31 ülkeden 200 tangocu İstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

31 ülkeden 200 tangocu İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2007 00:00

Arjantin Tangosu’nu Türkiye’de daha çok yaymayı hedefleyen El Encuentro (buluşma) okulunun, her yıl düzenlediği Uluslararası İstanbul Tango Festivali’nin dördüncüsü dün akşam başladı. Festival, Kanada’dan Çin’e kadar 31 farklı ülkeden yaklaşık 200 dansçının katılımıyla gerçekleştirilecek.

El Encuentro’nun hikayesi, kurucuları Şule ve Aydoğan Arkış’ın 1998 yılında İstanbul’da yeterli tango eğitimi verilmediği için yurtdışına seyahatleriyle başlıyor. İkili Avrupa’nın birçok şehrinde aldıkları eğitim ve katıldıkları festivaller sırasında tanıdıkları kişileri İstanbul’da buluşturmaya karar verince, 2003 yılında tango okulunu kurdu. Buna bağlı ilk festivali de bir yıl sonra gerçekleştirdiler. Amaçları, dans gösterilerini İstanbul’da tarihi dokusu bulunan mekanlarda gerçekleştirerek yurtdışındakilerden farklı bir tarz yaratmak. İlki yaklaşık 15 ülkeyle başlayan festival, dördüncü yılında 31 ülkeyi ağırlıyor. Katılanlar arasında eğitmen, öğrenci ya da sadece tango sevdalısı kişiler var. Akşam saatlerinden sabah 04.00’e kadar devam edecek tango gösterilerinde, farklı ülkelerin tarzlarını ve dans stillerini görmek mümkün olacak.

Tango Nuevo’nun yaratıcı temsilcilerinden Sebastian Arce-Mariana Montes, Adrian Veredice-Alejandra Hobert ve Pablo Villarraza-Dana Frigoli çiftleri festivalde en dikkat çeken Arjantinli dansçılar arasında. Tango+ ve İstanbul Academia Project’in orkestra olarak katılacağı gösteriler Dalyan Kulüp, Adile Sultan Sarayı ve Haydarpaşa Garı gibi İstanbul’un tarihini yansıtan mekanlarda yapılacak.

Mekanlar ve daha fazla bilgi için; www.istanbultangofestival.com

Bugün: Adrian Veredice-Alejandra Hobert, Adile Sultan Sarayı 19:30-04:00

7 Temmuz: Sebastian Arce-Marianna Montes, Haydarpaşa Tren İstasyonu 22:00-03:00

8 Temmuz: Pablo Villarraza-Dana Frigoli, Dalyan Kulüp 22:00-03:00


Enka yaz etkinlikleri

29 Haziran’da Zerrin Özer konseriyle başlayan Enka Kültür Sanat Yaz Etkinlikleri, 24 Ağustos’a kadar sürecek programıyla hem yerli, hem de yabancı müzik ve tiyatro sanatçılarını ağırlıyor. Film gösterilerinin de yer alacağı festivalin yarın akşamki konuğu Juan Carlos Caceres ve grubu.

Müziğiyle caz, Latin, dünya müziği ve özellikle de tango buluşmalarına katılan Caceras, aynı zamanda sanat tarihçisi, piyanist, besteci, söz yazarı ve ressam. İlham dolu, tutkulu ve ateşli bir müzisyen olarak bilinen Caceras, şimdiye kadar tango, candombe, murga ve milonga’nın yeniden doğuşunu sağlayan parçalar besteledi. Geçen ay son albümü Utopia piyasaya çıktı. Yarın akşam 21.15’te Enka Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alacak olan Juan Carlos Caceres’in grubunda Türk çellist Sedef Erçetin de olacak.

Enka’da düzenlenecek tüm etkinlikler saat 21.15’te başlıyor. İsteyenler her etkinlikten önce saat 20.00’de Taksim-AKM önünden kalkacak ücretsiz servisi kullanabilir. Etkinlik bitiminde de İstinye’den Taksim-AKM’ye servis var. Biletler; www.biletix.com ve www.enkasanat.org adresinden alınabilir. Konserler 30, tiyatro oyunları 20 ve sinemalar 10 YTL.

KONSER

Umut Akyürek, 9 Temmuz

Selim Sesler, 13 Temmuz

Fazıl Say, 20 Temmuz

TİYATRO

Tiyatro Kedi-Casablanca, 16 Temmuz

Nejat Uygur-Deliye Her Gün Bayram, 18 Temmuz

FİLM

Dondurmam Gaymak, 30 Temmuz

Mutluluk, 1 Ağustos

Hokkabaz, 3 Ağustos

Köstebek, 6 Ağustos

Lütfen Beni Öldürme, 8 Ağustos

Söz ve Müzik, 10 Ağustos

Koku, 13 Ağustos

Küçük gün Işığım, 15 Ağustos

Rüya Kızlar, 17 Ağustos

Paris, Seni Seviyorum, 20 Ağustos

Ölüm Geçirmez, 22 Ağustos

Dehşet Gezegeni, 24 Ağustos
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!