Afife Jale ödülleri

Güncelleme Tarihi:

Afife Jale ödülleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2014 01:37

Bu yıl 18. kez düzenlenen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, önceki akşam Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde, 14 dalda ödül alacak adayların açıklanmasıyla başlayan heyecanlı bekleyiş, sanat ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin bir araya geldiği ödül gecesiyle sona erdi. Tiyatro camiasının merakla beklediği gecede Münir Özkul’un layık görüldüğü Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’nü kızı Güner Özkul aldı. Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü Ahmet Sami Özbudak’a, Yapı Kredi Özel Ödülü ise Prof. Dr. Zehra İpşiroğlu’na verildi.

Engin Hepileri, sahibi olduğu Tiyatro in’le beş dalda aday olduğu Afife ödülleri gecesine sevgilisi Beyza Şekerci ile el ele geldi.

Geceye geçen yıl evlendiği Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt’la katılan oyuncu Melike Güner, “Evlilik çok güzel gidiyor. Çocuk kısmet artık” dedi.

İşte ödüller

Işık Tasarımı: Cem Yılmazer (Katil Joe)
Sahne Müziği: Oktay Köseoğlu (Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı)
Giysi Tasarımı: Tomris Kuzu (Huysuz)
Sahne Tasarımı: Barış Dinçel (Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı)
Genç Kuşak Sanatçı: Ecem Uzun (Savaş)
Yardımcı Kadın Oyuncu: Defne Halman (Katil Joe)
Yardımcı Erkek Oyuncu: Taner Ölmez (Katil Joe)
Kadın Oyuncu: Zerrin Tekindor (Kim Korkar Hain Kurttan)
Erkek Oyuncu: Tardu Flordun (Kim Korkar Hain Kurttan)
Yönetmen: Ümit Aydoğdu (Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı)
Prodüksiyon: Tiyatro Adam (Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı)

Haberin Devamı

Gezi'ye gönderme

Törende tiyatroya hayatlarını veren tiyatrocular için kürsüye beyaz güller bırakıldı. Her birinin ismi okunurken fotoğrafları da barkovizyonda gösterildi. Gecenin sunucusu Korhan Abay, “Tiyatrocu olmadıkları için ekranda fotoğrafları geçmedi ama belki onlar da tiyatrocu olabilirlerdi” diyerek Gezi olaylarında hayatını kaybedenleri andı. Konuşma davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!