2005’te adliyeden bol bol ünlü geçti

Güncelleme Tarihi:

2005’te adliyeden bol bol ünlü geçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2005 00:00

İstanbul’da müzik, sahne ve podyum dünyasının tanınmış isimleri, çeşitli konular nedeniyle 2005 yılında adliye ve polis merkezlerinin yolunu tuttu.

Manken Tuğba Özay, Üsküdar’daki evinde Kürşat Yılmaz ile gözaltına alındı. Özay, bir gün sonra İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nden serbest bırakıldı. Özay, daha sonra Kürşat Yılmaz’ı Üsküdar’daki evinde sakladığı iddiasıyla 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında Üsküdar 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada ifade verdi.

Kürşat Yılmaz ve adamlarına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında ‘Asena’ takma adıyla tanınan oryantal Onur Çakmak’ın ‘müşteki’, İbrahim Tatlıses, Tuğba Özay ve ‘Alişan’ olarak bilinen şarkıcı Serkan Burak Tektaş’ın da ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeleri alındı.

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Tatlıses ve Özay’ın da aralarında bulunduğu 42 kişi hakkında 2 ile 307 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açtı. ‘Alişan’ hakkındaki soruşturma dosyası ise ayrıldı.

‘Asena’ ayrıca, İbrahim Tatlıses’in ‘tehdit’ suçundan 9 aya kadar hapis cezası istemiyle İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada ‘müşteki’ olarak ifade verdi.

Oyuncu Gamze Özçelik, kendisini ilaçla uyutup tecavüz ettiği iddiasıyla eski basketbolcu Gökhan Demirkol hakkında Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma kapsamında Özçelik ve Demirkol’un ifadeleri alındı. Demirkol, daha sonra tutuklanarak cezaevine konuldu.

İşadamı Kaya Çilingiroğlu ile şarkıcı Petek Dinçöz arasında bir vakfa yapılan bağışla ilgili olarak çıkan tartışma adliyeye taşındı. Çilingiroğlu ile Dinçöz, karşılıklı açıklamaları nedeniyle birbirleri hakkında suç duyurusunda bulundu ve açılan soruşturmalar kapsamında ifade verdi.

LÜKSCİPİ KAPIDANÇALINDI

Şarkıcı Hakan Altun’un lüks cipi, Sarıyer’de program yaptığı restoranın önünden çalındı. Restorandan çıktıktan sonra aracının çalındığını fark eden Altun, Tarabya Polis Merkezi’ne giderek olaya ilişkin ifade verdi.

Manken Asuman Krause, eski erkek arkadaşı şarkıcı Yaşar İpek’in kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle yaptığı suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ‘müşteki’ sıfatıyla ifade verdi. Aynı soruşturma kapsamında Yaşar İpek’in de ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadesi alındı.

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, İpek hakkında ‘hakaret’, ‘tehdit’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından 1 yıldan aşağı olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açtı.

Çarptığı kız şikayetini çekti

Manken Ayşe Hatun Önal, aracıyla çarptığı genç bir kızın yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada ifade verdi. Önal hakkındaki dava, şikayetçilerin şikayetlerinden vazgeçmeleri üzerine düştü.

Bir antikacıya bıraktığı eski top mermisinden yapılma lambanın patlaması ve bir kişinin yaralanmasına ilişkin olarak oyuncu Lale Mansur’un, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Şehit Tevfik Fikret Erciyes Polis Merkezi’nde ifadesine başvuruldu.

İmam nikahı da mahkemelik oldu


Seda Sayan ile Nihat Doğan, haklarında ‘evlenme akdini yapmadan dini tören yapmak’ iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi. Sayan ve Doğan hakkındaki soruşturma, ‘takipsizlik kararı’ ile sonuçlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!