Alaçatı-Çeşme’de bir gün nasıl geçer

Güncelleme Tarihi:

Alaçatı-Çeşme’de bir gün nasıl geçer
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2012 19:21

Evet, başlığa bakınca “Oralarda gün her türlü geçer. Deniz, kum, güneş varken...” diyebilirsiniz. Ama sorarım size, nereye kadar?

Haberin Devamı

Hele ki haftasonu için değil de, uzun süre kalacaksanız, durum sıkıcı bir hâl alabilir.
Peki, ne yapmalı?
Açıkçası çok fazla detaya girmeden, kendi yaşadıklarım üzerinden anlatmayı planlıyorum; buyursunlar...
15 Haziran’da ilk kez düzenlenmeye başlayan Uluslararası Alaçatı Festivali’nin açılışı için oradaydım. Açıkçası benim de Alaçatı’daki ilk maceramdı.
Öğlen saatlerinde Alaçatı’ya vardığımızdan kendimizi hemen suya atma ihtiyacındaydık. Hep duyuyordum Aya Yorgi’de şahane beach club’lar var diye. Ama akşamki açılışa yetişeceğimizden gitmek için vakit yoktu. Daha yakındaki Ilıca’yı tercih ettik.
Kızgın kumlardan soğuk sulara atlayacağım, hayaliyle gittim ama sonuç hüsran! Ne güneşlenecek düzgün bir yer ne de derin soğuk sular vardı...
Ama durumu telafi eden, festivalin açılışını harika bir konserle yapan Luxus grubu oldu. Plajdaki ‘Bu bi olay yeri’nde izlediğimiz konser muhteşemdi. Luxus’un arkasından sahne alması gereken Can Bonomo, tam bir saat geç çıkarak seyirciyi isyan ettirdi. 200 kişiden 70 kişi kaldı diyebilirim. Çıktıktan sonraki tavırları da pek hoş değildi zaten.
Gezinin en güzel yanı cumartesiydi. Sabah erkenden soluğu Aya Yorgi’de aldık. Seçtiğimiz plaj KafePi’ninki oldu. Methini çok duymuştum. Gerçekten de anlatıldığı kadar varmış...
Geniş verandası, çimlerin üzerindeki minderler, daimi DJ Cihan Kula’nın iyi seçimleri, iskelesinden denize girmenin rahatlığı ve tabii ki enfes mönüsü. Üstelik plaja giriş ücreti diğerlerinden çok daha uygun; haftaiçi 25, haftasonu 30 lira. KafePi
Beach Club’ın da aynı gün açılışı varmış meğer. Ozan Doğulu hazırlık yapıyordu akşam için... Mekânda bu cuma saat 20.00’de ‘Love Me’, ‘Angels’, ‘Falling Asleep’ gibi parçalarıyla bildiğimiz Morandi var. Her perşembe de Oben Budak geçiyor DJ kabinine. Bilginize...
Dönelim Uluslararası Alaçatı Festivali’ne. Güzel geçen bir günün ardından dinlediğimiz Buika, güçlü poyraza rağmen sesini kalbimize kadar işledi diyebilirim, en ağdalı şekilde. Bir gün önce geç çıkıp da “Rüzgardan aletlerimiz zarar gördü, ondan geç kaldık” diyen Can Bonomo’ya inat, çok daha kuvvetli bir rüzgarda iyi bir performansla karşımızdaydı. Festival ne yazık ki benim için o gece orada bitti ama aslında son günü bugün. Ve sahnede efsanevi grup MFÖ olacak. Saat 22.00’de Bu Bi Olay Yeri Alaçatı Beach Resort’ta. Mutlaka gidin! Eğer ona yetişemiyorsanız da 25 Haziran’da Alaçatı Jazz Festivali başlıyor. İlk konser, Neşet Ruacan Quartet’ın. Mekân, Alaçatı marina yolundaki Yucca Otel.

Haberin Devamı

SANLISOY’DAN 11 ŞARKILIK AKUSTİK ALBÜM

Haberin Devamı

Ogün Sanlısoy’un 11 şarkıdan oluşan altıncı stüdyo albümü ‘Akustik 2012’, Pasaj Müzik’ten çıktı. Türk rock müziğinin güçlü kadın vokali Özlem Tekin ile Sanlısoy ‘Dayanamam’ şarkısında düet yaptı. Ayrıca albümde ‘Geçer Zaman’ adlı yeni bir şarkı ve dört kısa enstrümantal parçanın yanı sıra ‘Saydım’, ‘Pencere’, ‘Hadi beni güldür’, ‘Bilmece’, ‘Avunmak zor’ gibi Ogün Sanlısoy hitleri var.

BOL ÖDÜLLÜ OYUNU İZLEYİN

Son yılların en gözde alternatif tiyatro mekânlarından İkincikat, TOBAV Ödülleri’nde dört ödülle döndü. AUT oyunu ile Yılın En Başarılı Oyunu seçilirken, Yılın En Başarılı Yazarı Ödülü (Alper Kul&Özgür Özgülgün), Yılın En Başarılı Genç Yönetmeni Ödülü (Eyüp Emre Uçaray) ve Yılın En Başarılı Genç Oyuncu Ödülü’nün (Erkan Kolçak Köstendil) sahibi oldu. Oyunu bugün, saat 21.00’de izleyebilirsiniz. Biletler 20-30 lira. (212) 292 32 47.

Haberin Devamı

KADIKÖY’DE DOYA DOYA SANAT BAŞLADI

Her yaz olduğu gibi Kadıköy Belediyesi bu yıl da Doya Doya Sanat’ı başlattı. 26 Ağustos’a kadar 15 ayrı noktada 100 farklı etkinlik yapılacak. Kukla gösterisinden müzik dinletisine, canlı heykel performanslarından dans şovlarına kadar pek çok şey var. Mekânlar; Bağdat Caddesi, Bahariye Caddesi, Çamlık Parkı, Çınar Parkı, Defne Parkı, Dostluk Parkı, Fenerbahçe Parkı, Koşuyolu Mahalle Evi... diye devam ediyor. Hepsi saat 19.00’da başlıyor.

KADINA DAİR

Ressam Berna Erkün’ün ve 17 kadın sanatçının farklı disiplin ve tekniklerle üretilmiş çalışmalarıyla oluşturulan ‘Kadına Dair’ temalı sergisi Mine Sanat Galerisi Caddebostan’da devam ediyor. (216) 385 12 03.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!