisan’da Hacettepe Senfoni Orkestrası’nın konseriyle başlayacak. Şef Erol Erdinç yönetimindeki orkestraya Laure Favre Kahn piyanosuyla eşlik edecek. MEB Şura 20.30’da başlayacak konserde Çaykovski ve Ravel’den eserler çalınacak. Piyanist
Kahn, 6 Nisan’da Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde (RHM) tek başına konser verecek.

Haberin Devamı

SADECE MÜZİK DEĞİL DANS DA VAR

Festivalde Hande Dalkılıç (piyano), Rüya Taner (piyano), Şefika Kutluer (flüt), Orkestra Akademik Başkent, Ertuğ Korkmaz (şef), Mustafa Apaydın yönetimindeki Türkiye Polifonik Korolar Derneği Korosu, Modern Dans Topluluğu, engelli ve engelsizlerden oluşan Devinimler-Yaşama Sevinci Dans Topluluğu, Ozan Tunca (60 dk klasik müzik) Mehmet Can Özer (elektronik müzik), Nusret İspir (klarinet), Cenk Güray (perdesiz gitar, bağlama) Emirhan Tuğ (klarinet), Yeşim Gökalp (piyano) festivalin dikkat çeken Türk sanatçılarından.

Bunun dışında vurmalı sazlar, dans ve adrenalin tutkunları için Mayumana Ritm Dans Topluluğu’nun Momentum gösterisi enteresan olacak. Farklı tarzıyla dikkat çeken bir diğer etkinlik de Tap Dans. Folklorik ve çağdaş unsurları bünyesinde barındıran ve bunu canlı müzikle sahnede yorumlayan dansçı Sabine Hasicka’ya klasik gitarda Zsofia Boros ve bas gitarda Alexander Lackner eşlik edecek.
Festivalin oda müziği etkinliklerinde ise Sihirli flüt Şefika Kutluer Fransız Barok Orkestrası’yla, 2010 Türk Japon Dostluk Yılı Özel Konseri‘nde Emirhan Tuğa (klarinet) ve piyanist Yuko Tada, 4 el piyano resitali ile Hande Dalkılıç ve Rüya Taner, Schubert Gecesi’nde Winterreise’yi yorumlayacak bariton Michael Kampmeier ve piyanist Yeşim Gökalp, ile başkentlilerin gerek kurslarına gerek konserlerine en çok ilgi gösterdikleri enstrumanlardan olan klasik gitar resitalinde ise Carles Trepat sahnede olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!