Ağrıyan diş yüzünden intihardan vazgeçtim

Güncelleme Tarihi:

Ağrıyan diş yüzünden intihardan vazgeçtim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2001 02:17

Spartaküs rolüyle unutulmazlar arasına giren Hollywood'un yaşayan efsanesi aktör Kirk Douglas, anılarında yaşlılık yüzünden intihar etmek istediğini belirtti. Douglas, ‘‘Ağzıma sokmaya çalıştığım tabanca yanlışlıkla dişime vurdu. Çok acı çektiğim için intiharı unuttum’’ dedi.

Bugün 85 yaşında olan Kirk Douglas'ın kaleme aldığı ‘‘My Stroke of Luck’’ adlı otobiyografi yakında piyasaya çıkacak. Kitaptan yapılan alıntılara göre ünlü aktör, 1995'te geçirdiği felç yüzünden hayata tamamen küsüp intiharı planlamış.

Yaklaşık 100 filmde oynayan Kirk Douglas, anılarında hareket etme ve konuşma yeteneğini önemli ölçüde yitiren yaşlı bir adamın dramını anlatıyor. Douglas, bir gün aynaya baktığında salyasını kontrol edemediğini görünce kendisine inanamadığını ve büyük bir depresyona girdiğini yazdı.

İntihar etmeye karar veren Kirk Douglas ‘‘Gun Fight at O.K. Corral’’ filminde kullanılan silahını çekmeceden alıp önce şakağına dayamış. Daha sonra namluyu ağzına sokup tetiğe basmayı düşünmüş. Ama felç yüzünden ağzına sokmaya çalışırken namlu dişine çarpmış ve ünlü aktöre büyük bir acı vermiş.

Bir anda intiharı unuttuğunu ve acıdan kurtulmaya çalıştığını belirten Kirk Douglas, daha sonra da bu haline gülmeye başladığını bildirdi. Douglas, kitabında eşi Anne ve oğullarının desteğiyle yaşama dönüşünü ve yeniden film yapmaya başlamasını da anlattı. Douglas, Oscar ödüllü oğlu Michael Douglasile bir ailenin özürlü üç neslini anlatacak bir filmin çekimlerine başlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!