2012 yıldız takımı

Güncelleme Tarihi:

2012 yıldız takımı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2012 00:00

Trendsetter’ların attığı oklardan bazıları tam isabet etti; bazıları ıska geçti. 2012’de evreninin natürel ve endüstriyel olmak üzere iki farklı, ama birbirini tamamlayan yörüngede renk, form ve malzeme oyunları oynadığını görüyoruz. Aralarında 2013’e de göz kırpanlar var tabii...

Haberin Devamı

1. Endüstriyel devrim
Asimetrik, işlem görmemiş, pürüzlü, pütürlü ve kusurlu olmak, özellikle loft stilinin popülerliğini artırmasıyla 2012 yılının en dikkat
çekici dekorasyon anahtarlarından biri oldu. Kurallarla korunmayan bu yüksek, açık ve yıpranmış görüntü çok ilgi topluyor.

2. Siyah ve sanat
Siyahın baştacı edildiği bir yıl geçirdik. Duvarlar, duman renklerine ve siyaha boyandı; tasarım ikonu mobilyaların siyah deri olanları seçildi; ceviz ve siyah kombinasyonu seçkinliğin sembolü oldu. Sanatsal ve artizanal objelerin evdeki yeri de tıpkı siyah gibi güçlendikçe güçlendi.


3. Füzyon becerisi
Farklı stilleri birleştirerek karma ve kişisel bir dekorasyon dili oluşturmak son birkaç senedir en önemli dekorasyon becerilerinden biri. Tasarımcılar da boş durmuyor, iki zıt dönemi, rengi ya da deseni aynı tasarımda buluşturarak füzyon ürünler yaratıyorlar.

Haberin Devamı

4.Daha çok yeşil
Doğanın zihniyle iletişim kurmanın önemini anlayınca dışarısını içeriye sokmak için çeşitli yollar geliştirdik. Bunlardan biri de yeşil bitkilerin evi istila etmesiydi. Dikey bahçeler, aydınlatma-saksı, magnet-saksı, masa-saksı gibi tasarımlar ve terrarium’larla evlerin içi giderek yeşillenmekte.

5. Salon banyolar
1990’lı yılarda ‘evin kalbi mutfaktır’ sloganları atılıyordu, son 10 yıldırsa banyolar içeriye soktukları farklı işlevler, teknolojiler ve mobilyalarla şehir insanının kişisel rahatlama ve terapi merkezi oldu. Hem metrekareleri büyüdü; hem de çok şıklaştılar!

6. Vintage rüzgarı
Ekolojik yaşam stilinin yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan vintage stili, geçmiş hayatlarda fonksiyonu olan her şeye ikinci bir şans tanıyor. Eski eşyalar, antikalar, retro mobilyalar ve 50’li-60’lı yılların tasarımlarının yeniden yorumları, evinizi özel kılacak bohem şifrelerden biriydi.

7. Ahşap şampiyonası
Malzemeler içinde tüm kütle, doku ve türleriyle ipi göğüsleyen ahşap, sadece mobilyalarla yetinmiyor. Ahşap paneller, odun ve kütük formlu üniteler, geniş parkeler ve aydınlatma objeleriyle dekorasyonu ısıtıyor; doğallaştırıyor.

8. Şehirde yazlık havası
Güney Fransa ve Provence bölgesinin rustik ve rahat temaları, beyaz ketenleri, büyük yastıkları, patineleri ve demir gibi soğuk malzemeleri, lavanta kokusunu da beraberinde alarak şehir evlerinin kapısını çaldı. Keyifle açtık!

Haberin Devamı


9. Maskülen tavır
Sadeleşme ve basitleşme hattının yolcuları evlerini dekore ederken de aynı ruh halini tercih ettiler. Yalın, maskülen, koyu ve şeffaf seçimler özellikle bekar evlerinde kişilikli ama sıcak bir atmosfer yaratmak için kullanıldı.


10. Kuş bakışı
Kuş kafesi, kuş figürü, kuşlu aydınlatmalar, kanatlar ve guguklu saatler... Seramik sanatçıları, porselen üreticileri, tasarımcı ve markalar gözlerini gökyüzünden ayırmadılar. Ayıracağa da benzemiyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!