40 yaşındaki çocuk

Güncelleme Tarihi:

40 yaşındaki çocuk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2001 00:00

Haberin Devamı

Hollywood'un en yakışıklı aktörlerinden biri sayılan George Clooney, bu aralar yeni filmi ‘‘Nerdesin Be Birader?’’le adından söz ettiriyor. Ama bunun dışında, bir de onun büyümeyen bir çocuk ruhuna sahip olduğu ve para hesabından hiç anlamadığı iddiaları ortalıkta dolanıyor...

Saçları, vakitsiz ağarmaya başladı. Gözleri, zaman zaman yorgun bakışlarıyla dikkat çekiyor. Evet, George Clooney 40 yaşında olgun bir erkek. İşte orada bir dakika durun. ‘‘Acil Servis’’ dizisinin ünlü Dr. Rose'unun 40 yaşına geldiği doğru. Ama onun olgun bir erkek olduğunu söylemek çok güç, hatta imkansız. Ünlü aktörü yakından tanıyanlar, onunla film çeviren oyuncular, George Clooney'in büyümeyen bir çocuk olduğunu ileri sürüyorlar. Aslına bakarsanız, George Clooney çocuk kalmaktan memnun. Yaşının gerektirdiği gibi yaşamayı hiç istemiyor. Tıpkı küçük bir çocuk gibi, aklına estiği gibi davranmak istiyor. Örneğin kısıtlı bütçeli bir sinema filmi çevirmek uğruna televizyondan gelen parlak bir teklifi geri çevirebiliyor. Neden mi? Büyümeyen çocuğumuz sinemayı sever de ondan.

Büyük para kazanmak George Clooney'in hiç umurunda değildir. Zaten o hesaptan kitaptan da pek anlamaz. Ancak bu yakışıklı aktörde keskin bir çocuk zekası vardır. Hollywood'un büyük aktörlerine teklif edilen rolleri kapabilmek için çok düşük ücret istiyor. John Travolta, Harrison Ford ve Mel Gibson gibi devler, astronomik ücretler istedikleri için film şirketleri onların ayarında ama daha ucuza çalışan oyuncuları arıyorlar. Ve de George Clooney bu kurnazlığı sayesinde sinema dünyasında hiç işsiz kalmıyor. Televizyon izleyicileri ise George Clooney'den yoksun kaldıkları için üzülüyorlar. Sinema seyircileri de ünlü aktörün filmlerini hiç kaçırmamaya dikkat ediyorlar.

George Clooney'in bir hastane dizisinde yakışıklı bir doktoru canlandırması sayesinde adını bir anda dünyaya duyurduğunu sanmayın. Aktörün bu seviyeye gelmesi hiç de kolay olmadı. ‘‘Acil Servis’’ dizisinde isim yapması bile

çok zaman aldı. George Clooney, tam 15 dizinin pilot bölümlerinde rol aldı ve nihayet ‘‘Acil Servis’’te oynaması uygun görüldü. Fakat bu kalabalık kadrolu dizide de dikkat çekmesi çok kolay olmadı.

Aktörün sinema serüveni de aynı şekilde kuşku yaratacak şekilde başladı. Peşpeşe çevirdiği orta karar filmlerde istediği çıkışı yapamadı. Hollywood'da aşk dedikodusu yaratmadan yaşayan oyuncuların adlarını kolay kolay duyuramayacaklarını bilse de bu kurala uymak istemiyordu.

Yalnızlığı merak konusu

40 yaşına gelen aktörün hala yalnız olması, hakkında çeşitli söylentilerin yaygınlaşmasına neden oldu. George Clooney'in kadınlara neden ilgi göstermediğini herkes kendi düşüncelerine göre yorumladı. Aktör ise bu konuda konuşmamakta direttiği için George Clooney'in aşk ilişkileri hakkında pek fazla bilgi edinmeye imkan yok. Doğrusunu söylemek gerekirse, aktör de özel yaşamını herkesten, özellikle paparazzilerden gizlemekte usta. Aktör, kadın rol arkadaşları konusunda da tek kelime bile söylemiyor. Kamera karşısında aşk yaşadığı kadın oyuncuların hiçbiri anlaşılan George Clooney'i etkilememiş. Ya da genç oyuncu, rol arkadaşlarıyla duygusal ilişkiye girmemek konusunda prensip kararı almış. Gerçeği hiç kimse bilmiyor. Clooney, erkek arkadaşlarıyla toplanıp içki içmekten, araba yarışı yapmaktan, maçlara gitmekten hoşlanıyor. Hollywood'un en yakışıklı oyuncuları arasında yer alan George Clooney'in kadınlardan uzak durması önceleri pek yadırganmıyordu. Hollywood güzelleri, George Clooney henüz bir aşk serüveni yaşamadığı için kendilerine şans tanıyorlardı. Fakat aradan uzun zaman geçince, George Clooney'i etkilemenin çok zor olacağı anlaşıldı.

Televizyonda çok daha kolay isim yapabilecekken güç olanı, yani sinemayı seçen George Clooney, tv oyunculuğunu pek de değerli bulmuyor. Televizyon dünyasında ün yapanların sinemada kendilerine kolay kolay yer bulamadıkları kanısında. Sinema filmi çevirmenin ise oyunculuk hünerlerini göstermek için birebir olduğunu düşünüyor. Ancak kadın seyirciler George Clooney'i romantik aşk filmlerinde izlemek istiyorlar. George Clooney ise içindeki çocuğun isteklerine uyup macera filmlerini tercih ediyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!