2006’ya girerken ne yemek istersiniz?

Güncelleme Tarihi:

2006’ya girerken ne yemek istersiniz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2005 00:00

2006’ya girdiğimiz gece, İstanbul lokantaları yine lezzet yarışında olacak. Bu sene öyle çok seçenek var ki, ne yapacağınıza aşağı yukarı karar verdiyseniz bile, şimdi de kafanız ne yiyeceğiniz yüzünden karışacak. Ne alırdınız? Hamsi mi, ıstakoz mu? Michelin yıldızlı İspanyol aşçıdan yemek mi, en Türk ellerden çıkma mezeler mi? Bildik yılbaşı hindisinden şaşmam diyenler de üzülmeyecek. Buyrun, buradan seçin...

ANDON’DA KAT KAT EĞLENCE

Andon’un özel yılbaşı programında oryantal performanslardan stand up gösterilerine ve hatta şiir dinletilerine kadar Andon’da ne ararsanız var. Teras barında Burhan ve Gökhan Şeşen ve Tevfik Fikret Tufan’dan oluşan Grup Yorumsuz; meyhanede Udi Ensar ile Neval Fasıl Grubu; Müdavim adlı Rum müziği mekanında Yorgo olacak. Dans etmek isteyenler de unutulmadı. Dancing Bar’da yeni yıla günümüzün yerli yabancı şarkılarıyla girebilirsiniz. Mönüdeki kestane soslu hindi, portakallı kereviz, karidesli mantar dolması, yılbaşı sürprizlerinden. T: 0212 251 02 22.

KRİŞNA’DAN ZENGİN MÖNÜ

Beyoğlu Büyükparmakkapı Sokak’taki Krişna’nın yılbaşı mönüsünde mezeler ve ara sıcaklar dikkat çekiyor. Ana yemekte hindi rulo, kestaneli pilav, haşlanmış patates eşliğinde şarap çektirmeli ızgara bonfile var. Gece boyunca canlı müzik olacak. Limitsiz yerli içki ve yılbaşı fiks mönüsü kişi başı fiyatı 100 YTL. Yemeksiz limitsiz yerli içki ise kişi başı 60 YTL. Mekanın teras katında ise DJ performansı var. İlk içki ücreti 25 YTL. T: 0212 251 27 98.

İTALYAN MUTFAĞI İÇİN PACİNO

Yeni yıla Yeşilköy taraflarında girecekseniz ve İtalyan mutfağını seviyorsanız Pacino bu konuda doğru adres olacağa benziyor. Yılbaşına özel olarak hazırlanmış hindi ve İtalyan mutfağı lezzetleri Nilüfer Alagöz Trio’nun müziği eşliğinde servis edilecek. Mekanın sürprizlerden biri de dansöz olacak. T: 0212 573 04 07.

PUNTO’DA ŞARAP VE SUCUKLU PARTİ

İstiklal Caddesi Bekar Sokak’ta hizmet veren üç katlı Punto’nun en büyük yılbaşı kozu, şömineli katı. Şaraplı sucuklu romantik bir yılbaşı için bu kat öneriliyor. Giriş katındaki bar ve üst kattaki mekan da özel dekoru ve rahat koltukları ile hem kalabalık gruplara hem de kalabalığın arasında rahatsız olmak istemeyenlere hitap edecek. Her katta farklı tarzda müzik var. Limitsiz yerli içki kişi başı 60 YTL. T: 0212 249 10 71.

LACİVERT’TE FLAMENKO

Anadolu Hisarı’ndaki Lacivert Restaurant’ın yılbaşı özel programında Flamenko dans gösterisi öne çıkıyor. Sonrasında DJ Canan’ın çalacağı ateşli İspanyol dans müzikleriyle devam edecek gecede, dünyaca ünlü Michelin Yıldızlı İspanyol Şef Miguel Sanchez Romera’nın yılbaşı mönüsü servis edilecek. Limitsiz yerli içki ve gece boyunca sürecek eğlence kişi başı 150 YTL. Tel: 0216 413 42 24.

KOZZ ’DA DENİZ MANZARALI EĞLENCE

Kozz’da yılbaşı eğlencesi deniz kenarında, ateş başında hoş geldin kokteyli ile başlayacak. Yemek boyunca canlı müzik ve şampanya ikramı var. Yılbaşı özel mönüsünde greyfurtlu karides, rokalı füme somon sarma, çerkez tavuğu, mısır kıtırı ile aromalı otlarla tütsülenmiş füme et dilimleri, renkli biber dolması, tarhunlu ve portakallı granita, balkabaklı yılbaşı pastası var. Limitsiz yerli içki ile kişi başı 150 YTL. T: 0216 323 33 13

NEW YORKER BEBEK’TE ŞIK MÖNÜ

New Yorker’ın yılbaşı mönüsü de hiç yabana atılacak cinsten değil. Capari Beyaz şarap sosu ile Norveç Füme Somon Roll, permesanlı enginar, New York Usulü Sirloin Steak, fırında pavurya ve deniz mahsullü levrek mönünün iddialı parçaları. Kişi başı 65 YTL. T: 0212 287 52 95

GO MONGO’DA BARBEKÜ PARTİSİ

Moğol barbeküsünün Türkiye’deki ilk ve tek adresi Go Mongo’da yılbaşı için özel Moğol usulü barbekü partisi var. Suadiye’deki mekan, yılbaşı için çeşitli sürprizler de hazırlamış. Rezervasyon: 0216 410 32 23.

NİŞ’TE ISTAKOZLU YEMEKLER

Niş’in yılbaşı özel mönüsünde Kanada ıstakozundan 1300 gramlık bütün bonfileye, Beluga havyarlı ahtapottan levrek carpaccio’ya uzanan seçenekler var. Alt kat yemek sonrası parti mekanına dönüştürülecek. Misafirlerin kapıda şampanya ile karşılanacağı gecenin sonunda mercimek ve domates çorbası servisi yapılacak. Yemek + limitsiz içki 250 YTL+KDV. Bar katı ise atıştırmalık lezzetler, gece boyunca limitsiz içki 150 YTL+KDV. Tel: 0212 296 95 55.

ÜÇ HOUSE CAFE’DE TEK MÖNÜ

The House Cafe’nin Ortaköy, Nişantaşı ve Tünel’de üç şubesi var. Yılbaşı için tüm mekanlara ortak bir mönü hazırlamışlar. Sunulacak tüm yemekler, House Cafe spesiyalleri. Ev yapımı parmesan kraker üzerine somon gravlaks ve somon yumurtası ile başlayan mönüyü, yer elması çorbası, kestane ve mascarpone profiterol, levrek carpaccio, yeşil limon ile marine edilmiş levrek, ördek ravioli, Asya usulü consome, balkabaklı risotto, ızgara bonfile, kırmızı şarapla marine edilmiş ahtapot gibi lezzetler takip ediyor. Tatlı mönüsünde ise ona yakın çeşit var. Kişi başı 140 YTL. T: Ortaköy: 227 26 99, Teşvikiye: 259 23 77, Tünel: 245 95 15.

TÜNEL’DE DANSLI YILBAŞI

Tünel’deki pasajda yer alan KaVe’de yılbaşı gecesi sıcak şarap, canlı müzik, dans ve bol yemek var. Bir de yılbaşı mönüsü oluşturmuşlar. Mezelerde topikten patlıcan salatasına uzanan seçenekler, ana yemekte hindi ve kestaneli iç pilavı var. Limitsiz yerli içki, köpüklü şarap ve mozaik pasta topları da olan mönünün fiyatı kişi başı 95 YTL. T: 0212 251 43 38

SUŞİ SEVERLER MORİ’YE!

Akatalar Mayadrom’un içindeki Mori Sushi’de bu yılbaşı yine "Yiyebildiğin kadar suşi" konsepti var. Modern Japon lezzetlerini Türk damak tadına uygun olarak sunan Mori’nin yılbaşı mönüsünde Alaskan Roll, Sake Maki, Salmon Skin Handroll, Sake Nigiri ve Tempura gibi lezzetlerin yanı sıra Maguro Tartar, Suzuki Carpaccio gibi nefis seçenekler de var. Limitsiz yerli içki ve bir sürpriz yılbaşı tatlısı fiyata dahil. Kişi başı 150 YTL. T: 0212 351 64 65.

YENİ YILA RUM MEYHANESİNDE GİR

Galatasaray’daki Victoria, Beyoğlu’nun Pera olduğu günelerden biri varolan bir Rum meyhanesi. Ortaçağdan kalma mahzen görünümündeki meyhanede yılbaşı gecesinde 20’li yıllar konsepti var. Gecede 1920’lerin kostümleri giyilecek, o yılların müziği çalacak ve bol bol çaça, twist yapılacak. Yemekler yılbaşına uygun ancak Rum meyhanesi konseptinde. Mezeler tadımlık olarak küçük kaplarda sunuluyor, yemeklere rakı eşlik ediyor. Meze, ara sıcak, ana yemek, tatlı, işkembe çorbası ve limtsiz içki dahil olan mönünün fiyatı 80 YTL. Ön salonda oturmak isteyenler 65 YTL ödeyecek. Tel: 0212 243 68 49.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!