Acem pilávı

Güncelleme Tarihi:

Acem pilávı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2004 01:39

İyi cins kıvırcık et ufak şekilde doğranıp tencereye atılır. Et yağlı değilse, bir-iki kaşık sade yağ iláve edilip kavrulur ve etler kevgirle süzülüp alınır. Kalan yağa üç-dört baş soğan doğranır, kavrulur ve üzerine önceden hazırlanmış et yerleştirilir. Etin üzerine bol fıstık, üzüm, tarçın, karanfil ve kakule konur. Önceden yıkanmış bir ölçü Mısır pirinciyle iki ölçü soğuk su ve tuz iláve edilir. Tencerenin kapağı kapatılır, kor üzerinde yavaş yavaş suyunu çekene kadar pişirilir ve bir kadayıf tepsisine başaşağı edilir (‘Melceü’t-Tabbáhin’den).
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!