Ajda şarkısız kaldı

Güncelleme Tarihi:

Ajda şarkısız kaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2005 02:05

Ajda Pekkan, TV programında seslendirdiği ünlü arajmanların söz yazarını anons etmeyince Fikret Şenses'i kızdırdı. Bu konuda üç kez ricada bulunan Şenses, Pekkan'a ihbarneme çekti.

TV programında seslendirdiği ünlü aranjmanların söz yazarını anons etmeyen Ajda Pekkan’a 72 şarkı için yasak geldi. Son bir ayda üç    kez bu konuda ricada bulunan şarkı sözü yazarı Fikret Şeneş, talebinin dikkate alınmaması üzerine, önceki gün Ajda Pekkan’a avukatı Suat Demirel kanalıyla ihtarname çekti. Şeneş, söz yazdığı 72 şarkının bundan böyle CD, DVD ve konserlerde kullanılmamasını istedi.

ÜNLÜ söz yazarı Fikret Şeneş, TV’de seslendirdiği şarkılarından önce söz yazarı olarak adını anons etmeyen Ajda Pekkan’a avukatı aracılığıyla ihtarname çekti. Fikret Şeneş, sözlerini yazdığı 72 şarkının bundan böyle CD, DVD ve konserlerde okunmamasını istedi.

Bodrum’dan Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Fikret Şeneş ‘Ajda Pekkan’la hiçbir maddi sorunum olamaz, telifimi şirketler kanalıyla alıyorum. Talebim, manevi haklarıma saygı gösterilmesi. Ama isteye tüm genç sanatçılar istedikleri şarkıımı kullanabilir’ dedi.

Pekkan’la 45 senelik dostlukları olduğunu, bir süre önce doğum gününde ziyaret ederek kendisini sevindirdiğini anlatan Şeneş, buna karşın sözünü yazdığı şarkılar seslendirilirken adının anılmamasına kırıldığını söyledi:

BANA SÖZ VERMİŞTİ

‘Bir ay önce bizzat Ajda Pekkan’ı arayıp ricada bulundum. Özür diledi, söz verdi. Ardından Sezen Aksu’nun katıldığı programda yine şarkımı okuyup adımdan bahsetmeyince bu kez menajerim program yönetmeni Ayşe Ersayın’ı aradı. Tüm uyarılara karşın geçen hafta üç şarkımı birden okudu ve şarkı sözü yazarını anons etmedi. Bunun üzerine yasal uyarı yapmaya karar verdim.’

ALPMAN DA YAPMIŞTI

Geçmişte aynı sorunu Ayten Alpman’la yaşadığını, şarkılarını kendine maletmek istediği için tüm ilişkisini kestiğini belirten Fikret Şeneş, şimdi aynı sorunu Ajda Pekkan’la yaşamaktan dolayı üzgün olduğunu belirtti. İhtarnamede uyarısı dikkate alınmazsa dava açmaktan kaçınmayacağını sözlerine ekledi.

6 AY HAPİS CEZASI

Ajda Pekkan’ın ihtarnameyi dikkate almayıp 72 şarkıdan herhangi birini seslendirmesi halinde Şeneş’in tazminat ve ceza davası açma hakkı bulunuyor. MESAM avukatlarından Zeynep Özkan’ın verdiği bilgiye göre, ‘tecavüzün refi ve meni’ gerekçesiyle açılacak maddi tazminat davasında 150 milyara kadar tazminat talep edilebilecek. Ceza davasında ise 4 ila 6 yıl arasında hapis sözkonusu.

BU şarkılar YASAKLI

Yeniden Başlasın, Ya Sonra, Sana Neler Vereceğim, Palavra Palavra, Akşamlardan Biri, Olanlar Oldu Bana, Tanrı Misafiri, Al Beni, Anlamadım Gitti, Aşk Budur, Baksana Talihe, Bambaşka Biri, Beyaz Ev, Bilmece Bildirmece, Bir Günah Gibi, Bir Köşede Yalnız, Bir Yabancı Gibi, Çapkın Satıcı, Daha Neler, Dile Kolay, Dinlemelisin Beni, Doğru mu Değil mi, Durmaz ki Dünya, Düşünme Hiç, Gel, Güneş Yorgun, Haram Olsun Bu Aşk Bana, Hatıradan Hatıraya, Hatırlar mısın, Haykıracak Nefesim Kalmasa Bile, Hepsi Boş, Her Yaşın Ayrı Bir Güzelliği Var, Hoşgörsen, İçme Sakın, İnanmam, Kader Rüzgarı, Kendi Kendimle Ben, Kim Derdi ki, Kim Derse ki, Kimler Geldi Kimler Geçti, Nasılsın İyi misin, Ne Günler, Ne Varsa Bende Var, Olmadı Gitti, Olsun Varsın, Olur Ya, Resmin Yok Bende, Saklama Saklama, Sana Bana Yeter, Sana Doğru, Sen Olurdun Yine, Sen ve Ben, Seninleyim, Sensiz Yıllarda, Sev Hayat Güzel, Sevgiler Ölünceye Kadar, Sihirli Aşk, Son Yolcu, Şarkılar, Tek Yaşanır mı, Uykusuz Her Gece, Varsın Yansın Dünya, Yalnızlıktan Bezdim, Yalnızlık Yolcusu, Yaşanası Dünya, Yeni Bir Gün Doğdu Bize.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!