2000’in yüzü

Güncelleme Tarihi:

2000’in yüzü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Elele Dergisi, Aralık sayısında kadınlar için 2000 yılı makyaj ana temasını araştırdı. Sonuca göre 2000 yılında makyaj çok daha kişiselleşecek.

Frapan renkler kullanılmasına rağmen son derece sade ve yalın duran bir makyaj tekniği... Geometrik yorumlar, tamamlanmamış hissi veren gölgeler, akıp giden bir ıslaklık hissi, yanıp sönen pırıltılar, bir çiçek gibi hareket eden kıpkırmızı tırnaklar... Sade görünüme kondurulan maksimum ya da ekstrem ayrıntılar. Kısaca 2000’lerde kadın çok farklı renklerle oynamaya başlayacak, makyaj bir tarz olarak algılanacak. Her kadının kendi yorumu ve inisiyatifi hissedilecek.

‘‘Sezon makyajı’’ kavramı bu açıdan artık eski yüzyılda bırakılıyor. Makyajı kendi tarzı kılmanız çok önemli. Hala soft renkler, yalın ve mat etki tercih edilse de bundan böyle en göz alıcı tonların teatral etkilerine de sık sık başvurulacak. Geçmişte ‘çok iddialı olur’ diyerek uzak durduğumuz frapan renkler artık akıllı tekniklerle yüzünüze, kişiliğiniz kadar yalın bir şekilde oturacak. Geometrik gölgelendirmeler kullanılacağı gibi tamamlanmamış izlenimi veren ve yüzün sadece bir bölümünü ön plana taşıyan makyaj da sık sık uygulanacak.

Resim gibi yüzler

Makyajda fütüristik etkinin yanı sıra etnik temalar, zen teknikleri de çok sık denenmeye başlayacak. Her kadın kendi yorumunu ve estetik bakış açısını yüzünde resmetmeye meyilli olacak. Pop art makyaj da 2000 kadını için farklı bir tema oluşturuyor. Taze renkler, modern teknikler ve kişiliğinizle içinizden geçenle bütünleşen yorumlar.

Modern kadının dört önemli kişiliği var; ihtiyatlı, risk alan, geleneksel ve modernist... İşte belki de sırf bu yüzden dudaklarında bej rengi uçuk bir ruj kullanırken, tırnaklarında en ateşli renklere cesaret edebiliyor. 2000 yılında makyajdaki ana tema ondaki bu ikiye bölünmüşlük hissini destekler nitelikte. Dudaklardaki uçuk bir etki, gözlerde ise sadece rimel vurguları göze çarparken yanaklar akıl almaz derecede kızarıyor.

Oranj yorum

Sık sık kullanmaya başlayacağımız en görkemli renk. Yoğun, canlı, gösterişli ve korkusuz. İster allık olarak ister far olarak kullanılsın mutlaka sıcak ve cıvıl cıvıl bir etki kazanmanızı sağlıyor. Özellikle esmerseniz oranj tonun renklendirici etkisine başvurmalısınız. Bu sofistike ton siyah rimeli de çok iyi tamamlar. Dudaklarınız da aynı parlaklıkla bütünleştirilebilir. Sonuç, işte gerçek bir milenyum yüzü.

Mor yağmur

Modern bir görünüm doğal bir kapatıcı teknik ve renk oyunlarıyla elde edilir. Gördüğünüz makyajın sırrı ise tamamen ten ve dudak ikilisinin vurgulanışı. Gözlere uygulanan tek detay bir kirpik kıvırma aletiyle kirpiklerin sabitleştirilmesi ve kaşların bir kalem yardımıyla düzeltilmesi.Bej kadınların yeni keşfettikleri ve sofistike etkisine hayran oldukları yepyeni bir renk. Bu yumuşak ton, ayrıca yüzün kontürlerini çok iyi belirliyor.

Ancak hayli dikkatli uygulanması şart. Aksi halde negatif bir matlığa teslim olabilirsiniz. Bu nedenle gözlere biraz parlaklık ya da ışıltı eklemelisiniz. Beyaz ise en uygunu. Fondöten ve hafif allık darbeleri haricinde, yüzde aynı bej tonun kullanılması büyük bir önem taşıyor. Gözler eyeliner ile derinleştiriliyor. Ruj sürülmeden önce dudak çevresine bej rengi kalem çekiliyor.

Eğer güçlü renkler kullanıyorsanız, kimi zaman tamamlanmamış bir etkiye başvurmalısınız. Tıpkı bu örnekte olduğu gibi. Rimelsiz, allıksız ve gölgesiz. Ten, kapatıcı, fondöten ve pudra üçlüsünün yardımıyla mükemmelleştiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!