21:00 Kardeş Türküler konser

Güncelleme Tarihi:

21:00 Kardeş Türküler konser
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2007 00:00

Yedi yıldan bu yana her yaz gerçekleştirilen ve artık geleneksel hale gelen BGST “Kardeş Türküler” konseri BKM Açıkhava’da etkinlikleri çerçevesinde 24 Haziran’da gerçekleşecek.

Haberin Devamı

BGST bu yılki “Kardeş Türküler” gösterisini Anadolu Ermeni şarkılarını yorumlayan Sayat Nova Korosu, Lazca ve Türkçe şarkılar seslendiren Birol Topaloğlu, klarnet sanatçısı Serkan Çağrı, kaybolmaya yüz tutan müzik aleti ‘rebab’ sanatçılarından oluşan “Evînèn Rèzan” grubu, bağlama sanatçısı Barış Güney, Anadolu Kürt dansları icra eden Eruhlular Derneği’nden dansçılar ve 1990’ların başında “Kardeş Türküler” projesinin ilk kez ortaya çıktığı kurum olan Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü’yle birlikte hazırladı. Gösteride Lazca, Ermenice, Türkçe, Kürtçe, Çingenece, Gürcüce ve Arapça şarkılara BGST, BÜFK ve Eruhlular Derneği dansçıları tarafından icra edilen danslar eşlik edecek.

Haberin Devamı

Gösteri Anadolu, Mezopotamya ve Trakya’da yaşayan halkların kardeşliğini, kültürel zenginliğini ve bir arada yaşama isteğini, katılıma ve katkıya açık bir sahne diliyle vurgulamayı hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!