Aktivist şarkıcı

Güncelleme Tarihi:

Aktivist şarkıcı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2010 00:00

Müzik yolculuğuna altıncı albümü “Aşk Bana Kalır”la devam eden Zeliha Sunal, bir yandan da sosyal sorumluluk projeleri arasında mekik dokuyor. Bu projeler arasında hayvanlar, kan bankaları ve engellilerle ilgili olanlara öncelik veren Sunal’ın topluma önemli mesajları var.

Haberin Devamı


Zeliha Hanım, yeni albümden başlamak istiyorum. “Aşk Bana Kalır” kaçıncı albümünüz?
- Bu, çıkardığım altıncı albüm... İçinde 6 şarkı bulunuyor. şarkı sözlerinin ve albümün genel içeriğinin bir konsept oluşturmasına da çok dikkat ettim bu arada...
Konsept nedir, yalnızlık mı?
- Evet... ış hayatı yüzünden kadın-erkek herkes, evdekilerin kendilerine duydukları ihtiyacı unutmaya başladı. Yavaş yavaş evdeki sıcaklığı ve samimiyeti kaybediyoruz. Hepimiz çalıştığımız yerlerde, farklı bir dünya içinde geliştiriyoruz kendimizi. Durum böyle olunca bazen ev de bize yeterli gelmiyor. Özetle; güncel yaşam içinde sevgiye zaman bulamaz olduk. ışin enteresan yanı emek vermek de istemiyoruz. Albümde işte yalnızlık duygusu öne çıkıyor.
ŞARKICI KADIN GİTSİN
BENİM KARIM GELSİN!

Sevgi ve işin sizin hayatınızdaki dağılımı nasıl?
- Bende böyle sıkıntılar pek olmadı çünkü 20 senedir süren bir evliliğim var. Ama bazen benim kocam bile “Bu şarkıcı kadın gitsin, benim karım gelsin” diyor. Eskiden sadece biz vardık, şimdi çok daha fazla insanla iç içeyiz. Önceleri ızmir’deydik, Ankara’daydık... şimdi ıstanbul’dayım ve dünya çapında çalışıyorum. Bazen arada eşimi ihmal edebiliyorum, o da böyle serzenişte bulunuyor.
Peki şarkılarınız sadece kadınlara özel mi?
- ılk şarkı daha acılı bir bakış olduğu için kadınlara yönelik... Ama albümde erkeklere de hitap eden parçalar var tabii...
Bu arada albümde bir de Neşe Karaböcek şarkısı var. Hoş bir nostalji olmuş.
- Teşekkürler. “Sevda Yolu”, Neşe Karaböcek’in 1973 yılında söylediği bir şarkı. Hem söz hem de müziğiyle insanın canını acıtıyor gerçekten...
şEHRAZAT HER ZAMAN
BENıM DOSTUMDUR

Albümde bu kez neden Şehrazat imzası yok? Aranız mı açıldı?
- Hayır, asla... şehrazat ile hep arkadaşız, dostuz. Bu kez Zeki Güner’le çalıştım ama şehrazat yine önerilerde bulundu ve düzenlemeleri o önerilere göre yaptık.
Merak ettim, “Kıyamazdın”ın video klibinde neden kadınlar vardı sadece?
- Öncelikle şunu söyleyeyim; acıyı gerçekten ekrandan çıkaracak bir yönetmen bulduk. O dramayı Hüseyin Karagöz yakaladı. Dokuz tane kadın kullanmamıza gelince; bir nevi, ekran başındaki erkeklere seslendik hep birlikte...
Albümdeki bazı şarkılar için Romanlar’ın kraliçesi Ümmiye’den ders aldığınızı duydum. Doğru mu bu?
- O acıyı verebilmem için daha çok çalışmam gerekiyordu. Beni Ümmiye Hanım’ın yanına gönderdiler. Bir şarkı için ondan ders aldığım doğru yani... şarkının duygusunu en iyi şekilde verebilmek için kelime kelime çalıştık birlikte...
HAYVAN HAKLARI ıÇıN
SES ÇIKARMAM GEREK

Aktivist yönünüze gelelim. Sosyal sorumluluk projelerine kayıtsız değilsiniz. Hele de söz konusu hayvanlar olunca...
- Öyle... Geçenlerde hayvan hakları için imza topluyordum mesela... Çünkü onlar için birilerinin ses çıkarması gerekiyor. Yaşadığımız bir dünya var ve eninde sonunda ona karşı duyarlı olmamız gerektiğini herkes anlayacak.
Ya kan bankaları konusu?
- O da 7 senedir devam ediyor; Kızılay kan bankalarıyla çalışıyorum.
Neler yapıyorsunuz?
- Neredeyse her semt ve sokakta kan donörü olabilecekleri örgütlediğimiz bir kan bankası çalışmamız var. Bunların dışında 3 senedir de ızmir’deki Sabahat Arşiray Okulu’nda otistik çocuklara destek veriyorum.

Haberin Devamı

CİDDİ KONULARIN
STRESİNİ MÜZİKLE
AZALTIYORUM

Bu hassas konularla ilgilenirken, yaşadığınız aksaklıklar karşısında moraliniz bozulmuyor mu? Hiç pes etmeyi düşündüğünüz olmadı mı?
- Müzik benim için en iyi tedavi aracı... Allah’tan sahne çalışmalarım yoğun da kolayca sakinleşebiliyorum. Sahnede olmak, şarkı söylemek, uğraştığım ciddi konuların stresini azaltıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!