Akupunktura ilgi arttı

Güncelleme Tarihi:

Akupunktura ilgi arttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2001 00:00


Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı Akupunktur Yüksek Kurulu üyesi, Akupunktur ve Aurilo Terapi Dernekleri Başkanı Dr. Nüzhet Ziyal, son yıllarda Türkiye'de de hızla yaygınlaşan akupunktur yöntemi ile astımdan migrene, romatizmadan hipertansiyon ve uçak fobisine kadar birçok rahatsızlığın tedavi edildiğini bildirdi.

Dr. Ziyal, yaptığı açıklamada, "alternatif tı" olarak da adlandırılan akupunkturun ilk olarak 5 bin yıl önce Çin'de uygulanmaya başladığını hatırlatarak, bu yöntemin vücudun belli noktalarına iğneler batırılması esasına dayandığını söyledi.

İnsan vücudunun kendi kendini onarım gücünün yüksek olduğunu ve bu gücü harekete geçiren noktalara "akupunktur noktalar" adı verildiğini anlatan Dr. Ziyal, bu noktalar uyarılarak vücuttaki enerji dolaşımının normale döndürüldüğünü ve bu sayede rahatsızlığın ortadan kaldırıldığını söyledi. "Akupunktur tedavisinde amaç, bozulan vücut dengesinin düzeltilmesidir" diyen Dr. Ziyal, bu tedavi yönteminin 3 ana başlık altında toplandığını, bunların da çeşitli hastalıkların tedavisi, anestezi-analjezi ve alışkanlık tedavisi olduğunu belirtti.

Dr. Ziyal, özellikle Uzakdoğu ülkelerinde kullanılan akupunktur yönteminin son yıllarda Türkiye'de hızla yaygınlaştığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Hiçbir yan etkisi olmayan akupunkturda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, tedaviyi uygulayanların güvenilirliğidir. Akupunkturun etkili olduğu hastalıklar listesinin Dünya Sağlık Örgütü raporlarında da yayımlandığını kaydeden Dr. Nüzhet Ziyal, bunlardan bazılarını şöyle sıraladı:

Solunum yolu hastalıkları; astım, bronşit, sinüzit, larenjit, tonsilit ve soğuk algınlığı, Sindirim sistemi hastalıkları; aft, diş ağrısı, dişeti yangısı, yemek borusu ve kalp spazmı, gastrit, ülser, kabızlık

Cilt Hastalıkları; akne, sedef, zona, ürtiker, egzama

Alışkanlıklar; sigara ve alkol, uyuşturucu bağımlılığı, tırnak yeme, Psikiyatrik rahatsızlıklar; stres, depresyon, uyku bozuklukları, psikosomatik hastalıklar, kekemelik, tikler

Üro-genital sistem hastalıkları; altını ıslatma, sistit, adet düzensizliği, ağrılı adet, hormonal kısırlık

Nörolojik hastalıklar; migren, kas hastalıkları, yüz felci, meniere hastalığı, Kalp-damar: taşikardi, ritm bozukluğu, hipertansiyon ve hipotansiyon. Dr. Ziyal, akupunkturla ayrıca kronik yorgunluk, aşırı terleme, şişmanlık ve uçak fobisi gibi rahatsızlıkların da giderilebildiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!