30-40 yaş arası aşk iktidarsızlık yapıyor

Güncelleme Tarihi:

30-40 yaş arası aşk iktidarsızlık yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2001 00:00


Haberin Devamı

İtalya'da yapılan bir anket, aşkın ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini ortaya çıkardı. Aşk yarası uykusuzluk, hazımsızlık, alerji, görme bozukluğu, hatta bazı durumlarda iktidarsızlık ve cinsel soğukluk gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

İlkbaharın ilk gün ışığı yüzünü göstermeye başladığı ve doğa yeni bir uyanışa hazırlandığı şu günlerde, aşk da gündemin öncelikli sıralarına oturdu. Yaygın inanışa göre aşkın insana canlılık verdiğine inanılır. Aşk gözlerde pırıltı, tende pembelik ve yürekte bir kıpırtı olarak kendini gösterir.

Bu tabi madalyonun bir yüzü. Öteki yüzünde ise sağlık sorunları var. Sona eren bir aşk insanda ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. İtalya'da bir sağlık dergisinin yaptığı araştırma, İtalya'da her üç kişiden birinin aşk sonrasında sağlık sorunu yaşadığını ortaya çıkardı. Ankete yaşları 20 ile 50 arasında değişen 945 İtalyan katıldı.

Anketi yanıtlayanların % 29'u aşk yüzünden sağlık sorunu yaşadıklarını itiraf ettiler. Korku, uykusuzluk, çarpıntı ve sindirim sorunları en çok rastlanan şikayetlerin başında geliyor. Hatta bazı aşk hastalarında astım, görme bozukluğu, alerji ve migren gibi ciddi sorunlar bile ortaya çıkabiliyor.

Aşkta hayalkırıklığı en çok 30-40 yaş arasını vuruyor. Gençler ve yaşlılar, duygusal depremin yol açtığı enkazdan daha kolay kurtulurken, bu yaş grubunda aşk hastalıklarına daha çok rastlanıyor. Hatta erkeklerde cinsel iktidarsız, kadınlarda ise cinsel soğukluk gibi rahatsızlıklar da yaşanabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!