87 yaşında albüm çıkarıyor

Güncelleme Tarihi:

87 yaşında albüm çıkarıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2011 11:07

Aktris ve şarkıcı Doris Day, Avrupa’da savaşın bitmesinden hemen sonra yayınladığı ilk şarkısı Sentimental Journey’den tam 66 yıl sonra yeni albüm çıkarıyor.

Haberin Devamı

Aktris ve şarkıcı Doris Day, Avrupa’da savaşın bitmesinden hemen sonra yayınladığı ilk şarkısı Sentimental Journey’den tam 66 yıl sonra yeni albüm çıkararak herkesi şaşırttı. 1924 yılında Ohio'da dünyaya gelen Doris Day Hollywood'un efsanevi oyuncusu ve şarkıcılarından biri olarak anılır.

FİLMLERİNDEN VE HAYATINDAN KARELER / Foto Galeri

KARİYERİNİ HAYVAN HAKLARI İÇİN BIRAKTI

Kariyerine dans ederek başlayan Doris, 1938 yılında bir trafik kazası geçirir ve bir daha dans edemez. Bunun üzerine ünlü yıldız şarkı söylemeye başlar. Onun sesinden çok etkilenen müzik hocası Doris'den para bile almak istemez. Doris 15 yaşına geldiğinde sahnelere çıkıp şarkı söylemeye başlar. 1948 yılında da beyazperdeye adım atan oyuncu Warner Bros ile anlaşma imzaladıktan sonra şöhret basamaklarını tırmanmaya başlar.

Haberin Devamı

Ağırlıklı olarak komedi filmlerinde rol alan Doris Day Rock Hudson, Cary Grant gibi isimlerle başrolü paylaştı. Aynı zamanda sinema dünyasının Alfred Hitchcock, Charles Vidor, David Butler, Michael Curtiz gibi önemli yönetmenleriyle film çevirdi. Aktris ve şarkıcı Doris Day, Avrupa’da savaşın bitmesinden hemen sonra yayınladığı ilk şarkısı Sentimental Journey’den tam 66 yıl sonra yeni albüm çıkarıyor.

Hem Oscar hem de Grammy ödülü kazanan Day, 1968’de hayvan hakları mücadelesine yoğunlaşmak için ekranlara ve sahnelere veda etmişti.

Doris Day bu zamandan sonra kendisini hayvan hakları mücadelesine adadı.

40 kadar filmde rol alan Doris Day April in Paris, The Man Who Knew Too Much, Julie, The Teacher's Pet, Pillow Talk gibi filmlerde rol aldı.
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!