Altın Küre adayları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Altın Küre adayları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2000 00:00

Oscar ödüllerinin belirleyicisi olarak nitelendirilen Altın Küre ödüllerinin adayları belirlendi.

Yönetmen Steven Soderbergh’in, ABD’deki uyuşturucu savaşlarını konu alan filmi "Traffic" ile Roma döneminden bir kesit sunan "Gladyatör" adlı filmler, 5’er dalda Altın Küre’ye aday gösterilerek, en çok dalda aday olan film oldular.

Cameron Crowe’un yönettiği ve 1970’li yıllarda genç bir şarkı sözü yazarının deneyimlerini anlatan "Almost Famous" adlı filmiyle Juilette Binoche’nin oynadığı "Chocolat" filmi de 4’er dalda Altın Küre’ye aday gösterildi.

Her yıl dağıtılan Altın Küre ödüllerini kazananlar 21 Ocak’ta belli olacak. Oscar ödüllerinin aksine, Altın Küre’de filmlerin yanı sıra televizyon programları ve performanslar da ödüllendiriliyor.

En İyi Komedi Aktörü dalında Altın Küre’ye aday gösterilen, NBC televizyonunun "Fraiser" adlı programının yıldızı Kelsey Grammer, aday gösterilmesiyle ilgili olarak yaptığı esprili açıklamada, "Aday olmak her zaman hoş. Bununla ilgili bir sorun yok, ancak her defasında ödülü kazanamamak hayal kırıklığı yaratıyor" dedi.

Altın Küre’de televizyon ödülleri de dağıtılırken, bu yarışmanın film yapımcıları için asıl önemi, Mart ayında dağıtılan Oscar ödüllerinde belirleyici olması.

"Traffic" filmi, En İyi Dramatik Film dalında, Julia Roberts’ın başrolünü üstlendiği ve bir çevre eylemcisini canlandırdığı "Erin Brockovich" filminin yanı sıra "Billy Elliot", "Wonder Boys", "Gladyatör" ve "Sunshine" adlı filmlerle yarışacak.

En İyi Komedi dalında ise "Almost Famous", "Best In Show", "Chicken Run", "O Brother, Where Art Thou" ve "Chocolat" filmleri aday gösterildi.

Dramatik Filmlerde En İyi Aktör dalında ise "Wonder Boys"da oynayan Michael Douglas, "Cast Away"de rol alan Tom Hanks, "Gladyatör’deki rolüyle Russell Crowe, "Quills" ile Geoffrey Rush ve "Before Night Falls" daki rolüyle Javier Bardem aday gösterildi.

Dramatik Filmlerde En İyi Aktris dalında ise "Erin Brockovich"deki rolüyle Julia Roberts, "The Contender"de oynayan Joan Allen, "Dancer in the Dark"daki oyunuyla pop şarkıcısı Bjork, "Requiem For a Dream"deki rolüyle deneyimli aktrist Ellen Burstyn ve "You Can Count on Me"deki performansıyla Laura Linney aday oldu.

Komedi Filmi dalında ise, Jim Carrey gişelerde büyük iş yapan "Dr. Seuss’ How The Grinch Stole Christmas" filmindeki rolüyle, James Clooney "O Brother, Where Art Thou" filmiyle, Robert De Niro "Meet the Parents" filmindeki başarısıyla, Mel Gibson ise "What Women Want"daki oyunuyla aday gösterildi.

Komedi Filmi En İyi Akris dalında ise Juliette Binoche "Chocolat"daki rolüyle, Brenda Blethyn "Saving Grace", Sandra Bullock "Miss Congeniality", Tracey Ullman "Small Time Crooks" ve Renee Zellweger ise "Nurse Betty" filmlerindeki oyunlarıyla aday oldu.

"Erin Brockovich", "Wonder Boys" ve "Chocolat" 4 değişik kategoride aday gösterilmiş oldu.

DreamWorks film şirketi stüdyolarında çevrilen "Famous", "Gladyatör" ve "Chicken Run" filmleri 15 dalda aday gösterilirken, "Universal Pictures"ın "Grinch" ve "Erin Brockovich" filmleri 14 dalda aday gösterildi.
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!