Afyonkarahisar klasik müzik festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisar klasik müzik festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2005 00:45

Bu yıl 4-10 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 4. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, Türkiye’nin önemli fikir ve sanat insanlarını, Afyonlu izleyicilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Genel Sanat Yönetmenliğini Hüseyin Başkadem’in yaptığı festival, şef Hakan Kalkan yönetimindeki Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası’nın açılış konseriyle başlayacak.

Zeynep Keleşoğlu, Aylin Özer, Ayşe Didem Karakaya ve Anıl Acun’dan oluşan Marsyas Flüt Dörtlüsü, 5 Nisan’da Afyon Halk Eğitim Merkezi’nde, 6 Nisan akşamı ise Şuhut ilçesinde birer konser verecek. Ülkemizi yurtdışı festivallerinde temsil eden klarnet sanatçısı Gürhan Eteke’nin kurduğu Uzel Ametist Klarnet Beşlisi’ni 7 Nisan’da dinleyebilirsiniz. Festival, 10 Nisan Pazar günü Halk Eğitim Merkezi’ndeki konserlerle sona erecek. Konuk sanatçılar, Terci-Korad gitar ikilisi ile Betil Başeğmezler, Nejad Başeğmezler, Esra Gökoğlu, Tangör Ertaç’tan oluşan yaylı çalgılar dörtlüsü.

Bu yılki atölye, söyleşi ve performans etkinliklerine Latif Demirci, Işıl Kasapoğlu, Işıl Özgentürk, Tarık Akan, Nedim Gürsel, İzzet Öz ve Kamil Masaracı gibi isimler katılıyor. Akbank Kukla Operası’nın sahnelediği Ay Operası isimli çocuk tiyatrosu ve Fikret Otyam fotoğraf sergisi de festivalde yer alacak. Akbank Kısa Film Festivali filmleri belgesel kuşağında gösterilecek.

Afyon valisi Muzaffer Dilek, HP Hewlett Packard, Akbank Kültür Sanat Merkezi ve Doğan Kitap’ın katkılarıyla gerçekleştirilecek festivalin ana sponsoru Oruçoğlu Termal Otel. Kuruluş, şehirdışından gelen izleyicilere indirimler yapıp, ücretsiz bilet imkanı sunacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!