42’sinden sonra aktörlüğü deneyecek

Güncelleme Tarihi:

42’sinden sonra aktörlüğü deneyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2005 00:00

Efsane aktör Jean Paul Belmondo’nun yarışçı oğlu Paul, dünyanın en önemli otomobil yarışlarından biri olan Le Mans’ın final ayağında yarışmak için İstanbul’a geldi. Paul Belmondo, ‘Önümüzdeki üç-beş yıl içinde bu işlerden elimi eteğimi çekeceğim. 42 yaşımdan sonra aktör olmayı deneyeceğim’ diyor.

Kaç yaşındasınız? 42 - Daha genç görünüyorsunuz...

İyi bir genim var. Çok fazla spor yapıyorum. Sakin bir hayatım var. Bu yüzden benim için zaman yavaş geçiyor.

- Nasıl bir evde büyüdünüz? Çocukluğunuza dair neler hatırlıyorsunuz?

Harika bir çocukluk yaşadım. Bir kere çok enteresan bir ailem vardı. Dedem heykel sanatçısı, babam aktördü. İkisi de çok renkli adamlardı. Annem çalışmazdı. Evle, yemeklerle ve bizimle ilgilenirdi. Genelde aktör çocukları sorunlu çıkar. Annemin ilgisi sayesinde kardeşlerim de, ben de normal olduk. En azından ben normal olduğumuzu düşünüyorum. Ama çok yaramaz bir çocuk olduğumu da eklemeliyim.

- Aşk çoçuğu musunuz siz?

Tam tersi! Annemle babam ben üç yaşındayken boşandı. Bilirsiniz babam kadınlara çok düşkündü. En güzel kadınlar ona gelirdi ve bu annem için zor bir durumdu. Ben 10 yaşına kadar annemle, 10 yaşından sonra ise babamla yaşadım.

- Çocukken ne olmak istiyordunuz?

10 yaşıma kadar pilot olmak istiyordum. Çünkü arabalara aşıktım. Karar verdiğim gün babama ‘Göreceksin bir gün ben Formula 1’de yarışacağım’ dedim. Ve yaptım.

- Yarış arabasının koltuğuna ilk kez kaç yaşında ve ne için oturdunuz?

15 yaşında carting ile oturdum. O zamanlar 15 yaş erkendi. Ama şimdi yarışçılar eğitime sekiz yaşında başlıyor.

SOYADIM SAYESİNDE PRENSES STEPHANIE İLE AŞK YAŞADIM

- Babanıza hayran bir çocuk musunuz?
/images/100/0x0/55ea2456f018fbb8f86dc209


Her zaman. Onun gelmiş geçmiş en başarılı aktörlerden biri olduğunu düşünüyorum.

- Babasına hayran çocuklar babasının izinden yürür. Üstelik babanız aktör olmanızı çok istiyormuş. Hatta 1988’de çevirdiği ‘Itineraire d’un enfant gate’ filminde size küçük bir rol vermiş. Beyazperde sizi neden cezbetmedi?

Haklısınız, babam oyuncu olmamı çok istedi. Ve beni bu konuda eğitmeye başlamıştı. Ama aynı yıllarda ben yarış pilotları yetiştiren ‘Elf’ adında önemli bir okula girdim. Okulda başarılı olduğum için yarışçı oldum, sinemacılığı bıraktım.

- Pişman mısınız?

Ben hiç geriye bakmam. Pilot olmanın belli bir yaş sınırı var. Aktörlük için çok gencim. Kimbilir belki şimdi aktör olurum!

- Jean Paul Belmondo’nun oğlu olmak, en çok hangi alanda işinize yaşadı?

Ünlü bir aktörün oğluysanız Fransa’da bütün kapılar açılır. Babamın hayranları zamanla benim de hayranım oldu. Kadınlar pistlere yarış izlemeye geldi. Ama babamın başarısı, benim başarımı gölgeledi hep. Onu aşmak için çok çalıştım. Ama bana ‘Bir daha dünyaya gelseniz hangi hayatı yaşamak istersin?’ diye sorsanız, yine bu hayatı yaşamak isterim!

- Babanızın şöhreti, kadınlarla ilişkilerinizde de işinize yaradı mı?

Yaramaz mı? Hem de nasıl! Bu şöhret sayesinde Monaco Prensesi Stephanie ile aşk yaşadım. 18 yaşındaydım. O günlere dair çok güzel hatıralarım var.

- Sizi babanızla karıştıranlar, onun yarıştığını zannedenler oldu mu?

Hayır. Babam hayatı boyunca bir kez yarış arabası kullandı. O da ‘Ho’ adlı bir filmde. Ho çekildiğinde ben iki yaşındaydım.

- Geleceğe dair planlarınız neler?

Eskiden bir yılda 40 hafta sonu yarışıyordum. Şimdi Le Mans ve Paris-Dakar’da yarışıyorum o kadar! Le Mans, altı hafta sonumu alıyor. Paris-Dakar ise 15 gün sürüyor. Önümüzdeki üç-beş yılda bu işlerden elimi eteğimi çekeceğim. Babamın film prodüksiyon firmasını ben yönetiyorum. Film çıkaracağım, prodüksiyon yapacağım. Kendime de rol vereceğim. 42 yaşından sonra aktör olmayı deneyeceğim.

Çişimiz gelince altımıza yapıyoruz

En prestijli yarış organizasyonlarından biri olan Le Mans, 24 saat süren bir yarış. Pilotlar inanılmaz bir performans sergileyerek, dönüşümlü olarak yarışıyor. Bazen üç, bazen beş saat kesintisiz otomobil kullanıyorlar. Le Mans yarışlarında bir yarışta yapılan toplam kilometre, Formula 1’de tüm sezon boyunca yapılan kilometreye eşit.

- Özel bir diyetiniz var mı?

Çok fazla yemek yemiyorum. Ama makarnaya dayanamıyorum. Çok fazla su içiyoruz ve protein ağırlıklı besleniyoruz. Gaz yapan bütün yiyeceklerden uzak duruyoruz.

- O kadar çok su içince, yarış esnasında çişiniz gelmiyor mu?

Geliyor. Altımıza yapıyoruz. Her zaman olmuyor ama yarış süresi üç saati geçerse tutamıyoruz.

- Her yarışta kilo verdiğiniz doğru mu?

Evet en az iki kilo! Çok terliyorum çünkü. Fransa’daki yarış 24 saat. En son yarışta toplam 10 saat yarıştım. 5 kilo zayıfladım.

SIK SIK MEDİTASYON YAPARIM

- Yarış bitip, arabanızdan indiğinizde ne halde oluyorsunuz?

Arabadan indiğimde konsantrasyonum devam ediyor. Çünkü yarış bitmemiş oluyor. İndiğim anda, yerime binecek pilota araba hakkında teknik bilgi veriyorum. O gittikten sonra teknik ekiple toplantı yapıyoruz. Sonra az bir yemek yiyorum. Masaj yapıyorlar. Biraz uyuyorum. Bir beş saat daha yarışınca pilim tamamen bitiyor. Adım bile atamıyorum. Karımın koluna girip, eve gidiyorum.

- Beş saat kesintisiz araba kullanabildiğinize göre konsantrasyonunuz çok iyi olmalı. Bu konuda bir eğitim aldınız mı?

Ben çok gürültülü bir gece kulübüne giderim. Öyle bir konsantre olurum ki hiçbir şey duymam. Bu konuda eğitim aldım. Sık sık meditasyon yapıp, transa geçiyorum. Yarı uyur, yarı uyanık oluyorum. Bu, konsantrasyonu güçlendiriyor.

Babamın karısı benim yaşımda

Babam geçtiğimiz günlerde bir kaza geçirdi. Boynunu sakatladı. Artık eskisi gibi hareketli değil. 74 yaşına geldi ve çok fazla dışarı çıkmıyor. Ama kadınlar hálá peşinde, o konuda çok başarılı. Şu andaki karısı benimle aynı yaşta!

Sophia Loren bile babamın kucağına oturdu

Babam aktörlük okulunda okurken, dersine giren bir profesör babama ‘Sen asla başarılı olamazsın. Çok çirkinsin. Hiçbir kadın senin kucağına oturmaz’ demiş. Babam hem aktör oldu, hem de Sophia Loren, Jacqueline Bisset gibi kadınlar babamın kucağında oturdu!

Paul Belmondo, 12-13 Kasım tarihlerinde Gulf Madeni Yağları adına İstanbul Park’ta yarıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!