Adnan Turani’nin tabloları New York’ta sergilenecek

Güncelleme Tarihi:

Adnan Turani’nin tabloları New York’ta sergilenecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2011 11:45

New York Türkevi, Dışişleri Bakanlığı’nın desteği ile New York Başkonsolonsu Mehmet Samsar’ın öncülüğünde önemli bir sergiye daha kapılarını açıyor.

Türk resminin duayenlerinden biri olarak kabul edilen Adnan Turani, 9 Kasım’da eserlerinden önemli seçkiyi  Amerikalı sanatseverler için sergileyecek.
Daha önce de Bedri Rahmi Eyüboğlu, Devrim Erbil, Canan Tolon ve Ahmet Yeşil gibi çağdaş Türk resminin önemli isimlerini ağırlayan Türkevi, bu kez de Turani’nin 15 yapıtına ev sahipliği yapacak. Bu eserlerden 10’u tuval üzerine yağlıboya, 5’i kağıt üzerine çalışmalardan oluşuyor.
Etkinlikle beraber sanatçı da ABD’deki ilk kişisel resim sergisini gerçekleştirmiş olacak. Sergilenecek yapıtların tamamı, sanatçının New York sergisi için özel olarak hazırladığı en son eserlerden oluşuyor.Türkevi’nde düzenlenen sergi 23 Aralık tarihine kadar gezilebilecek.
1925 İstanbul doğumlu olan sanatçı, İstanbul ve Ankara’daki eğitiminden sonra II. Dünya Savaşı sonrası Milli Eğitim Bakanlığı’nca Avrupa’ya gönderilen ilk kişi olarak biliniyor. Turani’nin eserleri, 1960’lardan itibaren günümüze kadar Fransa, İtalya, Almanya, İspanya, Hindistan ve İsviçre gibi birçok ülkenin düzenlediği bienal ve uluslararası sergilerde yer aldı. 1993 Sedat Simavi Ödülü başta olmak üzere pek çok ödülün sahibi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!