90’ları hortlattı

Güncelleme Tarihi:

90’ları hortlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2012 00:00

Yonca Evcimik, 90’lı yıllara damgasını vuran şarkılarının yer aldığı beş albümünü “5’i Bir Yerde-Gold” isimli çalışmada bir araya topladı. Evcimik, arşiv niteliğindeki bu çalışmanın ardından yeni şarkılardan oluşan albümüyle sevenlerinin karşısına çıkacak

Haberin Devamı

* Biz sizden yeni bir albüm beklerken, siz koleksiyon albümüyle çıktınız karşımıza!

- Aslında yeni albümün dokuz şarkısı bir yıldır hazır bekliyor. Stüdyoda çalışırken, Başbakanımızdan gelen bir telefonla yarım kaldı albüm. Hayvanlarla ilgili bir proje hazırladık. Projeyi 26 Aralık’ta bitirdik. Sonra bu gold albümü yapalım istedik.

* Yeni albüm ne zaman çıkacak peki?
  
- Mayıs ayında çıkaracağız, yetişmezse single’la çıkış yapacağız.

* “5’i Bir Yerde-Gold”, 90’lar arşivi gibi olmuş...

- Evet, arşiv niteliğinde bir çalışma oldu. Bu albümle birlikte Türkiye’de bir ilki de gerçekleştiriyoruz. Albüm, müzik marketlerden önce internet sitesi Limango’da satışa çıktı. Geçmişte olduğu gibi bugün de teknolojiyi yakından takip ediyorum!

* Son dönemde şarkı sözlerinin manasızlığından yakınılıyor ama sizin döneminizde de ne yapsanız tutmuş! Örneklerinden biri “Bandıra Bandıra”...

- Ben de ona şaşırıyorum. Özellikle 90’lı yıllarda, yaptığımız müzik bir başkaymış. Oradaki temizlik, müzik algısı ve bilgisi çok daha öndeymiş. Yaratıcılık varmış. Gerçekten güzel günlermiş. O yüzden şimdilerde 90’lar partileri yapılıyor, İnsanların geçmişe özlemi var. Hortlattık 90’ları.

HAYATI ISKALAMAMAK ADINA MÜZİĞİ BOŞVERDİĞİM OLUYOR

* 90’lardan günümüze ulaşan çok fazla isim olmadı. Bunu neye bağlıyorsunuz?

- Yapılan işlerin doluluğuna, işe devam etmekteki isteklerine ve biraz da şansa bağlıyorum...

* Sizin sırrınız da bunlar mı?

- Ben sadece şarkıcı değil, showgirl olarak tanımladım kendimi. Her sahneye çıktığımda dansçılar arkamda olurdu, şovuma küçük skeçler katardım... Tabii bir de Yonca Evcimik var bunların haricinde. Vatandaş Yonca’nın istekleri var; hayvan hakları savunucusu olmak, okul açmak gibi...

* Bazen müziği ihmal ettiğinizi düşünüyor musunuz?

- Hayatı ıskalamamak adına çoğu zaman boşveriyorum. Ama ben canım ne zaman ne isterse, onu yaptım. “Bir albüm daha çıkarsam, milyonlar kazansam ne olur?” diyorum. Albüm beni beklesin. Ben önce hayatımı yaşayacağım.

* Kariyerinize zarar vermedi mi bu durum?

- Benim kariyerime yeni şeyler yapmak zarar verdi. Ben farkında olmadan öyle zamanlarda öyle işler yapmışım ki, ne zaman geriye baksanız beni görüyorsunuz.

* “Yeni şeyler”den kastınız ne?

- Türkiye’nin ilk single’ını yapmak, ilk dansçılarla birlikte koreografik dansla çıkmak, “I’m Hot For You” şarkısıyla 90’lı yıllarda dünyaya açılmaya çalışmak gibi şeyler... Zamanında müziğimi, kıyafetlerimi yadırgadılar. İnsanların hazır olduğu dönemden önce yapmışım bunları. Böyle olunca öncü oluyorsunuz, sizden sonrakiler para kazanıyor. Ama hiç önemli değil, çünkü ben böyle ben oldum.

Haberin Devamı

İÇİMDEKİ ÇOCUK KIPIR KIPIR

Haberin Devamı

* Ben okul yıllarımda “Aboneyim” şarkısının dansını yaptığımızı hatırlıyorum...

- Zaten o dönemde birilerinin “Abone” ya da “Bandıra Bandıra”yı okulda söylememiş olması imkansız!

* “Biz sizi küçükken dinlerdik” denmesi, rahatsız ediyor mu sizi?

- Hiç etmiyor. Benden fiziksel olarak daha yaşlı görünen kişiler de “Sizinle büyüdük” diyor, bana hiç garip gelmiyor bu. Yaş ve görüntüyle ilgili bir derdim yok.

* Ama çoğu kadının en büyük derdidir yaşlanmak...

- Samimiyetle cevap veriyorum; hiç umurumda değil! Hayatla yarışmıyorum, kendimle hiç uğraşmıyorum. İçimdeki çocuk kıpır kıpır. Tabii bu biraz da gen meselesi. Ailem de benim gibi minik

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!