3.2 milyon dolarlık Beyaz Melek için rekor göründü

Güncelleme Tarihi:

3.2 milyon dolarlık Beyaz Melek için rekor göründü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2007 00:00

Ünlü türkücü Mahsun Kırmızıgül’ün ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu "Beyaz Melek" filmi, 500 bin seyirci sayısına ulaştı. Filmin başarısında, öyküsü ve dev oyuncu kadrosunun yanı sıra tekniğe ayrılan bütçenin de payı var. Filmin sadece laboratuvar çalışmalarına 800 bin dolar harcandı.

TÜRKÜCÜ Mahsun Kırmızıgül’ün yönetmenliği ve senaryo yazarlığını üstlendiği Beyaz Melek filmi, Türk sinema endüstrisinin en maliyetli yapıtlarından biri. Toplam maliyeti 3.2 milyon dolar olan Beyaz Melek’te uluslararası sinema endüstrisinin kullandığı tüm teknikler kullanıldı. Yıldız Kenter, Nejat Uygur, Erol Günaydın, Salih Kanyon, Hüseyin Avni Danyal, Gazanfer Özcan, Fadik Sevin Atasoy, Yavuz Bingöl, Zeynep Tokuş’lu kadrosu ve huzurevinde geçen trajik öyküsüyle dikkatleri çeken film ilerleyen haftalarda, İran, Azerbaycan ve Arap ülkelerinde izleyiciyle buluşacak.

PRAG SENFONİ ÇALDI: Görselliği ve dekor çalışmalarıyla büyük beğeni toplayan filmin sadece laboratuvar çalışmaları için 800 bin dolar harcandı. Laboratvuar çalışmaları 4 ay süren filmin ses efekti ve mix’i ise Londra’da yapıldı. Aynı şekilde bir büyük yatırım da filmin müziklerine yapıldı. 165 bin dolara mál olan müzikler sekiz kişilik bir kadro tarafından hazırlandı. Müzikler Prag Filmharmonic Orkestrası tarafından Prag’da çalındı. Müziklerin mix’leri Londra’da Metropolis stüdyosunda yapıldı. "Beyaz Melek"in toplam maliyeti ise 3 milyon 200 bin dolar.

HUZUREVİ SAKİNLERİ: İstanbul, Adapazarı, Tuzgölü ve Diyarbakır’da yedi haftada çekilen "Beyaz Melek"in öyküsü kısaca şöyle: Hasta olan ve tedavi için Diyarbakır’dan İstanbul’a gelen Mala Ahmet, hastaneden kaçar. Oğulları Ali ve Reşat babalarını kaybetmenin telaşıyla İstanbul sokaklarını arşınlarken, Mala Ahmet’in yolu tesadüfen bir huzurevine düşer. Huzurevi sakinleri de onu terk edilmiş sanarak içeri alır. Koşmaktan yorulan ve şaşkınlığı her halinden belli olan Mala Ahmet, burada yepyeni bir dünyayla tanışır.

Rakamlarla Beyaz Melek

Filmin ana karakter oyuncuları ve yan karakter oyuncuları ile birlikte 40 oyucu rol aldı.

Çekimleri İstanbul, Adapazarı ve Diyarbakır’da yapılan filmde toplam 600 figüran rol aldı.

Sette kamera grubu; 8 kişi, ışık grubu; 5 kişi, yapım ve prodüksiyon grubu; 14 kişi, sanat grubu; 8 kişi, reji grubu; 8 kişi, set grubu; 13 kişi, makyaj ve kuaför grubu; 5 kişi, kostüm grubu; 4 kişi, ulaşım grubu; 14 kişi, doly ve şaryo grubu; 8 kişi, dekor grubu; 9 kişi olmak üzere toplam 96 kişi çalıştı.

Filmin prodüksiyon hazırlıkları, mekan araştırma, dekor tasarım ve uygulama, kostüm ve okuma provaları dahil toplam 5 ay sürdü.

Senaryo, hikaye ve senaryo yazım aşaması 3 ay sürdü.

Figürasyon dahil tüm karakter ve yan oyunculara toplam 400 bin dolar ödendi.

Filmde 100’e yakın kostüm kullanıldı.

Film için hazırlanan dekorların maliyeti ise 350 bin dolar. Kostüm, dekor ve mekan için 70 kişilik bir ekip çalıştı.

280 makara film harcandı.

Dağıtımcılığını Medyavizyon’un üstlendiği "Beyaz Melek", ilk hafta 165 kopyayla 200 salonda gösterime girdi. Yoğun ilgi üzerine ikinci haftada salon sayısı 225’e çıkarıldı. Film Avrupa’da ise 70 salonda gösterime girdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!