30 yaş üstü bikini giymemeli

Güncelleme Tarihi:

30 yaş üstü bikini giymemeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2012 11:39

Kanal D’de yayınlanan, “Bana Her Şey Yakışır”, üçüncü sezonuna girdi. Sunuculuğunu üstlendiği programda kadınlara doğru giyinme konusunda önemli tüyolar veren Cengiz Abazoğlu’nu Nişantaşı’ndaki ofisinde ziyaret ettik; hem “Bana Her Şey Yakışır”ın başarısını hem de yeni projelerini konuştuk.

Haberin Devamı

* Programınız üçüncü yılına girdi, sizce bu başarının temelinde ne var?
- İnandırıcılık, gerçeklik... İzleyici sahte olan her şeyi çok çabuk gözden çıkarıyor. Bizim yarışmacılarımızın hazırlanıp jüri karşısına çıkmak için gerçekten iki saat süreleri var. Yarışmacılar da gerçek hallerini yansıtıyorlar. Düşüyorlar, canları acıyor, hatta yetişemiyorlar bazen... Zaten o süre içinde bir kadının hem alışveriş yapıp hem saç ve makyajını tamamlaması mucize gibi bir şey.

* Bu mucizeye saygı duyup yarışmacılara kanaat notu veriyor musunuz?
- Tabii. Çünkü gerçekten çok zor bir şey yapıyorlar.

* Programda verdiğiniz tavsiyelerin geri dönüşlerine şahit oluyor musunuz?
- Kesinlikle. Özellikle bu sezon çok sevindirici geri dönüşler aldık.

* Ne gibi?
- Programın ilk sezonunda beline kadar kaynak saçlı, takma tırnaklı birçok kadın vardı. Şimdi o tarza neredeyse hiç rastlamıyoruz. Buna seviniyorum çünkü bir kadın sahte olan şeyleri üzerine topladıkça zarafetten uzaklaşır. Erkeklerin de yüzde 99’u sahte ürünlerle süslenmiş kadınlardan hoşlanmaz. Belki flört edebilir ama “hayatımı böyle bir kadınla geçireceğim” diye hayaller kurmaz.

* “30 yaşın üzerindeki kadınlara mini etek yakışmıyor” gibi bir algı var. Sizin bu konudaki fikriniz nedir?
- Doğru... Bence miniler 30 yaşına gelmiş bir kadının gardırobundan kalkmalı. Vücudu ne kadar mükemmel olsa da 35’ten sonra bikiniye de veda edilmeli.

* Bikiniden vazgeçmek biraz imkansız gibi...
- Bazıları diretip 60 yaşında da bikini giyebilir. Ya da mikro mini... Ama yoruma açık olmak durumunda kalır o zaman! Dünyada yerçekimi denilen bir şey var. Buna karşı koymak mümkün değil. Bir de ifade yaşı var. Siz istediğiniz kadar fit olun, bir insanı gözlerinden anlarsınız. Bir kadın her zaman her bedende, her yaşta şık algılanabilir. Yeter ki kendi içinde doğruyu bulabilsin.

YILDIZ KENTER İÇİN ÖLEBİLİRİM
* Peki ya 40 yaşlarında bir kadın size gelip “Ben mini bir elbise ya da etek istiyorum” derse... Dikmeyecek misiniz?
- Mağazada öyle bir şansım yok tabii ama kişiye özel çalıştığımda talebi reddetme gibi bir lüksüm oluyor. Çünkü ben müşteriye yakıştırmadığım giysinin üretimini asla yapmam. Bu sadece bir tasarım için geçerlideğil... Tavrı ve yaşam şekli hoşuma gitmeyen kişilerle de çalışmak istemem.

* Kara listeniz var yani...
- Evet, böyle bir kara listemiz var (gülüyor). Ama bu her modacı için geçerlidir. Sonuçta altında sizin imzanız var. İyi taşıyabileceğini düşünmediğiniz insanlara kıyafet hazırlamazsınız.
* İlerleyen yaşınarağmen tarz sahibi olduğunu düşündüğünüz biri var mı?
- Nebahat Çehre... Çok beğeniyorum, hayranıyım. Kendini ifade ediş şekli çok elegan. Yıldız Kenter de benim için öyledir. Hatta onun için ölebilirim.

* Biraz da yeni koleksiyonlardan bahsedelim mi? Neler yapıyorsunuz şuara?
- Geçen ay ADL için yaptığım yaz koleksiyonunu sundum. Markanın yüzü olan Özge Ulusoy ile Deep Dream koleksiyonum için çekim yapıldı. Kendim için hazır gyim 2013 kış koleksiyonunun hazırlıklarına devam ediyorum. O koleksiyon şubat sonunda Paris’te, ardından Münih’teki showroom’da sergilenecek. 24 Ocak’ta da Paris’te Houte Couture koleksiyonumun defilesi olacak.

Haberin Devamı

POP YILDIZLARINA BENZEMEYE ÇALIŞMAYIN
Kadınlar neden kendi tırnaklarını uzatmak yerine takma tırnağa, kendi saçlarını uzatmak yerine kaynak saça yöneliyor olabilirler sizce?
- Tek neden başka biri olma arzusu bence. Hayalinde yaşattığı, muhtemelen de gösteri dünyasından birine benzeme fikri, kadını yanlışa sürükleyebiliyor.
Lady Gaga ya da Rihanna gibi avangard bir pop yıldızı mesela... İşte o zaman takma tırnaklar devreye giriyor, saçlar kaynakla uzatılıyor.
Tamam o yıldızlaryapıyor ama sonuçta gösteri dünyasındalar... Böyle bir görüntü, sanal dünya dışındaki kişilerde çok yapıştırma duruyor.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!