Akademi’ye öğrenci seçtiler

Güncelleme Tarihi:

Akademi’ye öğrenci seçtiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2011 00:00

Star TV’nin yeni yarışma programı “Star Akademi”, 4 Temmuz’da ekrana gelmeye başlayacak. Jüri koltuğunda Ajda Pekkan, Sertab Erener ve Ertuğrul Özkök’ün oturduğu yarışmanın ön elemeleri, geçtiğimiz pazartesi günü yapıldı.

Haberin Devamı

Müzik sektörüne genç yetenekler kazandırmayı hedefleyen “Star Akademi”, 4 Temmuz’da Öykü Serter’in sunumuyla Star TV ekranında yayına başlayacak. 40 bini aşkın gencin başvurduğu yarışmanın ön elemeleri geçtiğimiz pazartesi günü Kandilli Borsa Restoran’da yapıldı. Jüri üyeleri Ajda Pekkan, Ertuğrul Özkök ve Sertab Erener, ön elemeyi geçen 40 gencin içinden 18 finalisti seçmek için yarışmanın müzik direktörlüğünü üstlenen duayen sanatçı Attila Özdemiroğlu ile bir araya geldi. Dokuz saat süren elemelerde, jüri üyeleri seçim yapmakta oldukça zorlandı. Elemelerde ilginç olaylar da yaşandı.

ARAMIZDA BİR MUAZZEZ ABACI OLMASI GEREK!  

Ertuğrul Özkök, jüri karşısında Türk sanat müziği söyleyen İzmirli Zerrin’e “Türk sanat müziği ile star olunur mu?” diyerek tepki gösterdi. Özkök, elemelerde çoğu yarışmacının Türk sanat müziği söylemesi üzerine de “Aramızda bir Muazzez Abacı olması gerekiyormuş” dedi.

ZEYBEK OYNAYAN ERKEK ETKİLEYİCİ MİDİR?

Klarnet çalan Sivaslı konservatuvar öğrencisi Gökhan, jürinin isteği üzerine zeybek oynadı. Attila Özdemiroğlu’nun kemanı eşliğinde başarılı bir performans sergileyen Gökhan, jüriden alkış aldı. Genç yarışmacının zeybek performansı üzerine, jüri üyeleri arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Ajda Pekkan, Ertuğrul Özkök’ün “Zeybek oynayan erkek seni etkiler mi?” sorusuna “Etkilemezdi ama şu an etkilendim” diye cevap verdi.

HAYATIN YEŞİLÇAM FİLMLERİ GİBİ

“Star Akademi”nin Türkiye dışından tek katılımcısı, Bakü’de yaşayan Azeri kızı Elyani oldu. Yarışmaya katılmayı çok istediğini söyleyen Elyani’nin başına gelen talihsiz olayları öğrenen Özkök, “Hayatın Yeşilçam filmi gibi” yorumunu yaptı. Azeri aday daha sonra “Gel Ey Seher” şarkısını kendi dilinde seslendirdi.

FRANSIZ MÜZİKALİYLE JÜRİYİ ETKİLEDİ

Sinema öğrencisi 20 yaşındaki Kaan, elemelerde önce Türk sanat müziği söyledi. Ardından Fransız yazar Victor Hugo’nun aynı adlı eserinden uyarlanan müzikalden “Belle” isimli şarkıyı söyledi. Kaan’ın bu şarkıyı farklı tonlarda seslendirebilmesi jüriyi şaşırttı.

PARAM OLUNCA GİTAR ALACAĞIM

Yarışmaya Kırşehir’den katılan Burak, para kazanınca kendisine özel bir gitar almak istediğini söyledi. Bu özel gitara Tony Blair’ın da sahip olduğunu söyleyen Ertuğrul Özkök, genç yarışmacıyı yüreklendirdi. Teoman hayranı yarışmacı, gitar eşliğinde söylediği şarkıyla jüri üyelerini beğenisini kazandı.

SERTAB’I AĞLATTI

Yarışmacı adaylarından Sare Uçar’ın performansından çok etkilenen Sertab Erener, “Umudum yeniden geldi” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Sesi ve söylediği şarkılarla jüriye duygusal anlar yaşatan Uçar’ın sesinden etkilenen Atilla Özdemiroğlu da yarışmacı adayına piyanoyla eşlik etti.

ÇAPKINLIKTAN NE ANLIYORSUN?

Eskişehir’den gelen Hayrettin Taşkaya, öncelikle tarzıyla jürinin dikkatini çekti. Yaptığı makyajla konuşulan Taşkaya’nın çapkınlığı da tartışma konusu oldu. Ertuğrul Özkök’ün “Çapkınlıktan ne anlıyorsun?” sorusuyla zor anlar yaşayan Taşkaya, özel hayatıyla ilgili sorular karşısında soğuk terler döktü.

DEMİR HER ŞEYİYLE BENİ ETKİLEDİ

Ertuğurul Özkök ve Ajda Pekkan arasındaki “Zeybek oynayan erkek etkileyici midir?” sohbetinin ardından gitar, davul, klavye ve ney çalan genç yarışmacı Giray’ın performansı “Ney çalan erkek etkileyici midir?” tartışması başlattı. Sertab Erener’in ney çalan erkekleri etkileyici bulduğunu itiraf etmesi üzerine, Ertuğrul Özkök “Demir, seni neyiyle etkiledi?” diye sordu. Erener’in cevabı “Her şeyiyle” oldu.

AYŞE AJDA ZEYNEP SERTAB

Yarışmacı adaylarından Muammer Buğra Öcalgil’in iki ismi olması, jüri üyelerinin de samimi açıklamalarına sebep oldu. Ajda Pekkan ilk isminin Ayşe olduğunu söylerken, Sertab Erener de ilk isminin Zeynep olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Amerikalı koreograf geliyor

Amerikalı koreograf Lauren Outlaw, “Star Akademi” için Türkiye’ye geliyor. Yurtdışında birçok ünlü sanatçıyla çalışan ve Amerika’nın en önemli müzik yapım şirketi olan Def Jam Recordings’in bünyesindeki sanatçılara konser ve sahne performanslarında eşlik eden başarılı koreograf, dansın tüm alanlarında eğitim gördü. Central Florida Üniversitesi’nde Psikoloji ve Dans bölümü eğitimi alan ve hip hop dansında uzmanlaşan Outlaw, yarışmanın yurtdışı versiyonlarında da görev aldı. Türkiye’ye geleceği için çok mutlu olduğunu belirten dansçı, genç yarışmacıların yetenekleriyle birlikte Akademi’de aldıkları eğitimleri birleştirerek sergileyecekleri performanslar ve özel koreograflar ile jüri üyelerini zorlayacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!