Alışveriş değil kültür merkezi

Güncelleme Tarihi:

Alışveriş değil kültür merkezi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2010 13:21

Bu haftasonu, İstanbul’un belli başlı tüm alışveriş merkezlerinde, önemli kültür olayları var.

Haberin Devamı

2010 Japon Yılı kutlamalarına katılabilir, iyi bir caz konseri dinleyebilir, örgüde marifetlerinizi sergileyebilirsiniz. İki gün boyunca çocuğunu nasıl eğlendireceğini bilemeyenler için de adres, en yakın alışveriş merkezi olabilir.

Japon savunma sanatları sergisi

İstanbul Yenibosna’daki Airport Outlet Center, Japonya Başkonsolosluğu işbirliğiyle “Budo’nun Ruhu - Japonya’nın Savunma Sanatlarının Tarihi” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. Serginin açılış nedenlerinden biri, 2010’un Türkiye’de Japon yılı olması. Meraklıları, 8. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar geçen zaman içinde değişme uğrayan Japon savunma tekniklerini görebilir. Japonya Dışişleri Bakanlığı ve Japon Vakfı’ndan özel izin alınarak getirilen orijinal kılıçlar, yaylar, oklar, demir yelpazeler, zırhlar, başlıklar, kasklar, kask kırıcıları, kendo kıyafetleri var. Sergi, 28 Mart’a kadar ücretsiz gezilebilir.

Haberin Devamı

Günseli Kato ile tanışın go oynamayı öğrenin

Kozyatağı’nda bulunan Palladium Alışveriş Merkezi, 2010 Türkiye Japon yılı nedeniyle düzenlediği etkinlikler çerçevesinde, uzun yıllar Japonya’da yaşamış Türk ressam Günseli Kato’yu ağırlıyor. Kato, bugün saat 15.00’te bir söyleşi düzenleyerek Japon kültürü ve sanatına ilişkin 17 yıllık tecrübesini ziyaretçilerle paylaşıp, eserleri hakkında bilgi verecek. Sanatçının “Suyun Kato Hali” isimli sergisi de ücretsiz olarak gezebilecek. Palladium’un düzenlediği Japon etkinliklerinde ziyaretçiler, Japon Bahçesi’ni gezebiliyor, Japon kültürüne ait çay seremonisi, ikebana gösterisi ve origami eğitimi gibi çeşitli etkinliklere ücretsiz olarak katılabiliyor. Organizasyonda ayrıca Türkiye Go Oyuncuları Derneği (TGOD) tarafından ünlü Japon oyunu go hakkında bilgi veriliyor ve isteyenler dernek üyeleri ile go oynayabiliyor.

Caz etkinlikleri devam ediyor

Levent Kanyon’da gerçekleşen ücretsiz Kanyon Caz Havası Etkinliği, Türk Caz müziğinin önemli trompet sanatçılarından İmer Demirer ile devam ediyor. Uluslararası festivallerde sıklıkla yer alan sanatçı, yarın Kanyon aktivite alanında ilk albümü You, Me&Char’ı da içeren geniş bir repertuvarı seslendirecek. Demirer’e 12.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştireceği performansında, piyanoda Serkan Özyılmaz, kontrabasta Matt Hall, davulda Cem Aksel eşlik edecek.

Haberin Devamı

Örgüde marifetlerinizi gösterin

Mecidiyeköy’deki Profilo Alışveriş Merkezi’nde, ücretsiz örgü kursu veriliyor. Kurs sonunda yaratıcılığına ve yeteneğine güvenen kadınlar, Türkiye genelinde düzenlenen Ulusal Örgü Yarışması’na katılabilecek. Kursiyerler, eserlerini hem kurulacak sergi ile ziyaretçilerin beğenisine sunabilecek hem de 28 Mart’taki büyük finale katılabilecek. Örgü yarışması, 28 Mart tarihinde sunuculuğunu Elif Korkmazel’in yapacağı, Derya Baykal, Nefise Karatay’ın da katılacağı final ile son bulacak. Kazanan yarışmacılar hem sürpriz ödüllere kavuşma hem de Nako örgü dergisinde yer alma şansına sahip olacak. Gönderilen tüm örgü tasarımları kadınları desteklemek amacı ile Mor Çatı Derneği’ne bağışlanacak. Ayrıntılı bilgi için tel: (212) 216 44 00.

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR NE YAPSIN

Haftasonu programı hazır mı

Yenisahra E-5 üzerinde bulunan Optimum Outlet Alışveriş Merkezi’nde, bu ay her hafta sonu Çocuk Kulübü Etkinlikleri var. Profesyonel eğitmenler önderliğinde bilim, sanat ve yaşam atölyeleri açılacak. Ayrıca oyunlar, yarışmalar, gösteriler ve doğum günü partileri düzenlenecek, sürpriz hediyeler dağıtılacak. Bu hafta sonunun programı şöyle: Bugün 14.00-18.00 saatleri arasında tanışma ve üyelik etkinliği. Tüm gün yüz boyama aktivitesi. Yarın; 14.00-15.00 saatleri arasında Deniz Altında Yaşam Atölyesi, 15.00-16.00 saatleri arasında Deniz Altında Yaratıcı Drama, 16.00-17.00 saatleri arasında Deniz Canlıları Baskı Atölyesi, 17.00-18.00 saatleri arasında Heykel Atölyesi.

Haberin Devamı

Bu akşam yemek ondan

Konusunda uzman ve deneyimli şeflerin eğitmenliğinde Türk ve Osmanlı mutfağı, İtalyan mutfağı, Uzakdoğu yemekleri ve suşi, pasta, kurabiye, kek yapımı ve süslemesi gibi atölye çalışmaları yapan Let’s Cook, Bayrampaşa’daki Forum İstanbul’da her pazar günü 12.00-13.30 arasında Çocuk Atölyesi düzenliyor. Mart sonuna kadar sürecek atölye çalışmalarında çocuklar kurabiyeden pizzaya, tatlıdan el yapımı taze makarnaya kadar her hafta farklı bir tarif öğrenecek. Bütün malzemeleri kendileri seçecek, kekin nasıl kabardığını, ekmeğin nasıl mayalandığını deneyerek görecekler. Üstelik yaptıkları yemek ve pastaları eve götürüp aileleri ile paylaşabilecekler.

Haberin Devamı

Arabalar yarışıyor

İstinye Park Alışveriş Merkezi’nde bugün Flash and Dash Kumandalı Araba Yarışları Turnuvası var. Armağan Oyuncak markasının düzenlediği ve tüm çocuklara açık olan turnuva, 10.30’da başlayacak. 19 Haziran’a kadar 7 ilde, farklı alışveriş merkezlerinde devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!