Adrian Belew'den Eskişehir konseri

Güncelleme Tarihi:

Adrian Belewden Eskişehir konseri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2009 11:54

Ülkemize ilk kez gelen Adrian Belew, 15. Uluslararası Eskişehir Festivali kapsamında hayranlarıyla buluşacak.

Haberin Devamı

İngiliz progresif rock müziğinin kilometre taşlarından “King Crimson”ın solisti ve gitarcısı Adrian Belew, kendi grubu  “Power Trio” ile Eskişehirli sanatseverler ile buluşacak.

King Crimson'ın 1981'den bu yana değişmeyen gitarı ve sesi olan Adrian Belew, müzik kariyeri boyunca Frank Zappa, David Bowie, Talking Heads, Tori Amos, Joe Cocker gibi efsanevi isimlerle de  müzik yaptı.

Dinleyiciler Eskişehir konserinde, yeni bestelerinin yanı sıra, Belew’in solo çalışmalarından klasikleşmiş örnekleri, King Crimson’ın hit parçalarını, özgür doğaçlamaları ve tabii ki ünlü gitaristin muhteşem sololarını dinleme fırsatı bulacaklar.

“Adrian Belew Power Trio”, 12 Kasım 2009, Perşembe akşamı saat 21:15’te Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda sahne alıyor.

Kendini, alternatif bakış açılarını barındıran dansçıların kurduğu bir tasarı topluluğu olarak tanımlayan Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın amacı; Türkiye’de giderek gelişmekte olan çağdaş dans alanında düzenli çalışmalar yaparak farklı bir sahne dili oluşturabilmektir.

Haberin Devamı

15. Uluslararası Eskişehir Festivali’nde sergileyecekleri “Engin-ar”, Çıplak Ayaklar Kumpanyası ve hip-hop ile çağdaş dansı harmanlayan Fransız C dans C’nin işbirliğiyle yaratıldı. Bir dans tiyatrosu niteliği taşıyan gösteri, bir kadının gözüyle sekiz kişilik bir partide yaşananların öyküsünü canlandırıyor. “Engin-ar”, aynı zamanda müzikleri, şarkıları ve ışıklarıyla da dikkatleri çekmiş, ilginç bir çalışma.

Çıplak Ayaklar Kumpanyası “Engin-ar”ı; 12 Kasım 2009, Perşembe akşamı saat 18:45’te EBB Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro Salonu’nda sergiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!