Andy Warhol Pera’ya geliyor

Güncelleme Tarihi:

Andy Warhol Pera’ya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 00:56

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 7 Mayıs - 20 Temmuz tarihleri arasında çağdaş sanatın iki önemli ismini ağırlayacak.

Haberin Devamı

Amerikan pop kültürünün ikonik isimlerinden Andy Warhol ile İngiliz çağdaş sanatçı ve Londra Kraliyet Sanat Akademisi üyesi Stephen Chambers aynı tarihler arasında Pera Müzesi’ne konuk olacak. ‘Andy Warhol: Herkes İçin Pop Sanat’ sergisinde, pop sanatınınen önemli isimlerinden Warhol’un ‘Campbell’s Soup’, ‘Kovboylar ve Kızılderililer’, ‘Tehlikedeki Türler’ ve ‘Çiçekler’ dizilerinin yanı sıra Mick Jagger ve Lenin gibi ünlü isimlerin portreleri de yer alacak. 20’nci yüzyılda dünyanın sanata bakışını değiştiren ve Amerikan kültürüne yeni bir boyut getiren Andy Warhol’un Pera Müzesi’nde iki kata yayılan sergisinde, Slovak asıllı sanatçının Slovakya Modra’daki Zoya Müzesi koleksiyonundan derlenen 87 yapıtı arasında daha önce Türkiye’de sergilenmeyen ipek baskı dizileri ve desenleri de görülebilecek.

Haberin Devamı

‘BÜYÜK ÜLKE’ DE VAR

Londra Kraliyet Sanat Akademisi işbirliğiyle gerçekleşen, İngiliz çağdaş sanatçı Stephen Chambers’ın son 20 yıla uzanan baskıresim ve yağlıboya yapıtlarının yer aldığı ‘Stephen Chambers: Büyük Ülke ve Diğer Hikâyeler’ sergisinde ise sanatçının, William Wyler’in 1958 yapımı western filmi Büyük Ülke’ye atıfta bulunan, bu alandaki en büyük baskı kompozisyonu olma özelliğini de taşıyan ve 78 ayrı resimden oluşan ‘Büyük Ülke’ başlıklı yapıtı da bulunuyor. Chambers, sergi kapsamında 7 Mayıs Çarşamba akşamı saat 19.00’da küratör Edith Devaney’in de katılımıyla sanatseverlerle söyleşi gerçekleştirecek. Andy Warhol’un yeğeni James Warhola ise amcası hakkında 10 Mayıs Cumartesi 15.00’te bir konferans verecek, 11 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de çocuklar için yazdığı ‘A Pop Adventure: Uncle Andy’ (Bir Pop Macerası: Andy Amca) adlı kitabından bölümler okuyacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!