Ankara’da ilklerin merkezi

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da ilklerin merkezi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2007 00:00

Ankara’nın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Cepa, 23 Ağustos’ta açıldı. Burada bildik markaların yanı sıra, Ankara’ya ilk kez giren 4 restoran, 13 giyim ve aksesvuar markası da var.

Kasım 2005’ten bu yana inşaatı devam eden Cepa Alışveriş Merkezi, 170 bin merekarelik kapalı alana sahip. Eskişehir Yolu üzerinde Celebcioğlu Şirketler Grubu tarafından inşa edildi. 175 mağazası, 10 salonlu AFM Sinemaları, Bauhaus, Carrefour, Boyner, Maxitoys, Teknosa, D&R gibi büyük mağazaları, aydınlatmalı dış cephesi ve akıllı otoparkıyla dikkat çekiyor. Üst katında 3 bin metrekarelik bir food-court (yemek alanı) var.

Giriş ve birinci katta ağırlıklı olarak hazır giyim, ayakkabı, aksesuvar ve hizmet sektörü markaları, ikinci katta ev ürünleri, elektronik ve çocuk markaları, en üst katta ise sinema kompleksi, fast food ve kafeler sokağı ile restoranlar yer alıyor.

MANZARALI TERAS

Food-court’da standart masa ve sandalyelerin yanı sıra, diğer alışveriş merkezlerinden farklı olarak deri kaplı, köşeli oturma grupları da var. Terası ODTÜ Ormanı’na bakan food court, 2 bin 200 kişilik oturma kapasitesiyle Türkiye’nin en büyüklerinden biri.

Şehir merkesinden uzak olması nedeniyle daha çok araçlı müşterilerin tercih edeceği CEPA’daki 4 katlı kapalı otopark, otomatik yönlendirmeyle ziyaretçilerine kolaylık sağlıyor.

Merkezin üst katında yaklaşık 4 bin metrekareye yayılan, 10 salonlu bir AFM sinema kompleksi var. Türkiye’nin en büyük sinema salonu zincirlerinden biri olan AFM, Ankara’ya ilk kez ANKAmall’da Odeon Cineplex’den devraldığı sinemayı işleterek faaliyet göstermeye başlamıştı. Cepa’daki salonlar ise AFM’nin başkentte ilk kez kendi yaptığı ve işlettiği sinema kompleksi oldu.

RENGARENK DIŞ CEPHE

Cepa’nın diğer alışveriş merkezlerinden bir başka farkı da dış cephesindeki aydınlatma sistemi. LED aydınlatma sistemiyle binanın dış cephesi 24 saat çeşitli renklerle ışıklandırılıyor. Tasarımı Öncüoğlu Mimarlık tarafından gerçekleştirilen Cepa’nın içinde yerler granitle, kolonlar ise ortama sıcak bir hava vermek amacıyla ahşapla kaplanmış. Alışveriş merkezine Anadolu Bulvarı ile Eskişehir Yolu üzerinden giriş mümkün.

MIRROR DA GELİYOR

Başkentte ilk şubesini açan markalar sadece perakende ile sınırlı değil. Bazı restoran ve kafe zincirlerinin de Ankara’daki ilk adresi Cepa. Bunlar; İş Bankası Kuleleri ve Suadiye’de hizmet veren, İtalyan mutfağı ağırlıklı, minimalist dekorasyonuyla dikkat çeken Mirror Restoran, ünlü sandviç zinciri Schlotsky’s Deli, Meksika restoranı El Torito, İtalyan kafesi Filicori Zecchini. Cepa’nın food-court katında bir de cafe caddesi düşünülmüş. Tavanı silindir dekoratif pencerelerle gökyüzüne açılan bu aydınlık mekanda Filicori Zecchini ve Schlotzky’s dışında, Çin restoranı zinciri Fan Fang, Coconut, Peppermill, Cafe Crown ve Alman Cafe zinciri Dallmayr’ın da bulunduğu 10 mekan ve D&R mağazası bulunuyor.

SAYILARLA CEPA

Arsa alanı: 53 bin metrekare

Kapalı alanı: 170 bin

Kat sayısı: 8 (4 otopark, 4 çarşı katı)

Otopark kapasitesi: 2 bin 600 (kapalı), bin 800 (açık)

Yeşil Alan: 15 bin metrekare

Yürüyen merdiven: 22

Mağaza sayısı: 175

Food-court: 3 bin metrekare

Restoran, cafe: 33

Sinema salonu sayısı: 10 salon

Salonların toplam kapasitesi: 2 bin 50 kişi

Carrefour: 14 bin metrekare

Bauhaus: 14 bin 500 metrekare

500 metrekareden büyük mağazalar: Boyner, LC Waikiki, Maxitoys-Joker-Kiddyland, Teknosa, Esse, Mudo City, Mango

ANKARA’YA 13 YENİ MARKA

Cepa’da bildik markaların yanısıra, Ankara’ya ilk kez giren markalar da var: Bilişim markası Apple, Alman konsept mağaza zinciri Tchibo, ABD, Kanada ve İngiltere’de tanınmış bir ayakkabı markası olan Aldo, hamilelerin tercihi GeBe, İstanbul ve İzmir’den sonra Ankara’da mağaza açan Calvin Klein Jeans, gömlek markası Bils, ayakkabı markası Aerosol, kişisel gömlek tasarım sistemiyle Türkiye’de bir ilke imza atan Milimetric, kozmetik zinciri Douglas ile L’Occitane, mücevher markası Storks, bambu ipliğinden havlu üreten Chakra ve Cinisli.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!