Anadolu Kartalları

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Kartalları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2011 03:00

Pilot olma hayaliyle yaşayan beş gencin öyküsünü anlatan ve son dönemin en popüler genç oyuncularını kadrosunda buluşturan “Anadolu Kartalları” filmi, 29 Ekim’de gösterime girecek.

Haberin Devamı

ANADOLU KARTALLARI'NDAN FOTOĞRAFLAR    

TÜRK Hava Kuvvetleri’nin 100’üncü kuruluş yıldönümünde dikkat çekici bir sinema filmine imza atılıyor. Yapımcılığını Fida Film ve Bluelf Movie’nin üstlendiği “Anadolu Kartalları” adlı filmin ekibi dün Yeşilköy Havacılık Müzesi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, savaş uçağı pilotu olmaya hazırlanan beş genç teğmenin öyküsünü anlatan film hakkında bilgi verildi. “Anadolu Kartalları”nın yönetmen koltuğunda Ömer Vargı oturacak. Filmde başlıca rolleri ise Çağatay Ulusoy, Alpay Kemal Atalan, Özge Özpirinçci, Alper Saldıran, İsmail Filiz, Hande Subaşı, Ekin Türkmen, Engin Altan Düzyatan ve İlhan Şeşen paylaşacak.

Çekimler haziranda   

Senaryosunu “Nefes: Vatan Sağolsun” filminin senaryosunda da imzası bulunan Hakan Evrensel’in yazdığı, müziklerini Ozan Doğulu’nun besteleyeceği yapımın çekimlerine haziran ayında başlanacak. Afiş ve görsel tasarımları dünyaca ünlü Türk grafiker Emrah Yücel tarafından hazırlanacak olan “Anadolu Kartalları”, “Vatan kanatlarımızın altında” sloganıyla 29 Ekim’de Türkiye ve Avrupa’da vizyona girecek.

Cesur oyuncular

Yönetmen Ömer Vargı, maliyeti 10 milyon doları aşması beklenen “Anadolu Kartalları” için “Bütçesi çok yüksek. Türk Hava Kuvvetleri’nin desteği olmasa bu film yapılamazdı” dedi. Vargı, filmde Kıvanç Tatlıtuğ’un yaşı nedeniyle rol alamadığı hatırlatılınca da “Film için birçok oyuncuyla görüştüm. Bu filmde oynamak çok cesaret istiyordu, ben de cesur oyuncuları seçtim. Başrol oyuncularının ortak bir özelliği de hepsinin çocukken pilot olmak istemeleri. Oyuncu seçiminde bu özelliklerini de ön planda tuttum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Amerika’dan uçak getiriliyor

“Anadolu Kartalları”nın havada çekilecek sahnelerinde kullanılmak üzere Amerika’dan özel bir uçak getirtiliyor. Uçak, 750 bin dolar karşılığında bir haftalığına Türkiye’ye getirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!