Akdeniz’de Turizm

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz’de Turizm
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

İlkeli esnafa ödül

Kemer Otelciler ve Pansiyoncular Derneği, dürüstlük ilkesine uyan esnafı ödüllendirmek için özel stiker bastırdı

TESİSLERİMİZİ TANIYALIM

Kemer Otelciler ve Pansiyoncular Derneği, dürüstlük ilkelerine uyan esnafı ödüllendirmek amacıyla özel stiker bastırdı. İşyerlerinin camlarına yapıştırılmak üzere dağıtılan stikerlerde ‘‘Bu işyeri dürüstlük ilkelerine uymayı garanti eder’’ yazısı bulunuyor. KOPD Başkanı İsmail Şandan, turistlerin bu stikerleri gördüğü yerde gönül rahatlığı içinde alışveriş yapacaklarını söyledi.

Yıllarca turistlerin özellikle çarşı içi alışverişlerde zor anlar yaşaması ve bu sıkıntılardan dolayı ticaret hacminin düştüğünü belirlediklerini ifade eden Kemer Otelciler ve Pansiyoncular Derneği Başkanı İsmail Şandan, ‘‘Turist alışverişlerde güvenli yerleri tercih ediyor. Özellikle bir kuruluş tarafından önerilen yerler, turistlerin ilgisini çekiyor. Biz bu düşünceyle yola çıkarak Kemer esnafının ticari hacmini büyütebilmesi için, ticaretin dürüstlük ilkelerini ortaya koyduk. Bu ilkelere uymayı garanti edenlere camlarına yapıştırılmak üzerede stiker dağıttık’’ dedi.

Kemer esnafı arasında da ilgiyle karşılanan uygulamaya destek vereceklerini belirten Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, ‘‘Kuruluşların bu tür olayların içine kendilerini çekmesi bizleri rahatlatıyor. Sonuçta disiplinli yapılacak her uygulama, bölgemize döviz olarak geri dönecektir’’ diye konuştu.

Otel Ma Biche

Dünyadakİ turizm olgusu, deniz, güneş ve tarih üçlüsünün yavaş yavaş dışına çıkıyor. Son yıllarda özellikle sağlık ve kongre turizmlerine ilgi çığ gibi büyüyor. Türk turizmcisi de bu büyümede yerini alabilmek için önemli yatırımlara imza atıyor. Deniz, güneş ve tarih özelliklerine sağlık ve kongreyi de ekleyen turizmcilerimiz avrupadaki rakiplerini kıskandıracak tesisleri inşaa ediyor. Göynük'de sağlık ve kongre turizmini ölçü alarak yapılan Ma Biche Otel, Kemer bölgesinin en önemli Thalasso Therapy merkezi olma özelliğini taşıyor. 356 odası 600 kişilik kongre salonunun yanı sarı sağlık turizminde bir çok özelliği bünyesinde bulunduran Ma Biche Otel konukların eğlenceli bir zaman geçirmesi için su sporları ve animasyon ekibini de unutmamış. Ma Biche Otel Genel Müdürü Ahu Aysal, Türk turizminin gelişmesi için alternatifler yaratılması gerektiğini belirterek, ‘‘Bölgemizde eksikliği hissedilen en önemli çalışmaya imzamızı koyduk. Thalasso Therapy Merkezi ile Kemer bölgesine yeni bir soluk kazandıracağız’’ dedi.

Acentacılar buluştu

Yoğun bir turizm sezonu yaşamayı hedefleyen acentacılar Sun Zeynep Hotel'de biraraya geldi. Otelci ve acentacıların el ele vermesi gerektiğini belirten konuklar, sezon öncesi moral depoladılar. Kokteyle ev sahipliği yapan Sun Zeynep Satış ve Pazarlama Müdürü Nurfer Tercan, ‘Sezon hareketlenmeden önce geceli gündüzle birlikte çalıştığımız acentacı dostlarımızı biraraya getirmek istedik' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!