2012 gece Oscar’ları

Güncelleme Tarihi:

2012 gece Oscar’ları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2012 00:00

2012’nin en iyileri

Haberin Devamı

Yılın en rakımlı İki terası
Marilyn’le rezervasyon imtihanı

Zelda Zonk, vaktiyle Marilyn Monroe’nun rezervasyon yaptırırken kullandığı mahlas. Karaköy’e teşrifinin nedeniyse Gradiva Oteli’nin terasında açılan lokanta. Şehirde ne kadar entel, model, sosyetik ve hipster varsa orada. Tek sıkıntı Marilyn’in kendisi arasa rezervasyon yaptıracak yer bulunamayacak olması.

 

Sezen’le karşılaşma umudu
Sadece Sezen Aksu’yla karşılaşma umudu bile bir mekânı uçurmaya yetiyor. Nişantaşı’ndaki Frankie’nin müzik direktörü Sezen. Çalıp söyleyenler Sezengiller.
Gelip gidenler Sezenfiller. Burada hepimiz, Ana Kraliçe’nin kovanında bir lütuf için bekleşen hazır askerler gibiyiz.

44.490
#ozgurlugunesahipcik
14-15 Temmuz’da Santralistanbul’da düzenlenen Efes One Love Festivali’nde ‘çevresel hassasiyetler’ bahane edilerek içki satışı yasaklandı. Sosyal medyadaki öfke #ozgurlugunesahipcik hashtag’inde vücut buldu. Aynı isimle açılan internet sitesine 44 bin 490 kişi destek verdi. Türk Baharı mı dediniz? Bir Tahrir değil tabii.

Haberin Devamı


Damsız girilmez davası
YILIN HUKUK TARTIŞMASI

Burak Cop ve Engin Adler’in damsız oldukları gerekçesiyle Asmalımescit’teki Otto ve Faces’dan içeri alınmamaları üzerine manevi tazminat davası açtı. Avukatları cinsel ayrımcılık olduğunu
iddia ederek pası verdi, top Yargıtay’da.

Yılın en gece lacisi aşkı
BÜYÜTEÇ

Oğlan yakışıklı: Best Model birincisi. Aktif, dinamik heyecanlı: Beyoğlu Zilly Pera’da DJ... Kız meşhur: Fatih Terim’in kızı. 10 parmağında 10 marifet: Blog da tutuyor, moda danışmanlığı da yapıyor. Fırtına gibi başlayıp, fırtına gibi biten Buse Terim - Berk Atan aşkından bahsediyoruz. Olay, gecenin bir körü Twitter’dan yazılan “Dişi aslanım” tweet’iyle patladı. Bir kliple hayatımıza giren Mirkelam’dan beri bu kadar hızlısı çıkmamıştı. Şimdi de ‘bir tweet’le hayatımıza giren’ unvanı Berk Atan’ın. Bakalım ne kadar misafir edeceğiz?

95.000
İşte size yılın en çok içilen bücürü: Zor Kız. Votka, Keglevich Melon, taze vişne ve limon suyuyla yapılıyor. Shot bar Tektekçi’nin İstanbul’da Galatasaray ve Bebek, İzmir Alaçatı ve Ankara şubelerinde bir yılda 95 bin satıldı. Bu da günde yaklaşık 250, saatte 10 shot içilmesi demek.

Haberin Devamı

Şehriyeli pilav yatağında incik
YEME DE YANINDA YAT

Baktım yılın tabağına tek başıma karar veremiyorum “En iyisi Mehmet Abi’ye (Yaşin) danışayım” dedim. Adam hakikaten komik. Telefon açıyorsunuz, “Abi yılın yemeği” diyorsunuz hiç düşünmeden “Şehriyeli pilav yatağında incik!” diyor. “Abi iyi de, bu söylediğin her dört lokantadan beşinde var, hangisini yazacağız?” diye sıkıştırdım bu sefer. İşte orada tereddüde düştü: “Dediğin doğru,
sen en iyisi Hünkar yaz!” Porsiyonu 31 TL.


Buğra’nın sessizliği
EN YARATICI PARTİ KONSEPTİ
Bunca parti insanı ve gece kurdu arasından sessiz sedasız Buğra Gülsoy sıyrıldı ve kasım ayında Garajistanbul’da yılın en yaratıcı partisine ev sahipliği yaptı: Jameson Cult Film Club işbirliğiyle ‘Kuzuların Sessizliği’ partisi. Mekân film stüdyosuna dönüştürüldü, demir parmaklıkların arkasındaki insanlarla ortam iyiden iyiye filmin havasına
sokuldu. Hatta bir ara ışıklar karardı ve Hannibal’in polisleri yaralayıp kaçma sahnesi tiyatrocular tarafından canlandırıldı.

Haberin Devamı


200.000
Ne Madonna, ne Jennifer Lopez, ne Sting ne de Red Hot Chili Peppers... Kitle tavrını ‘Bağımsız Türkiye’den yana koydu ve Grup Yorum’un nisan ayında Bakırköy’de düzenlediği konsere küçük bir ilin nüfusu kadar izleyici gitti. Ne var ki komünizm bu kış da gelmedi. Korkacak bir şey yok, emniyet zaten işin takibinde: Konser sonrası ilk gözaltında grubun solistinin kulak zarı yırtıldı, kemancısının parmağı itinayla kırıldı!

Wilma Elles’in kaynanası
Nurcan İlleez
EN GİZEMLİ PARTİ İNSANI
İşadamı Kerem Göğüş ile Wilma Elles, aşklarını mekân mekân, parti parti görücüye çıkaradursun, bulundukları hemen her ortamda yanlarından ayrılmayan bir sarı gölgeleri var: Nurcan İlleez. Kafanız karışmasın Elles ve İlleez sadece soyadı benzerliği. Bu sarışın Kamber, kız tarafından değil, oğlan tarafından. Ama damadın tam olarak nesi olduğu biraz karışık. Kendisini kâh nişanlısıyım diye tanıtıyor, kâh kız kardeşi, kâh iş ortağı. İleri sürülen o ki gizemli sarışın aslında kaynana. (bkz. Tuba Ünsal, 29 Ekim 2012, Vatan)


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!