55 güzel Çin’de yarıştı

Güncelleme Tarihi:

55 güzel Çin’de yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2006 00:00

Bu yıl 55 ülke güzelinin katıldığı "Miss Model of the World"de (Dünya Mankenler Kraliçesi yarışması) Türkiye adına yarışan Elif Nur Karlıdağ, Zuhal Yorgancıoğlu’nun Türk motifleriyle işlediği kıyafetiyle "En İyi Milli Kostüm" dalında ödül aldı. Yarışmada, Çin güzeli Di Song, jüri üyelerinin en çok oyunu alarak "Miss Model of the World 2006" seçildi.

Bu yıl üçüncü kez Çin Halk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilen "Miss Model of the World"e, her biri kendi ülkesinde seçilerek gelen 55 manken katıldı. Çin’de büyük bir gösteri ve çoşkuyla karşılanan mankenler, katıldıkları gösteri ve gittikleri şehirlerde özel protokol ile karşılandılar. "Miss Model of the Turkey" yarışmasının finalistlerinden İzmirli manken Elif Nur Karlıdağ’ın ülkemizi temsil ettiği yarışmada, Çinliler, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca’yı çok iyi konuşan güzelimize yoğun ilgi gösterdi.
/images/100/0x0/55ea1b7af018fbb8f86bae60

Yarışma maratonuna Shenzen’de başlayan güzeller Şanghay başta olmak üzere Çin Halk Cumhuriyeti’nin çeşitli şehirlerini de gezerek çeşitli aktivitelere katıldılar. Finalistler, gittikleri her yerde yüzlerce gazeteci, televizyoncu, özel bando ve gösterilerle karşılandı.

DÜNYACA ÜNLÜ AÇIK HAVA SAHNESİ

20 günlük yoğun maraton içinde tarihi ve turistik yerleri de gezen modeller, duygu yüklü anlar yaşadılar. Gezdikleri şehirlerde özellikle çocukların sevgilisi haline gelen güzeller, yapılan jestler karşısında gözyaşlarına hakim olamadılar. Shenzen televizyonunun canlı olarak yayınladığı yarışma ayrıca bir ışık ve gösteri şölenine dönüştü. Shenzen’in 20 bin kişilik dünyaca meşhur açıkhava gösteri merkezi Windof of the World sahnesi bu sefer dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 55 güzeli ağırladı. Yarışma öncesi Çin’li sanatçıların da sahneye çıktığı gecede 100 kişilik özel dans grubu da gösterisiyle büyük ilgi topladı. Ülkemizi
/images/100/0x0/55ea1b7af018fbb8f86bae62
yarışmada başarıyla temsil eden Elif Nur Karlıdağ, uluslararası delegelerin jüri olarak yer aldığı yarışmada 55 ülke arasından ilk 30 güzel arasına kaldı ancak ilk üçe giremedi.

TÜRKLERİ SEVİYORLAR

"Miss Model of the World"ün kurucu başkanı ve sahibi Çevik Suha Alpaylı, "Geçtiğimiz yıl 17. Miss Model Of the World yarışmasına 58 ülkeden güzeller katılmıştı ve büyük ilgi görmüştü. Bu ilgiden sonra Miss Model of the World yarışmasının 18’incisini de yine Çin’de gerçekleştirdik. Bu yarışmamız geçen seneden daha çok ilgi gördü. Bu ilgi her geçen yıl giderek büyüyor. Gerçekten Çin’li yetkililerin ve halkın büyük ilgisi bizleri çok şaşırttı ve sevindirdi. Ayrıca Türkleri de çok seviyorlar" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!